Haberler

ADÜ merhum Başbakan Adnan Menderes'i andı

Güncelleme:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), merhum Başbakan Adnan Menderes'in 59. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, merhum Adnan Menderes'in şehadetinin 59. yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet döneminde 1950-1960 yılları arasında 3 seçim kazanarak 'Başbakanlık' makamına seçilen, üniversitemizin ismini taşımaktan gurur duyduğu Adnan Menderes, tarihi özellikler arz eden bir şahsiyettir. Cumhuriyetimizin hizmet süresi 10 yılı aşan dört başbakanından birisidir. İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamını da üstlenmiştir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi, hepimize sorumluk yükleyen isminden hareketle Şehit Başbakan Adnan Menderes ile ilgili akademik araştırmalar, çalışmalar, projeler, tasarımlar üretmek, yürütmek, yürütülmekte olanlara ivme kazandırabilmek düşüncesindedir. Bu hususlarda yakın ve uzak geleceğe dair çalışma yol haritası bilim dünyası ile paylaşılacaktır. Efeler Diyarı Aydın'da doğup-büyüyen, emperyalizmin emrinde Anadolu'yu işgale yeltenen Yunanlılarla Kuvay-ı Milliye Mücadelesi'ne girişen, Cumhuriyet döneminin ikinci çok partili hayata geçiş aşamasında kendini gösteren, tek-parti döneminde görevler alan, Türkiye'de demokrasinin millete dayalı olarak şekillenmesini sağlayan, 1950, 1954 genel seçimlerinde, 1957 erken seçimde halkın desteğiyle 10 yıl aralıksız başbakanlık görevi üstlenen, akademik, fikri, siyasi hiçbir olumlu izahı yapılamayacak darbe ile görevinden alınıp, hukukun ve adaletin hiçe sayılmasıyla gerçekleşen Yassıada yargılamaları sonrasında 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen; haliyle bir demokrasi şehidi olan Adnan Menderes, demokrasimizin ufuklarında dalgalanmaya devam etmektedir. Hayatına, siyasi mücadelesine, fikirlerine dair gerçekleştirilecek projeler Türk Milleti'nin demokrasi adına kazanımları olacaktır.Akademik bir kurum olmamız açısından, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi, Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi, Yüksek İslam Enstitüsü gibi kurumlarla Anadolu insanının günün şartlarına göre daha kolay yüksek tahsilini gerçekleştirmesinin de yolunu açmıştır. Böyle bir şahsiyetin şehrimizden Aydınlı olması da ayrıca gurur vericidir" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
title