Haberler

Aleyna Çakır ve Gülay Uygun'un dosyalarını kapatan Müge Anlı'ya tepki yağıyor

Güncelleme:

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır ve Gülay Uygun konusunu işlemeyi bir süreliğine bıraktı. Bu kararından sonra Müge Anlı'ya Twitter'dan tepki yağdı. Geçtiğimiz günlerde "Olayın peşini bırakmayacağım" diyen Anlı'nın bugün yayınlanan programında Çakır'ın anne ve babası konuk olarak alınmadı.

Hafta içi her gün canlı yayın yapan Müge Anlı, bir süre önce haziran ayında evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır'ın konusunu işlemeye başladı. Olayın genişlemesi ve farklı konuların eklenmesiyle Çakır olayında baş şüpheli Ümit Can Uygun'un annesinin ölmesinin ardından Anlı'nın "İnsanların acısını yaşamasına müsaade edelim" diyerek konuları bir süre işlememeye karar verdiği ileri sürüldü.

Aleyna Çakır ve Gülay Uygun'un dosyalarını kapatan Müge Anlı'ya tepki yağdı

TWITTER'DAN BİRÇOK TEPKİ MESAJI GELDİ

Dosyaların kapatılması kararının ardından sosyal medya platformu Twitter'dan kullanıcılar birçok tepki mesajı paylaştı. Bazı kullanıcılar, "Müge abladan da umudumuzu kestik. Twitter yargı mahkemesi, ne olur bu olayı tekrar gündeme getir, kapanmasın defter", "Eğer Müge Anlı, Aleyna Çakır dosyasını kapattı ise bir daha onu kimse izlemesin!" ifadelerini kullandı.

Aleyna Çakır ve Gülay Uygun'un dosyalarını kapatan Müge Anlı'ya tepki yağdı

Aleyna Çakır ve Gülay Uygun'un dosyalarını kapatan Müge Anlı'ya tepki yağdı

ADALET BAKANI, MÜGE ANLI'YI ELEŞTİRDİ

CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in konuğu olan Abdülhamit Gül, Aleyna Çakır'ın ölümü ve sonrasında Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un annesinin intihar etmesiyle ilgili şu ifadelerini kullandı: "Çok trajik üzücü bir hadise. Soruşturma devam ediyor. Biliyorsunuz gizli bir şekilde devam eder. Yapacağım yorum, soruşturmanın titizlikle yapıldığına inanıyoruz. Soruşturma neticesinde aldığı kararlar ile adalet duygusunu tatmin edeceğine inanıyoruz. Hakim savcının sosyal medyası televizyonu yok. Onlar kararlarıyla konuşuyor. Adliye bir beyaz süttür orada bir leke varsa bunu kimse affetmez.

Haksız yorumlar yapılabilir ama hakim savcı fiile bakar. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin.

"NE SAVCI NE POLİSİM. SADECE İŞİMİ YAPIYORUM"

Gül'ün bu sözlerine cevap veren Müge Anlı ise "Ne savcı, ne hakim, ne de polisim. Sadece gazetecilik yapıyorum. Bunu yaparken de vicdanımın sesini dinliyorum. Programıma katılan mağdurların ne dostu ne de düşmanıyım. 30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Gazetecinin görevi haberi ortaya çıkarmak için araştırma yapmak, bilgileri toplamak, doğrulatmak ve bu bilgiler ışığında yorumlamaktır. Biz kimsenin ne yanında ne de karşısındayız. Bizim görevimiz iddiaları ortaya koymaktır" demişti.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Aleyna Çakır Müge Anlı Twitter Gülay Haberler

500

Yorumlar (214)

ası:

bıldıgı kendne kalsın rezıl kadın devlet senı kulanıyor sende masalık yapma yılardır anldınmı muge yav sen baska iş yapamıyonmu bosver evınıun kadının ol ne sen ınsalrala ugrasıyon boyle tepkı alırsın ben olsam ugrasmam bırakırım artık bu ısı ınsanla ugrasmak zor askerı var polısı var

5
77
yanıtYanıtla
burak:

bu zamana kadar yaptıkları başardıkları ortada. meyve veren ağaç taşlanırmış. İki çulsuz yüzünden defterden silecek değiliz kadını.

61
11
yanıtYanıtla
bibliomaniakos:

Bazı yorumları okuyorumda ne kadar cahil ne kadar gereksiz bir insan olduğunuzu görüyoruz neymiş gidip evine cocuk yapıp oturacakmış . Bu ülkede başarılı kariyer sahibi kadınlar olunca kuduruyorsunuz demi , cunku kadin dediginiz otur değince otur kalk deyince kalk olmalı çocuk dogurmalı sizi hoş tutmalı demi . Böyle düşünenler ağır derecede maldır

56
11
yanıtYanıtla
HAKYOLU..:

Bir erkek olarak sana yüzde yüz hak veriyorum kardeşim Bizim bazı aklı kıt, zekası çok var sanan erkeklerimiz varya hani evdeki çocukları işleri düşünmeyen kadının dünyadaki en değerli varlık olduğunu bilmeyen Kendi menfaatleri olunca karım onun dışında ne işe yararsin diyen Her gün en çok o yorulan ama aslında hiçbir boka yaramayan ama koca diye geçinen erkeklerimiz Allah her şeyi görüyor onların yeri cehennem

yanıt14
yanıt0
Quick:

Bu tepkiler bir programcıya değil, bu kadar tanığa ve delile karşı yeterli uygulama yapmayan, suçluların serbestçe gezmesin sağlayan sisteme gelmeli bence

64
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu program bir ifşa programıdır mahkemede yargılanan kişi suçluda olsa cezasını çektikten sonra hayatına dönebilir ama bu programda yargılanan kişi için bir daha hayat yoktur mahkeme ile bu program arasındaki fark bu insanlar bu programı iyi bir şey zannediyor ama hiçte öyle değil bu programda suçlu ilan edilen kişi tüm türkiye de tanınıyor ki artık bu kişi için bir hayat yok bu her hangi bir ceza ile de silinmez bu program ömür boyu ceza veriyor ki bu idamdan bile bin beter yakanızı kaptırmayın

15
44
yanıtYanıtla
adlet:

Adelet olsaydi bu program zaten olmazdi bu dosya kapanirsa yazik cok yazk herkez kendi adeletini getirmeye calisacak

yanıt0
yanıt0
Arzu:

İfşa olunanların hepsi yüz kızartıcı suçlar işlemişler.sonsuza kadar beter olsun bu çocuk ,kadın ,yaşlı demeden öldüren,tecavüz eden iblisler.

yanıt0
yanıt0
iyi güzel de:

bu yüzden gerçek suçlular asla programa katılmıyorlar. bir iki cahil programda çalışanların güleryüzüne kanıp oraya geliyor. zeki bir suçlu asla oraya gelmez

yanıt7
yanıt2
Çello:

Adam olursan kimse seninle uğraşmaz ölen senin kızın olsaydı ne yapardın böyle konuşurmuydun

yanıt0
yanıt0
Tüm 214 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title