Haberler

Anayasa Mahkemesi üyesi bisiklete binerken çekildiği fotoğrafıyla İçişleri Bakanı Soylu'ya gönderme yaptı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara tepki olarak AYM Başkanı'na "İşe bisikletle git gel bakalım" diyerek seslenmişti. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekildiği fotoğrafları paylaşarak Bakan Soylu'ya göndermede bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin "Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı konuşmada AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alarak "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Soylu'ya cevap Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, hem gençliğinde ve şimdi bisiklete binerken çekilen fotoğraflarını paylaştı hem de üstü kapalı bir şekilde Süleyman Soylu'ya gönderme yaptı.

PROF. DR. ENGİN YILDIRIM'IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR

Yıldırım'ın "Bisiklet maceram 2020-1992" yazarak paylaştığı fotoğraflar:

Anayasa Mahkemesi üyesi bisiklete binerken çekildiği fotoğrafıyla İçişleri Bakanı Soylu'ya gönderme yaptı

ANAYASA'DAN MADDE PAYLAŞTI

19.10.2015-25.10.2019 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevini de yürüten Prof. Dr. Engin Yıldırım fotoğraflardan önce de Anayasa'nın 138. maddesini paylaştı.

Söz konusu maddede şunlar yazıyor: Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Anayasa Mahkemesi üyesi bisiklete binerken çekildiği fotoğrafıyla İçişleri Bakanı Soylu'ya gönderme yaptı

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı da sert sözlerle eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin "karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesini konu edinen Süleyman Soylu, Arslan'a "Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" sözleriyle yüklendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500

Yorumlar (146)

prf:

Anayasa Mahkemesi en üst yargı kurumumuzdur, bu ülkedeki herkes bu kurumun aldığı karara saygı duymak zorundadır unutmayalım bir gün adalet herkese lazım olabilir

86
116
yanıtYanıtla
Eleman:

yargi mi kaldi?

yanıt28
yanıt13
insallah:

o günleride gorecegz insallah

yanıt25
yanıt16
Adnan:

Hiç bir kurum millet iradesinden üstün değildir.

yanıt7
yanıt14
Okumaz yazmaz:

Sayin prf yazdiyini beyenmiyorlar vay halimize ufukta karanlik tum Turkiyeye göruyom Yazik

yanıt3
yanıt0
VATANDAŞ:

MADEM BİSİKLETLE GEZİYORSUN YANINDAKİ KORUMALARIDA GÖSTERDE SAMİMİYETİNE İNANSIN MİLLET. . . AMA NERDE O YÜREK KORUMA TALEBİNİ KALDIRSIN BİZDE AYKTA ALKIŞLAYALIM SENİ BAŞKAN. . . YOKSA BOŞ YAPARAK İKİ KARE RESİMLE MİLLETİ KANDIRMAYA GEREK YOK. . . GERÇEKLER ORTADA. . .

58
75
yanıtYanıtla
doğrusu:

aynen herkes korumasız gezmeli cumhurbaşkanıda

yanıt37
yanıt16
İsm kurtulmuş:

Bu başkan değil üye zavallı olmayın

yanıt14
yanıt14
İSM KURTULMUŞ a cevap:

laa gerzek biz mahalle ağzı ile başkan dedik sende sazan gibi atladın mı mal. . .

yanıt1
yanıt0
ASİLKAN:

Haydi Hakkari''ye git bisiklet ile dört yıl göreve git gel de seni göreyim

51
50
yanıtYanıtla
Tüm 146 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title