Haberler

Bakan Karaismailoğlu: "Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak"

Güncelleme:

Bakan Karaismailoğlu: "Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak" TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında uydular gökyüzüyle buluştu TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen TÜRKSAT...

Bakan Karaismailoğlu: "Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak"

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında uydular gökyüzüyle buluştu

AKSARAY - TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında 22 takımın model uyduları gökyüzüyle buluştu. Burada bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında yerli olarak tasarlanan model uyduların roketle fırlatılması törenine katıldı. Aksaray sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü havzasında gerçekleştirilen ve 22 ayrı takımın yarıştığı programda model uydular bir bir gökyüzüyle buluştu.

Burada bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Oldukça başarılı bir yarışma. Bu yarışma 5 senedir yapılıyor. Sadece 3 takımla başlayan bu yarışmaya bu sene 149 yerli 3 yabancı üniversite 149 takım katılıyor. Çok başarılı çalışmalar yapan gençlerimiz var. Bu sene Zonguldak'tan öğrencilerimiz uzaya tek gerçek uydusunu gönderecek. En güzel ve en iyi yatırım gençlere yapılan yatırımlardır. Bu yarışma gençlerde büyük bir heyecan oluşturuyor. Bugün inşallah başarılı atışları göreceğiz. 1 milyon 700 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. Biz Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geliştirdiğimiz yerli ve milli ürünlerin tanıtımını yapıyoruz. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini, kendi teknolojisini geliştirerek yürüten ülke olmasını istiyoruz" dedi.

"Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, "Genç kardeşlerimizle birlikte onların heyecanını yaşıyoruz. İnşallah onların başarılarına şahitlik edeceğiz. Büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Türksat 5A'yı 2 Ekim'de teslim alıyoruz, hedefimiz 30 Kasım'da fırlatmak. Çalışmalara devam ediyoruz. Peşinden 5B gelecek. Bu arada da sürprizlerimiz var, detaylı bir açıklama yapacağım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyet öğrencilerin uydu çalışma stantlarını gezerek bilgiler aldı. Daha sonra fırlatma alanına geçen heyet fırlatma butonuna basarak model uyduyu gökyüzüyle buluşturdu. Programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuz Gölü Türksat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title