Haberler

İsrail ve Bahreyn ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ve Bahreyn'in ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün önemli bir tarihi atılım daha. İki büyük dostumuz İsrail ve Bahreyn, bir barış anlaşması konusunda anlaştı." ifadesini kullandı.

Bayreyn'in son 1 ayda İsrail ile barış anlaşması yapan ikinci Arap ülkesi olduğunun altını çizen Trump, ABD, Bahreyn ve İsrail'in anlaşmaya ilişkin yaptığı ortak açıklamayı da paylaştı. Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Trump'ın bugün bir görüşme yaptıklarının bildirildiği açıklamada, bu görüşmede, İsrail ve Bahreyn'in "tam diplomatik ilişki kurma" konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, "Bu iki dinamik toplum ve gelişmiş ekonomi arasında doğrudan diyaloğun ve bağların kurulması, Orta Doğu'daki olumlu dönüşümü devam ettirecek ve bölgede istikrar, güvenlik ve refahı artıracaktır." ifadesine yer verildi.

BAHREYN KRALI, İSRAİL-BAE ANLAŞMASININ İMZA TÖRENİNE KATILACAK

Trump'ın Bahreyn Kralı Bin İsa'ya 25 Haziran 2019'da ABD'nin desteğiyle Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen "Refah için Barış" adlı ekonomi çalıştayına ev sahipliği yaptığı için memnuniyetini dile getirdiğinin aktarıldığı açıklamada, tarafların İsrail-Filistin çatışmasına "net, kapsamlı ve kalıcı" bir çözüm bulunması için çalışacakları vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ziyareti ve ibadetine açık kalacağı, Kudüs'teki diğer kutsal mekanların da aynı şekilde tüm inançlardan kişilerin ziyaretine açık kalacağı konusunda taahhüdünü yinelediği belirtildi.
Ayrıca, Bahreyn Kralı Bin İsa'nın, İsrail ve BAE arasında varılan anlaşmanın, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da yapılacak resmi imza törenine Trump'ın daveti üzerine katılacağı bildirildi.

Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu. İsrail ile BAE arasındaki anlaşmanın imza töreni, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da yapılacak.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Bahreyn İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500

Yorumlar (27)

ÇUKUROVALI:

Her şeyde , her konuda hep mi biz haklıyız ? Bunca devletler salak ta bir biz mi akıllıyız ? Allah''ınızı severseniz , böyle komşuluk mu olur ? GÜRCİSTAN , ERMENİSTAN , NAHCİVAN , İRAN , IRAK , SURİYE , YUNANİSTAN , BULGARİSTAN . . . . . . . Kimle dostuz ya ? Ha evet bir tane var AZERBAYCAN . . . . . . Geri hepsi dış güçler . Bizi devirmeye çalışıyorlar ! Mavi vatanımızı elimizden alacaklar felan falan . . Hep korku imparatorluğu . Ben gidersem sizi yerler mantığı . Ama bunlarda geçecek . . .

2
14
yanıtYanıtla
Kaşkai:

Şu Araplar varya ABD ile İsrailin köpeği olmuş...

7
7
yanıtYanıtla
Kaşkai:

Ne oldu doğrular zorunuzamı gitti 2 Arap uşağı dislike yapmış

yanıt1
yanıt1
Dürbünlü:

Osmanlı döneminde islam halifesi vardı,,,tüm dünyadaki müslümanları kontrol ediyor ve sözünü dinletiyordu,,,cumhuriyeti kuran zihniyetin ilk yaptıkları iş,,halifeliği kaldırmak oldu,,halifelik kalkınca islam ülkelerini toplayacak onlara yön verecek halife olmayınca,,baştaki siyasetçiler ABD nin yada İsrail’in kontrolüne geçtiler,,abd ve israilin çıkardığı fitnelerle müslümanlar birbirine düşman oldular.

3
9
yanıtYanıtla
Ahmet:

1. dünya savaşında gördük o müslümanları

yanıt2
yanıt3
Saçmalık:

Osmanlı zamanında halife cihat ilan etmesine rağmen kimsenin Osmanlı ya yardım etmedğini biliyormusun yani kimse halifeyi dinlemiyor. Farzet ki Cumhuriyet kuruldu diye bütün bunlar oldu. Bu kadar Abd ve israil e sarılmaya meraklıysalar keşke daha önce kurulsaydı.

yanıt0
yanıt0
BIZIM:

BIZIM HALIFE ILE ISIMIZ YOK, BIZE GEREKEN TURAN''DIR YANI KADIM KOKLU MILLETIMIZIN OZ KARDES VE AKRABALARIDIR, DIN INANC GOZETMEKSIZIN BUNU YAPMALIYIZ, AVRUPA BIRLIGI VAR, ARAP BIRLIGI VAR, TURK BIRLIGI RESMI OLARAK YOK. BIZE BU LAZIM SEN HALA BIRILERININ ARKASINDAN BONCUK TOPLAMA PESINDESIN.

yanıt0
yanıt0
Tret:

Hepsinin tasması abd nin elinde. Nereye çekerse oraya gidiyorlar işte. Garipsenecek bir durum değil. Daha önce de böyle olmuştu

7
2
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

ALLAH IM AMERİKA YI KORU BİZLERİ KORU SEN ALEMLERİN RAB İSİN

3
5
yanıtYanıtla
Aaa:

Biz zaten Arap ülkeleri nin krallarının yahudi olduğu nu biliyorduk. Burda iş Müslüman halka düşüyor inşallah dilsiz şeytan lık yapıp susmalar. Allah bizleri gerçek mümin eylesin inşallah

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title