Haberler

Şırnaklı girişimci kadın hibe desteğiyle 50 kişiye istihdam sağladı

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde girişimci Selda Başar (34), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle 840 metrekarelik atölyede 50 kişiye iş imkanı sağladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde girişimci Selda Başar (34), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle 840 metrekarelik atölyede 50 kişiye iş imkanı sağladı.

3 çocuk annesi Başar, 10 yıl önce Cizre Halk Eğitim Merkezinin açtığı dikiş-nakış kursunu tamamlayarak sertifika aldı. Öğrendikleri sayesinde evine aldığı dikiş makinesiyle mahalledeki çocuklar için elbise dikip satan Selda Başar, siparişleri yetiştiremeyince eşinin desteğiyle 70 metrekarelik dükkan açtı.

Yanında 5 kadını da istihdam ederek üretimini artıran Başar, sosyal medya üzerinden de satışa sunduğu ürünlerinin beğenilmesi ve ilçe dışından da taleplerin artması üzerine büyük bir atölye açmaya karar verdi.

KOSGEB'in "Kadın Girişimci Desteği Projesi"nden 100 bin liralık hibe alarak 840 metrekarelik atölye açan Başar, istihdam ettiği çoğunluğu kadın 50 çalışanla ürettiği elbiseleri çeşitli firmalar aracılığıyla ihraç da ediyor.

"Diktiğim çocuk elbiselerini sosyal medya aracılığıyla satmaya başladım"

İş yaşamındaki başarısında eşinin de desteğinin büyük olduğunu aktaran Başar, şöyle konuştu:

"Diktiğim çocuk elbiselerini sosyal medya aracılığıyla satmaya başladım. Kısa sürede güzel sonuçlar aldım. Baktım yetişemiyorum eşimle atölye açmaya karar verdik. İlk başta 3 daha sonra 5 makineyle başladığımız atölyede KOSGEB'ten aldığımız destekle şu an 60 makinemiz var ve 50 çalışanla üretim yapıyoruz."

Salgın dolayısıyla 3 ay üretimi durdurdu

Başar, Türkiye'nin her yerinden sipariş aldığını, aracı firmalar sayesinde Suudi Arabistan, Katar, Filistin ve ABD'ye ihracat yaptığını dile getirerek, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 3 ay atölyeyi kapattık. Şimdi önlemlerimizi alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Eşine her zaman destek olduğunu belirten Reşit Başar da, "Hedefimiz 2 yıl içerisinde çalışan sayısını 100'e çıkarmak." dedi.

Çalışanlardan Azime Turgut, kadınların çalışmasının önemine işaret ederek, "İnşallah burada çalışan arkadaşlarımızla ileride iş yeri açıp insanlara istihdam sağlarız." dedi.

Sofya Ayer ise Selda Başar gibi kendi atölyesini açmayı hedeflediğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cizre Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title