Haberler

Niğde'de yaşayan vatandaş, hatalı basım 50 TL'lik banknotu 50 bin TL'ye satışa çıkardı

Güncelleme:

Niğde'de, özel bir şirkette çalışan İbrahim Arslan, hatalı para haberlerini okuduktan sonra alışverişlerde karşılaştığı bütün paraları incelemeye başladı. Arslan, alışveriş sırasında şans eseri eline geçen, hatalı basım 50 TL'lik banknotu koleksiyonerlere 50 bin TL'ye satacağını söyledi.

Niğde'de özel bir şirkette 'yönetici' olarak çalışan İbrahim Arslan, 'hatalı para' bulup, satışa çıkartanları görünce, eline geçen paraları incelemeye başladı. Arslan, alışveriş yaparken sağ üst köşesinde rakamlarının bir kısmı olmayan hatalı basım 50 TL'lik banknotu fark edince, bankaya götürdü. Sahte olmadığını öğrendiği parayı satışa sunan Arslan, "Koleksiyonculardan sıfırı olmayan 50 TL için teklifleri bekliyorum. Tahminim 50 bin lira gibi bir rakam istiyorum" dedi.

Niğde'de yaşayan vatandaş, hatalı basım 50 TL'lik banknotu 50 bin TL'ye satışa çıkardı

"İNTERNETTE HATALI PARALARI ARAŞTIRDIM"

Arslan, eline geçen kağıt ve metal paraları inceleyip hatalarını bulmaya çalıştığını belirterek, "Hatalı para üzerine çıkan haberleri araştırdım. Bunları araştırdıktan sonra bende bir tik oluştu. Elime geçen her türlü madeni para ve kağıt paranın seri numarası, T.C. kısmının yamuk basılması ya da demir paralardaki hataları bulmaya çalışıyorum, hatta seri numaralarını kontrol ediyorum. Acaba bir yer de yanlışlık bulabilir miyim diye. Şu an bu hatayı yakaladım. Bundan sonraki süreçte ne gibi hatalar yakalarım onları araştırmaktayım. Hala koleksiyoncular hangi paraları değerlendiriyor ya da hangi paralar değerli onları kontrol ediyorum. Aslında koleksiyonla alakalı bir bağlantım yoktu ama çıkan haberlerden sonra bende para koleksiyonu oldu. Eski paraları toplamaya başladım. Koleksiyon yapayım diye aynı zamanda hata varsa bulmaya çalışıyorum. İnşallah kısmetimde varsa başka paralar da bulmaya çalışacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Arslan Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (20)

hahahahah:

Hala boş işlerle uğraşanlar var ya

10
1
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Aynen... Kolay yoldan nasıl para yaparım uyanıklığı

yanıt2
yanıt0
ADA:

Piyasada o kadar çok varki kimse yüzüne bakmıyor artık

10
0
yanıtYanıtla
...:

Herkes bi uyanıklaşmış adam çarpacam diye uğraşıyor

yanıt2
yanıt0
suskun:

kusmak istiyorum artıkkk yeterrr

8
1
yanıtYanıtla
KARA:

YETER ŞİŞTİK ARTIK

7
1
yanıtYanıtla
vetr:

ona 500 lira bile vermezler. abartmayın. çok var piyasada. martta basılan paralar aceleye geldi sanırım:)))

4
1
yanıtYanıtla
ACI AMA GERÇEK:

50 BİN AZ GARDAŞIM İYİ DÜŞÜN BU FIRSAT HERKESİN ELİNE GEÇMEZ . . . LAA NE YİYİP İÇİYORSUNUZ SSİZZ YAAA

4
1
yanıtYanıtla
gazi:

bence haksız kazanç devlet bir kanun çıkaracak böyle basım hatası olan kişi ve kimseler direk herhangi bir bankadan değiştirmesi zorunlu olacak ve piyasada geçmeyecek bu paralar ne bu ya ayıp 50 tl değere fazla para haksızlık adı üstünde basım hatası yani yani vasıfları ve özellikleri tahakkuk etmemiş para neticede. .

3
1
yanıtYanıtla
Selim:

50 TL''lik Banknota 50. 000 TL verecek keriz aranıyor

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title