Haberler

Adil Karaismailoğlu: "Yerli uydu 2022'de fırlatılacak"

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yerli uydu 2022'de fırlatılacak" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tepeköy Çiftlik Yolu Şantiyesi'ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Karaismailoğlu, Niğde'nin hak ettiği hizmetleri en kısa zamanda yapıp vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ankara-Niğde Otoyolu'nun birinci ve üçüncü kesimlerini açtıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, "Karayolu tarihinin en önemli projelerinden bir tanesiydi. 330 kilometrelik bir aksı tamamlamış olduk. Yani Edirne'den Urfa'ya kadar uzanan bin 230 kilometrelik bir otoyol aksının 330 kilometrelik Ankara-Niğde etabını tamamlamış oluyoruz. 29 Ekim'de kalan ikinci kesimi 150 kilometre olarak faaliyete geçireceğiz ve önemli aksı tamamlayacağız" dedi.

"Yerli uydu 2022'de fırlatılacak"

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için Türkiye'nin her tarafında yoğun çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, karada, havada, denizde, raylı sistemlerde olduğu gibi uzay teknolojilerinde de teknoloji üreten, geliştiren, ihraç eden ülke konumuna gelmek için canla başla çalıştıklarını belirtti. Uzay teknolojilerinden bahseden Bakan Karaismailoğlu, "Önümüzdeki yıllarda dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına girmeyi hedeflediğimiz gibi uydu teknolojilerinde de dünyanın en gelişmişleri arasında olmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Türksat 5A uydusunu 2 Ekim'de teslim alıyoruz, 30 Kasım'da uzaya fırlatacağız. Türksat 5B uydusunu 2021'in ikinci çeyreğinde faaliyete geçirmeyi ve fırlatmayı hedefliyoruz. Yine yerli ve milli olarak Türksat-6 uydumuzda da şu an çalışmalar devam ediyor. Yerli malı uydumuzu 2022 yılı içerisinde uzaya fırlatmayı hedeflemekteyiz. 18 yılda dünyanın gıpta ile baktığı problemleri bir bir tamamlıyoruz, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu projesinden de bahseden Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

"Otoyolun İzmit kesimi yani beşinci kesimini hafta sonu Cumhurbaşkanımızla hizmete alacağız. 400 kilometrelik otoyolun beşinci kesimini Cumartesi günü vatandaşların hizmetine sunacağız. Bu yolu yaptığımızda İzmit tamamen ikinci alternatif yola kavuşacak, Marmara bölgesi için önemli proje olacak. 21 Aralık'ta altıncı kesimi de tamamlayarak otoyolu tamamlayacağız. Ülkemizin her noktasını altın gibi işliyoruz. Ulaştırma, altyapı projeleri hem yakıttan hem zamandan kazandırıyor. Egzoz emisyonlarını düşürdüğü için de çevreye büyük katkıları var. Ekonomi, üretim, tarım, turizm canlanıyor bölgede. Tüm dünyada hastalıkla mücadele edilen, sistemlerin kendilerini sorguladığı hatta maske savaşlarının olduğu ortamlarda ülkemiz olarak tedbirlerimizi aldık. Şantiyelerimiz hepsi büyük özveriyle çalıştılar. Böyle bir dünya ortamında yaşarken biz bir taraftan projelerimizi tamamlıyor, hizmete sunuyoruz bir taraftan da yeni projelere çalışıyoruz." - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kayseri 29 Ekim Niğde Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title