Haberler

Yer fıstığı hasadı başladı

Güncelleme:

Türkiye'de yer fıstığı üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Osmaniye'de birinci ürün hasadına başlandı.

Türkiye'de yer fıstığı üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Osmaniye'de birinci ürün hasadına başlandı.

Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu yıl birinci ürün yer fıstığının üretim alanının yaklaşık 60 bin dekar olduğunu belirtti.

Çukurova bölgesinde iklim koşulları ve toprak yapısı nedeniyle buğday, mısır ve ayçiçeğinin ardından yer fıstığının da hasadına başlandığını kaydeden Özeser, Osmaniye'nin, Türkiye'nin yer fıstığı ihtiyacının önemli kısmını karşıladığına dikkati çekti.

Özeser, yer fıstığının ülke ekonomisinde önemli yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Kadirli ilçemizde birinci ürün olarak 60 bin dekar alana ekimi yapılan yer fıstığında dekara 350 ile 400 kilogram verim alınıyor." dedi.

Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2018 yılında geliştirilerek tescili yapılan Ayşehanım yer fıstığı çeşidinin bu yıl bir çiftçi tarafından 10 dekarlık alana ekildiğini ve yüksek verim alındığını ifade eden Özeser, çiftçilere yerli çeşit ve tohum kullanmaları çağrısında bulundu.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir de Osmaniye'de yer fıstığı üretiminin yüzde 70'inin Kadirli'de yapıldığını, kilogramının 8 ila 10 liradan satıldığını belirtti.

Çiftçilerden Sadullah Duyar da mart ve nisan aylarında ekimini yaptıkları yer fıstığında hava şartlarına bağlı olarak verimde düşüş olduğunu ancak bu yıl ilk defa ekimini yaptığı Ayşehanım yer fıstığı çeşidinin verim olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Kadirli Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title