Haberler

Silajlık mısır üretimi Erzincan çiftçisinin gelir kapısı oldu

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde giderek yaygınlaşan silajlık mısır üretimi, Erzincan'daki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde giderek yaygınlaşan silajlık mısır üretimi, Erzincan'daki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı oldu.

İklimi ve coğrafi yapısıyla verimli tarım arazilerine sahip Erzincan Ovası'nda özellikle son yıllarda çiftçiler silajlık mısır üretiyor. Kentteki yaklaşık 10 bin dönüm arazide gerçekleştirilen üretimden elde edilen mahsul, çiftçilere ek gelir getiriyor.

Munzur Dağı eteklerinde yetiştirilen domates, kayısı, karpuz, kavun ve diğer bakliyat ürünlerinin yanı sıra tulum peyniri üretimi ile adından söz ettiren Erzincan Ovası, silajlık mısır üretimi ile de bölgede süt hayvancılığı yapan çiftçilerin kaba yem ihtiyacını karşılıyor.

"Silajlık mısır çiftçi ve besiciler için olmazsa olmazlardan"

Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, AA muhabirine, bölgenin silajlık mısır üretiminde önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Özellikle süt hayvancılığında silajlık mısır üretiminin önemli olduğunu ifade eden Geyik, şöyle konuştu:

"İlimizde şu anda silajlık mısır hasadına başladık. Bilindiği üzere silajlık mısır üretimi hayvanların kaba yem ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılan en önemli ürünlerden biridir. Artan yem fiyatlarına karşılık çiftçilerimiz hayvanların kaba yem ihtiyacını bu şekilde karşılıyor. Özellikle süt hayvancılığı yapan çiftçilerimiz ve besicilerimiz için silajlık mısır olmazsa olmazlardan biridir. Bu yıl çiftçilerimiz yaklaşık 10 bin dönüm araziye silajlık mısır ekimi gerçekleştirmişlerdir. Silajlık mısırın fiyatı geçen yıla göre bir nebze artarak üreticilerimizi sevindirmiştir."

Geyik, Erzincan Ovası'ndaki arazilerin oldukça verimli olduğunu belirterek, her geçen gün mısır üretiminin de arttığını dile getirdi.

Teknolojik imkanlar hasadı kolaylaştırıyor

İldeki üreticilerden Miss Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Göksu ise Türkiye'de hem teknolojik hem de büyüklük açısından sayılı mısır silaj makinesinden birine sahip olduklarını ve bölge çiftçisine hizmet verdiklerini anlattı.

Mısır silaj makinesi ile başta Erzincan olmak üzere çevre illerdeki çiftçilerin üretimine katkı sağladıklarını söyleyen Göksu, "Kullandığımız mısır silaj makinesi, Türkiye'de az bulunan bir makinedir. Makinemiz tarlaya girdikten sonra 6 sıra mısırı bağımsız olarak biçip hasat ediyor. Hasat sırasında kamyon ve traktör kasalarına yükleme seri bir şekilde oluyor. Hızlı bir şekilde hasat edilen ürün dolaysıyla bozulmadan yerine seri bir şekilde gitmiş oluyor." diye konuştu.

Çiftçi Güven Güntürk de hayvanların kışlık yem ihtiyacını karşılamak için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Hasat döneminde yoğun tempoda çalıştıklarını anlatan Güntürk, "Mısırlarımızın hasadını yaparak ağıllarımıza götürüp orada hava almayacak şekilde 6 ay muhafaza ediyoruz. Hayvanların sütüne ve beslenmesine çok faydası var. Mısır silaj makinesi iş yoğunluğumuzu büyük bir kısmını alıyor. Yem maliyetini düşürmek için daha çok mısır silajına yöneldik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzincan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title