Haberler

CHP'li Altay: Berberoğlu'nun milletvekilliği sürüyor

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararına ilişkin, " Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün itibarı ile yeniden milletvekili olmuştur. CHP'nin 138 olan milletvekili sayısı dün itibarıyla 139'dur. Berberoğlu, milletvekilliğini sürdürmektedir" dedi.

Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu kararına ilişkin konuştu. Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM sürecini hatırlatan Altay, "Yer TBMM. Tarih 4 Haziran. Ben de o tarihte Genel Kurul'da nöbetçiydim ve itiraz ettik. 'Enis Berberoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne bir başvurusu var. Bir hak ihlaline yol açmayalım. İç hukuk yolları tükenmiş değildir' dedik. Bunun bir hukuk skandalı olduğunu ısrarla söyledik" dedi.

'DÜN YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLMUŞTUR'

Altay, dün Anayasa Mahkemesi'nin Berberoğlu hakkında verdiği 'ihlal' kararıyla, bir kez daha haklı olduklarının ortaya çıktığına vurgu yaparak, " Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün itibarı ile yeniden milletvekili olmuştur. CHP'nin 138 olan milletvekili sayısı dün itibarıyla 139'dur. Berberoğlu, milletvekilliğini sürdürmektedir. Efendim, ' Anayasa Mahkemesi'nin kararları geriye yürümez.' Enis Berberoğlu kararı bir işlemi iptal kararı değildir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı ihlal kararıdır. Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete'de yayımlanır. Yasama, yürütme ve yargı organlarını, idari makamları ve gerçek tüzel kişileri bağlar. Yapacak çok fazla bir şey yok. TBMM'de okutulan sözde kesinleşmiş hüküm nerede? 4 Haziran'dan bugüne kadar yaşadığı mağduriyetin giderilmesi bu Meclis'in ve Meclis Başkanı'nın namus borcudur. Bu ayıbı hep birlikte gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

'RANDEVU TALEP ETTİK'

Anayasa Mahkemesi'nin Berberoğlu hakkında verdiği, 'ihlal' kararına ilişkin Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan randevu talep ettiklerini belirten Altay, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu'nun mağduriyetinin giderilmesi için neler yapılacağını konuşacaklarını aktardı. Engin Altay, "TBMM Başkanı'ndan bir randevu talep ettim, Ankara dışında olduğu iletildi. Önümüzdeki hafta için talebimi yineledim. İki avukat arkadaşım ile gideceğim. Yaşanan mağduriyetin nasıl giderilmesi gerektiğini konuşmak için randevu talep ettik. Pazartesi ya da salı günü bu görüşmeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Altay, 'Berberoğlu Meclis'e' sloganı başlattıklarını ifade ederek, "Hakkaniyeti olan herkese bu çağrıyı iletiyorum. Gerek sosyal medyada gerek normal ortamlarda dillendirilmesi için bir demokrasi ödevi olduğunu, bu çağrıyı herkesin yapması gerektiğini duyuruyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesi Milletvekili Altay Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title