Haberler

Altındağ'da 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri başladı

Güncelleme:

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Karapürçek Bisiklet Parkı'nda çocuklarla bir araya gelerek bisiklet sürdü.

Altındağ'da Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başladı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine katılımcı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Balcı "Altındağ Belediyesi olarak hafta boyunca bu yıl için belirlenen 'Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik' temasına dikkati çekeceğiz" dedi.

"Hareketliliğe teşvik etmemiz gerekiyor"

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan Balcı, "Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir girişim. Bu girişim, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik ediyor. Biz Altındağ Belediyesi olarak yerel yönetimlerin vatandaşların sorunlarına doğrudan temas eden kurumlar olduğunun bilincindeyiz ve bu sorunların çözümünde belediyelere önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden itibaren Altındağ'a daha fazla yürüyüş yolu ve daha fazla yeşil alan kazandırmak için çalışıyoruz. Yaşadığımız bölgelere, daha fazla spor alanı ve bisiklet yolları kazandırmak için de projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızı günlük yaşamlarında hareketliliğe teşvik edecek oyun ve yeşil alanları çoğaltmak ve bunu bir yaşam standardı haline getirmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Hareket etmenin ve bisiklet kullanımının önemine de dikkati çeken Balcı, "Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak bisiklete binen bir kişi binmeyen kişiye göre 2 yıl daha uzun yaşıyor. Günde 25 dakika yürüyen bir kişi ise yürümeyen bir kişiye göre 7 yıl daha fazla yaşıyor. Hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanları ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Sportif faaliyetler ve sağlıklı beslenme ise insanın yaşam kalitesini çok olumlu etkiliyor" şeklinde konuştu.

Başkan Balcı daha sonra Altındağlı çocuklarla birlikte bisiklete bindi. Bisiklete binmenin sağlık için olduğu kadar doğa için de faydalı olduğunu vurgulayan Balcı, çocuklara daha fazla bisiklet kullanmayı tavsiye etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında "Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik" konulu Grafiti Tasarım Yarışması da sonuçlandı. Oldukça fazla sayıda katılımın olduğu yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmanın üçüncüsü Ayşe Çeken olurken, ikincilik Aybike Fındık'ın oldu. Şampiyonluk kürsüsüne ise Tevfik Buğra Eldeniz yerleşti. Leyla Betül Gedik ise mansiyon ödülünün sahibi olmaya hak kazandı. Dereceye girenler ödüllerini Altındağ Belediye Başkanı Balcı'nın elinden aldı. Karapürçek Bisiklet Parkı'nda düzenlenen törenle ödüllerini alan gençlerin sevincine ortak olan Başkan Balcı, "Bu gençlerimize çok güveniyorum. İçlerinde çok özel bir yetenek var. Çok daha güzel işler başaracaklarına inanıyorum. Hepsini tebrik ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Altındağ Balcı Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title