Haberler

Son Dakika: Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da deniz araçlarındaki düğün, nikah ve nişan etkinlikleri yasaklandı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 Eylül'den itibaren deniz araçlarındaki düğün, nikah, sünnet düğünü, nişan ile açık alanlardaki konser, festival gibi etkinliklere yarından itibaren müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul Valiliği, artan vakalar sonrası salgının yayılmasını önleme amacıyla yeni tedbirler aldı. Valilik açıklamasında, "Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgelerle maske takma zorunluluğu getirildiği, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında düzenlemeler yapıldığı, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere kısıtlama getirildiği hatırlatıldı.

12 EYLÜL'DEN İTİBAREN UYGULANACAK

Açıklamada, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan ve 14 Eylül'den itibaren uygulanacak kararlar şöyle sıralandı:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara gibi işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

KONSER, GÖSTERİ VE FESTİVAL GİBİ ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri ve festival gibi etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir."

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulmasının önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edileceği, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacağı belirtildi.

KISITLAMA KARARLARI 14 EYLÜL'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi saat 18.00'de Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında olağanüstü toplanmış ve yeni korona virüs tedbirleri alınmıştı. Alınan yeni kararlarla deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival gibi etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyeceği duyurulmuştu. İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamayla yasakların 14 Eylül günü saat 08.00'dan itibaren geçerli olacağını açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (50)

HOCA:

Öğretmenler yatıyor

11
20
yanıtYanıtla
Metin:

Yatıyoruz zorunamı gitti...

yanıt5
yanıt0
cvp:

yatarak alınan ücret ne kadar helaldir.

yanıt0
yanıt0
ASLI HEMŞİRE:

bir hemşire olarak söylüyorum. bize gelen hastaların ?, 5 i fakir. yeni bugüne kadar sosyete zengin hasta hiç gelmedi. yatlarda virüs olmaz. tamamen saçmalık bu.

9
10
yanıtYanıtla
sami:

yalan söyledin be yaa , hemi de hemşire falan da değilsin, atma kimse yemez.

yanıt4
yanıt3
Dürbünlü:

Ülkemiz yüzyıllardır tıpta lider bir ülke idi,,neden bu koronaya kısa sürede bir çözüm bulunamadı,,anlamış değilim,,bu hastalık eskiden olsaydı çoktan ilacını bulmuştuk.

7
11
yanıtYanıtla
beyin:

Sen uzaydan geldin herhalde diğer ülkeleri hiç takip ettin mi. ?

yanıt4
yanıt2
cevap:

insanların cahilliğinden. bana birşey olmaz demesinden dolayı bu hastalık azalmıyor.

yanıt0
yanıt4
Sekreter:

BEYİN’e cevap:Beyefendi sadece ben değil tüm insanlar uzaydan milyarlarca km uzaklıkta bulunan alemi ervahtan geldik,,sende ordan geldin,,git biraz ilim irfan ögrende gel çok cahilsin.

yanıt1
yanıt2
gözlemci:

evet dünyada demekki ilim bilim hepsi palavraymış ileri olan bir şey yokmuş 10 000 lerce profesor akademisyen var bir sey bulamiyor ve bunlar binlerce dolar maaş alip kral hayati yasiyor hepsi patates çıktı çok net yazık.

yanıt0
yanıt2
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title