Haberler

Kolombiya'da polis şiddetine karşı yapılan protestolarda 7 kişi öldü

Güncelleme:

- Kolombiya'da polis şiddetine karşı yapılan protestolarda 7 kişi öldü

BOGOTA - Kolombiya'da 8 Eylül günü Avukat Javier Ordonez'in polis tarafından öldürülmesinin ardından halk sokaklara inerek polis şiddetini protesto etti. Çıkan olaylarda şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybetti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 8 Eylül günü Avukat Javier Ordonez geç saatte dışarı çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alınmak istenmiş, Ordonez polisin kullandığı elektro şok silahı nedeni ile hayatını kaybetmişti. Olayın ardından binlerce kişi sokaklara inerek, ülkedeki polis şiddetini protesto etti. Bogota, Medellin, Soacha ve Cali'de sokaklar savaş alanına döndü. Polis raporlarına göre protestocular 27 farklı Acil Eylem Komutanlığı merkezine saldırırken, 12'sini ateşe verdi. Göstericiler, bir çok dükkan ve ATM'yi ise yağmaladı.

Başkentteki protestolar sırasında 5 kişini hayatını kaybetmesi üzerine Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo yaptığı açıklamada, "5 kişinin cinayetinin faillerinin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi verenlere 50 milyon Pesoya kadar (yaklaşık 13 bin 460 Dolar) ödül verilecek. Bogota ve Soacha'da yaşanan şiddet gün boyunca devam etti. Bunların sorumluları da adalete hesap verecek" ifadelerini kullandı. Savunma Bakanı, ayrıca Bogota'ya 750, ülkenin diğer bölgelerine ise toplam 850 ek polis gücünün gönderileceğini açıkladı. Kolombiyalıların polise sevgi duyduklarını iddia eden Trujillo, "Kolombiyalılar tarafından çok sevilen polis kurumu, bazılarının işlediği hatalı davranışların yüzünden zarar görmemeli. Tüm polisi yaralayıcı bir şekilde işaret etmeye çalışmak ve damgalamak bırakılmalı" dedi.

Ulusal Polis Müdür Yardımcısı Gustavo Moreno ise yaptığı açıklamada, "5'i Bogota'da ve 2'si Soacha'da olmak üzere toplam 7 kişi öldürüldü. 55 yaralı hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 51'i Bogota'da 4'ü Soacha'da" ifadelerini kullandı. Moreno, ayrıca çıkan olaylar nedeni ile 93 polisin yaralandığını açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kolombiya Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title