Haberler

Minik Aybüke'yi komaya sokan ehliyetsiz ve alkollü sürücünün savunması acılı aileyi isyan ettirdi

Güncelleme:

Konya'da otomobiliyle kırmızı ışıkta durduğu sırada arkadan gelen kadın sürücünün kullandığı otomobil, 2 yaşındaki Aybüke Kurt'un bebek arabasında olduğu araca arkadan çarptı. Beyin kanaması geçiren Aybüke, yoğun bakımda tedaviye alınırken, alkollü sürücü Emel G'nin kazadan bir hafta önce alkollü halde başka bir kazaya karıştığı için ehliyetine el koyulduğu ortaya çıktı.

Kendisini, "İş yerinde sorunlar olduğu için alkol kullandım. Kalbimde ritim bozukluğum, yüksek tansiyonum, şekerim ve panik atağım var. Suçsuzum" diye savunan Emel G. adli kontrolle serbest bırakıldı. Aybüke'nin babası Samet Kurt (31) ise "Kızım yaşam savaşı veriyor. Adalet istiyoruz, alkollü ve ehliyeti olmadığı halde nasıl serbest bırakabiliyorlar?" diyerek, isyan etti.

ARKADAN GELİP ÇARPTI

Kaza, 4 Eylül Cuma sabahı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu üzerindeki Cumhuriyet Polis Merkezi önünde bulunan kavşakta yaşandı. Samet Kurt, 42 CRL 81 plakalı otomobiliyle kırmızı ışıkta durdu. Ancak arkadan gelen Emel G.'nin kullandığı 34 AAN 361 plakalı otomobil, Kurt'un aracına çarptı. Kazaya 4 araç da katıldı. Zincirleme kazada Samet Kurt, eşi Teslime Kurt (28) ve bebek koltuğundaki 2 yaşındaki Aybüke Kurt yaralandı.

AYBÜKE BEBEK BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Yoldan geçen bir doktorun ilk müdahalesini yaptığı Aybüke ve diğer yaralılar, ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.Samet- Teslime Kurt çifti yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, beyin kanaması geçiren Aybüke, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

SÜRÜCÜ, EHLİYETSİZ VE ALKOLLÜ ÇIKTI

Gözaltına alınan bir mühendislik firmasının ortağı olan sürücü Emel G.'nin ise ehliyetsiz ve 120 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Emel G.'nin kazadan bir hafta önce de alkollüyken hasarlı kazaya karıştığı, ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu, son kazadaki aracın kiralık olduğu tespit edildi. Emel G., polisteki ifadesinde şunları söyledi: "Kazadan bir hafta önce, alkollüyken tek taraflı trafik kazası yaptığımdan dolayı ehliyetime 6 ay süreyle el konuldu. Ben de işlerimi takip edebilmek için araç kiraladım, işlerimi halledebilmek için bu aracı kullanmaya başladım. Kaza günü hızım 60- 70 kilometreydi. Önümdeki araç aniden durdu. Bende aniden frene bastım. Ancak mesafe kısa olduğundan aracın durmayacağını anladım ve direksiyonu sola doğru çevirerek, kurtarmaya çalıştım. Yine de önümdeki araca arkadan çarptım. Vurduğum araçta önündeki araca, o araçta önündekine çarptı. Kaza sonrası 120 promil alkollü çıktım. Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın suç olduğunu biliyorum ancak işlerimi takip edebilmek için araç mecburen kullanıyorum."

HASTA OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

Emel G. sevk edildiği adliyedeki savcılık sorgusunda da "Kız kardeşimi kaybettiğim için bu dönemde psikolojik sorunlar yaşıyordum. İş yerinde de sorunlar olduğu için alkol kullandım. Kalbimde ritim bozukluğum, yüksek tansiyonum, şekerim ve panik atağım var. Suçsuzum" dedi. Emel G. savcılık tarafından 'Taksirle yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"BU KAZA DEĞİL, CİNAYET"

Sürücü Emel G'nin serbest bırakılmasına tepki gösteren Samet Kurt, adalet istediklerini söyledi. Kurt, "Sabah saatlerinde eşim ve kızımla birlikte, evden çıkıp kızımın pasaport işlemlerini halletmeye giderken, kırmızı ışıkta durduk. Kızım bebek koltuğundaydı, eşim de yanındaydı. Son süratle gelen kadın sürücü bize çarptı. Sürücü alkollünün bir hafta önce alkollüyken kaza yapması sonucu ehliyetine 6 ay el konulmuş. Kızım beyin kanaması geçirdi. Şu an yoğun bakımda, durumu çok kritik. Adalet istiyoruz. Böyle bir kazada, alkollü ve ehliyeti olmadığı halde nasıl serbest bırakabiliyor. Şu an dışarıda geziyor. Benim kızım yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor" diye konuştu. Psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden baba Kurt, "Psikolojimiz bozuldu. Eşim evin bazı odalarına giremeyecek kadar kötü durumda. Ciğerimiz yandı. Bu kaza değil. Aybüke bizim ilk yavrumuz. Kadın sürücü, resmen cinayete teşebbüs etti. Allah kimsenin başına vermesin, ilk göz ağrımız şu an yoğun bakımda, elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Elimizden hiçbir şey gelmiyor" dedi.

"BAŞKA YAVRULARIN BAŞINA BELA OLMASIN"

Emel G.'nin tutuklanması gerektiğini söyleyen anne Teslime Kurt da "Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. O benim ilk göz ağrım, ilk bebeğim. Ciğerim yandı, kavruldu. O şu an dışarıda serbest. Yeniden alkol alıp, aracın başına geçmeyeceğinin hiçbir garantisi yok. Bizim isteğimiz tutuklansın. Başkasının da canını yakmasın. Biz yandık, bittik. Kazadan sonra ben kızımın yanına bile gidemedim. Kaç gündür görmüyorum. Orada ne halde bilmiyorum. Tutuklanmasını istiyoruz. Başka annelerin, başka yavruların başına bela olmasın. Kaza olsa kabulümüz ama bu kaza değil. Ehliyetsizsin, alkollüsün ne işin var senin? Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bir an önce tutuklanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AVUKAT: YÜZDE 100 KUSURLU

Emel G'nin yüzde 100 kusurlu olduğunu belirten ailenin avukatı Mücahit Tanrıkulu, adli denetimle serbestlik kararına itiraz ettiklerini vurgulayarak, şunları anlattı: "Kaza tespit tutanağında ve görüntülerde de açıkça görüldüğü üzere kadın, dosya kapsamında yüzde 100 kusurlu. Geçen hafta, ifadesinde de yer aldığı üzere kadın bir kazaya daha karışıyor. Alkollü bir şekilde kaza yapmış ve ehliyeti elinden alınmış. Hal böyle olunca savcılık, kadını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ediyor. Sulh Ceza Mahkemesi, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar veriyor. Kadının tutuklanması içi taleplerimizi ve başvurularımızı yerine getirdik"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (38)

İso:

Serbest bırakan hakimi bulacaksın sonrasını anladınız.

7
2
yanıtYanıtla
Kaşkai:

Ulan it o kadar hastalığı olan alkol alır mı? Devlet alkollü araç kullanan kim olursa olsun ölüme sebebiyet vermekten yargılanmalı kaza yapmasalar bile...

7
1
yanıtYanıtla
Kaşkai:

1 odun dislike yapmış. Demekki sen de zeroşsun

yanıt2
yanıt0
Şeyh Yamultucu:

Haberi oku davar. Vuran kadın

yanıt0
yanıt1
Kaşkai:

Alttaki öküz kim alkollü vurduysa ittir. Cinsiyeti farketmez

yanıt1
yanıt0
MÜKREMİN:

O kadar hastalığın varsa neden alkol alıyorsun? 60-70 ile giderken fren yaptığın halde bir araca arkadan çarptığında o araç öndekine o da onun önündekine nasıl çarpar? Trafikte güvenli takip mesafesi diye bir şey var öğrenemedin mi?Herkesin kendine göre dağlar kadar derdi, sorunu var, tek dert sende mi sandın? Utanmaz arlanmaz insafsızın teki misin?

7
1
yanıtYanıtla
siyasetiniz batsın:

burda 2 yaşında bi yavru can çekişiyor siz hala yok akp zihniyeti yok chp zihniyeti yok dindar yok laik hepsi yerin dibine batsın ulan evlat can can biraz vicdan be

5
2
yanıtYanıtla
ENGİN ARSLAN:

BU İŞİN PARTİ İLE İLGİSİ YOK ALKOLLÜ ARAÇ KULLANAN BABAM DAHİ OLSA EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALIDIR AKP CHP MHP si yok bu işin ADALET ŞART

5
1
yanıtYanıtla
demekki neymiş:

TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR . ARACINIZDA İÇMESENİZ DE 1 ŞİŞE ALKOL BULUNDURUN. ALLAH KORUSUN ÖLÜMLÜ KAZA OLURSA KİMSE GÖRMEDEN ALIP KAFAYA DİKİN. SONRA SARHOŞTUM DİYEREK CEZA ALMAKTAN KURTULUN. ALKOL CANDAN DAHA DEĞERLİ NEDE OLSA.

4
2
yanıtYanıtla
Kargocu:

Bu bir Cinayetdir Alkollü araç kullanmakdan Devlet 1 hata önce senin ehliyetini 6 ay süreyle el koymuş ve sen yine Allkollü araç kullanıp 100/ 100 kusurlu kaza yapıp birkişinin yoğun bakıma girmesine neden olmuşun savcılık bu kişiyi nasıl serbest bırakır anlamıyorum yoksa savcılıkda tanıdığımı var bu kadının anlamsız sorular . . . . . . .

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title