Haberler

Silivri nerede? Silivri nereye bağlı? Silivri hangi ile bağlı? Silivri harita konumu nerede, nüfusu kaç? İstanbul'un ilçeleri!

Güncelleme:

Marmara Bölgesi'nde eyer alan Silivri hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki, Silivri nereye bağlı? Silivri hangi ile bağlı? Silivri harita konumu nerede, nüfusu kaç? İstanbul'un ilçeleri! Silivri nerede?

Silivri hakkında araştırma yapanlar Silivri harita konumu nerede, nüfusu kaç? İstanbul'un ilçeleri! Silivri nerede? Silivri nereye bağlı? Silivri hangi ile bağlı gibi konuları merak ediyor. İşte, detaylar…

SİLİVRİ NEREDE?

Silivri, Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçe, İstanbul il merkezinin 69 kilometre batısında, D-100 (eski E-5) karayolu üzerinde bulunan bir sâhil şehri. Kardeş şehirler; Velingrad

SİLİVRİ HANGİ İLE BAĞLI?

Silivri İstanbul'a bağlı bir ilçedir.

SİLİVRİ HARİTA KONUMU NEREDE, NÜFUSU KAÇ?

Yüzölçümü: 893 km²

Nüfus (2012): 137,861

İSTANBUL'UN İLÇELERİ!

Adalar

Arnavutköy

Ataşehir

Avcılar

Bağcılar

Bahçelievler

Bakırköy

Başakşehir

Bayrampaşa

Beşiktaş

Beykoz

Beylikdüzü

Beyoğlu

Büyükçekmece

Çatalca

Çekmeköy

Esenler

Esenyurt

Eyüp

Fatih

Gaziosmanpaşa

Güngören

Kadıköy

Kağıthane

Kartal

Küçükçekmece

Maltepe

Pendik

Sancaktepe

Sarıyer

Silivri

Sultanbeyli

Sultangazi

Şile

Şişli

Tuzla

Ümraniye

Üsküdar

Zeytinburnu

Silivri nerede? Silivri nereye bağlı? Silivri hangi ile bağlı? Silivri harita konumu nerede, nüfusu kaç? İstanbul'un ilçeleri!

SİLİVRİ COĞRAFİ KONUMU

İstanbul Avrupa yakası'nın batı kısmında, 41 derece, 3 dakika kuzey paraleli ve 28 derece, 20 dakika doğu meridyenlerinin kesiştiği noktadadır. Batısında Tekirdağ iline bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçeleri, doğusunda İstanbul iline bağlı Büyükçekmece ilçesi, kuzeyinde İstanbul iline bağlı Çatalca ilçesi, kuzeybatıda Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesi, güneyinde ise Marmara Denizi yer alır. Marmara Denizi'ne kıyılarının uzunluğu yaklaşık 45 km. olan ilçenin yüzölçümü yaklaşık 760 km²'dir (tarım arazileriyle birlikte 860 km²). 18 mahallesi ve 8 beldesi bulunan ilçenin merkezi ise 7 mahalleye ayrılmıştır. Beldeleri şunlardır: Selimpaşa, Değirmenköy, Gümüşyaka, Çanta, Celaliye-Kamiloba, Ortaköy, Kavaklı ve Büyük Çavuşlu. Köylerin adları ise; Akören, Alipaşa (5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Silivri'nin mahallesi konumuna düşürüldü), Bekirli, Beyciler, Çayırdere, Çeltik, Danamandıra, Fener, Gazitepe (5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Silivri'nin mahallesi konumuna düşürüldü), Kadıköy, Küçük Kılıçlı (5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Silivri'nin mahallesi konumuna düşürüldü), Büyük Kılıçlı, Kurfallı, Sayalar, Seymen, Küçük Sinekli, Büyük Sinekli ve Yolçatı'dır. İlçe toprakları genelde az eğimli alanlardır. Silivri yöresinin içinde bulunduğu bölgedeki topografya, hafif dalgalı düzlükler biçiminde, yüksekliği 60 metreyi geçmeyen tepeler şeklindedir. Söz konusu topografya; güneyde deniz kıyısından başlamakta ve kuzeye doğru yavaş yavaş yükselmektedir. Doğuda, Muratçeşme bölgesindeki Keltepe ile Araptepe, başlıca engebeleri oluşturmaktadırlar. İlçe dahilinde yüksek dağlar bulunmamaktadır. İlçe sınırlarında çok önemli akarsu yatakları olmayıp Boğluca Deresi, Çanta Deresi, Gelevri Deresi, Kova Deresi, Tuzla Deresi ve Karılar Deresi gibi küçük dere ve çaylar bulunmaktadır.

SİLİVRİ NÜFUS

Silivri'nin metrekareye düşen kişi sayısı 1990 yılında 90 iken, 2000 yılında 126'ya yükselmiştir. Silivri'nin nüfusu 1997'deki verilere göre 38.932 iken 2000'de 44.530'a yükselmiştir. 2007 itibarı ile ise tahminen 72 bin. 2013 Yılı nüfusu 155.923 kişidir. En kalabalık mahallesi Yeni mahalledir. 2013 nüfus sayımında Yeni Mahallede 26.278 kişi kayıtlara işlenmiştir. En küçük mahallesi ise 140 kişi ile Küçüksinekli'dir. Onu 211 kişiyle Bekirli takip etmektedir. Köy nüfusu giderek azalmakta ve kırsal alanlardan kentsel alanlara göç yoğunlaşmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Marmara Bölgesi İstanbul Silivri Haberler

500

Yorumlar (1)

Çağrı Benzer:

Yarısı yanlış bilgi, keşke haberi yaparken Silivri Belediyesi Web sayfasına baksaydınız

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title