Haberler

Artık bir unvanı daha var! Milli Savunma Bakanı Akar, dede oldu

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, unvanlarına bir yenisini daha ekledi. Bakan Akar, bugün ilk defa dede oldu.

12 Mart 1952 doğumlu olan 68 yaşındaki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün ilk kez dede oldu.

Akar'ın oğlu Selim Akar ile gelini Melis Akar'ın ilk çocukları öğle saatlerinde dünyaya gözlerini açtı. Anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, Bakan Akar da ilk defa dede olmanın mutluluğunu yaşadı.

BAKAN AKAR'IN ÖZGEÇMİŞİ

1952'de Kayseri'de doğan Hulusi AKAR, ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamayı müteakip 1972'de Kara Harp Okulundan, 1973'te Piyade Okulundan ve 1982'de Kara Harp Akademisinden mezun olmuştur.

Kırk dokuz yıl üniforma giydiği askerlik hayatında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve NATO'nun çeşitli kademelerinde komutanlık ve karargâh subaylığı görevleri ile Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı (1997-1998), Tunceli/Hozat'ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı (1998-2000), Kara Harp Okulu Komutanlığı (2002-2005), Kara Harp Akademisi Komutanlığı (2005-2007), Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı (2007-2009) ve 3'üncü HRF Kolordu Komutanlığı (2009-2011) görevlerinde bulunmuştur. 2011'de orgeneralliğe terfi etmesini müteakip, 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı, 2013-2015 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 2015-2018 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Genelkurmay Başkanlığı görevi esnasında "Terörle Mücadele Harekâtı" çerçevesinde yurt içinde Çukur Operasyonları; sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib Harekâtı icra edilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığınca, İç Güvenlik Harekâtındaki başarılarından dolayı TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Hulusi AKAR, ayrıca TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası ve bazı ülkeler tarafından çeşitli madalyalar ile taltif edilmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Bilgisayar Programlama ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler konulu akademik programlara katılmış, doktorasını Boğaziçi Üniversitesinde tamamlamıştır.

09 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Millî Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi AKAR, Şule AKAR ile evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Kaynak: AA / Güncel

Hulusi Akar Selim Akar Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (16)

ali:

eskiden genel kurmaybaşkanının bir ağılığı olurdu şimdi ise hükümet ne derse onu yapan bir başkanımız var malesef

30
84
yanıtYanıtla
AĞIRLIK:

NE GELİRSE O AĞIRLIKLARDAN GELDİ BAŞIMIZA, ŞİMDİ NE OLMUŞ KİME BATMIŞ, HERKES ŞEREFİYLE GÖREVİNİ YAPIYOR, BOŞ YAPMAYIN. .

yanıt27
yanıt7
Mert Doğan:

İşte o ağırlığı olanlar darbe yapanlardı mesele ağırlık değil bayrak sever askerlerin olması

yanıt27
yanıt9
Doğru bilgi:

Bu adamın yapa bildiğini kim yapa bilir kafana hiç silah dayanmadigi için rahatça oturduğunuz yerden sallar siniz bu adam Mert adam keşke herkez bu Sayin BAKAN HULİSİ AKAR gibi olsa

yanıt21
yanıt8
Hd:

Doğru hükümeti seçimle kazanamayınca darbe ordu göreve diye bağıranları hesaba almadığı için

yanıt6
yanıt0
Çorba:

Evet eskiden kara düzen vardı şimdi nizam intizam

yanıt1
yanıt1
SUSKUN:

Kukla daha mantıklı bir laf olurdu ali gardaş

yanıt6
yanıt0
BAFRA:

EVET ESKİDEN DARBE YAPACAK KADAR KUDRETLİ İDİLER ŞİMDİ İŞLERİNİ YAPIYORLAR. ASKER DEVLETİN PARALI MEMURUDUR RÜTBESİ NE OLURSA OLSUN. .

yanıt8
yanıt3
Baran:

Allah, bebeğe, sağlıklı, hayırlı bir ömür nasip etsin. Annesine, babasına, vatanına milletine hayırlı bir evlat olur inşallah. Ancak Hulusi Akar''ı Genelkurmay Başkanlığı makamının hakkını veremediği için, MSB lığı gibi bir makamda da görmek istemiyorum şahsen. Sancağı ve makamı teröriste karşı koruyamayan birinin, ülkeyi düşmana karşı koruyamayacağı kanaatindeyim.

10
16
yanıtYanıtla
ipek:

analı babalı büyüsün tatlış

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title