Haberler

Virüs en çok bu ülkelerde can aldı !

Güncelleme:

Koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin ortaya koyduğu başarılı strateji rakamlara yansıdı. Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki can kayıplarının dikkate alınarak hazırlanan sıralamada, aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya'nın da bulunduğu 25 ülke içinde 17'nci sırada yer aldı.

Dünya yeni tip koronavirüs (COVİD-19) gölgesinde yaşamaya devam ediyor. Ülkeler aldıkları tedbirlerle vaka ve ölüm sayısını kontrol altında tutmaya gayret gösterse de hastalıktan dolayı yaşanan can kayıpları bazı coğrafyalarda yüksek düzeyde gerçekleşiyor.

Salgınla savaşta solunum cihazı, maske gibi sağlık alanında öne çıkan ekipmanlara kolay erişim oldukça önemli görülüyor. Türkiye'nin bu noktadaki başarısı virüsle mücadeleye ciddi katkı verdi. Türkiye sağlık sistemiyle bu dönemde diğer ülkelerden pozitif ayrıştı. Bu ayrışma rakamlarla da gözler önüne seriliyor. En çok can kaybı yaşanan 25 ülke arasında Türkiye 17'nci sırada bulunuyor. Can kaybının en yüksek olduğu ülkeler sıralamasında ilk 10'da ABD, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Meksika, Hindistan ve Brezilya yer alıyor.

Dünyada en çok koronavirüs vakası ve ölüm ABD'de yaşanıyor. Ülkede vaka sayısı 7 milyona yaklaşırken 197 bin can kaybı yaşandı. Ölüm sayıları dikkate alındığında ABD'yi 134 bin can kaybı ile Brezilya takip ederken, sonrasında 83,2 bin ölüm yaşayan Hindistan geliyor. En yüksekten düşüğe göre yapılan ilk 10 sıralamasının devamında 72,2 bin ölüm sayısı ile Meksika, 42 bin ile İngiltere, 35,7 bin ile İtalya, 31,1 bin ile Fransa, 30 bin ile İspanya, gelirken 23,8 bin can kaybı yaşayan İran şeklinde sıralandı.

ÖLÜM SAYISINDA GERİ SIRADAYIZ

Türkiye sağlık sistemiyle bu dönemde diğer ülkelerden pozitif ayrıştı. Bu ayrışma rakamlarla da gözler önüne seriliyor. Ölüm sayılarında ilk 10'a girmemeyi başaran Türkiye; Almanya, Rusya, Belçika, Arjantin gibi ülkelerin de alt sırasında yer alarak virüsle mücadelede ön plana çıktı. Türkiye'de şua ana kadar 298 bin 39 vaka meydana gelirken, 7 bin 315 can kaybı yaşandı. İyileşen hasta sayısı ise 263 bin 745 olarak gerçekleşiyor.

İLK 10'DAN SONRASI

25 ülkenin can kaybı sıralaması şu şekilde; "Rusya 18 bin 996, Şili 12 bin 142, Arjantin 12 bin 116, Belçika 9 bin 935, Almanya 9 bin 375, Endonezya 9 bin 222, Türkiye 7 bin 315, Pakistan 6 bin 408, Hollanda 6 bin 303, Çin 4 bin 736, Polonya 2 bin 253, İsviçre 2 bin 41, Portekiz bin 878, Japonya bin 489, G.Kore 372."

(Ali Canberk Özbuğutu /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Fransa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title