Haberler

Erol Mütercimler kimdir? Erol Mütercimler kitapları nelerdir?

Güncelleme:

Nitelikli bir eğitimin ardından askeriyede görev alan Erol Mütercimler kimdir? Erol Mütercimler kitapları nelerdir?

EROL MÜTERCİMLER KİMDİR?

Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars'da doğmuştur. Babası köy enstitüsü öğretmenidir. Babası İstanbul'a tayin edildikten sonra İstanbul'a yerleşen Erol Mütercimler burada büyümüş ve okumuştur.

İstanbul Gazi Osman Paşa Plevne Lise'sini bitirdikten sonra Fizik Bölümü okumaya başlayan Erol Mütercimler, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde "Çok kültürlülük" konusundaki doktora alan çalışmasını tamamladı.

1978 yılında Deniz Kuvvetleri'ne teğmen olarak katıldı. 12 Eylül 1980'te Deniz Kuvvetleri'nde teğmen idi. Deniz Kuvvetleri'nde Deniz Astsubay Okulu'nda 16 yıl Fizik öğretmenliği yaptı.

Binbaşı iken ordudan ayrıldı. Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü yaptı ve daha sonra Avustralya'ya gitti, orada Avustralya'da yayın yapmakta olan bir radyo istasyonu SBS devlet radyosunda programcılık yaptı. Orada 'Avustralya News' diye bir gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Avustralya'dan döndükten sonra Türkiye'ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. 60'üstünde kısa radyo oyunları yazdı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Strateji ve Devrim Tarihi dersleri verdi.

Erol Mütercimler, 1 Temmuz 2008 tarihinde Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Ağustos 2013 günü karara bağlanan davada 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak' suçundan 8 yıl 9 ay ceza aldı.

Habertürk kanalında Aynanın Arkası adlı haber programı yaptı. STAM Stratejik Araştırmalar Merkezi ve TGAV Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı Genel Koordinatörlüğü yaptı. Cem TV'de Aynanın Arkası ve Komplo Teorileri adlı haber programını yaptı.

2007 yılında "Suna" adlı sinema filminde Türkan Şoray ile birlikte oynadı.

Erol Mütercimler, 2013 yılının Şubat ayında yayımladığı "Kumpas Ergenekon" adlı kitabında yargı sürecini detaylı olarak anlatmıştır.

Erol Mütercimler kimdir? Erol Mütercimler kitapları nelerdir?

EROL MÜTERCİMLER KİTAPLARI NELERDİR?

1987 – Destanlaşan Gemiler – Hamidiye, Yavuz, Nusrat, Alemdar

1991 – Sultan Osman

1997 – 21. Yüzyıl ve Türkiye – Yüksek Strateji

2000 – 21. Yüzyıl ve Türkiye

2003 – İmparatorluğun Çöküşüne Denizden Bakış

2004 – Düşler ve Entrikalar / Demokrat Parti Dönemi Türk

2004 – Kadınlar, Gemiler, Otomobiller

2004 – Kurtuluş Savaşı´na Denizden Gelen Destek ve Kuvayı Milliye Donanması

2005 – Komplo Teorileri

2006 – Yüksek Stratejiden Etki Odaklı Harekata Geleceği Yönetmek

2007 – Bu Vatan Böyle Kurtuldu / Onlar Bizim İçin Öldüler

2008 – Akıl Oyunu / Komplo Teorileri 2

2009 – Bilinmeyen Yönleriyle Kıbrıs Barış Harekatı

2009 – Gelibolu 1915 Korkak Abdul'den Jolly Türk'e

2009 – Satılık Ada Kıbrıs / Kıbrıs Barış Harekatının Bilinmeyen Yönleri

2009 – Stratejik Düşünme & Geleceği Yönetmek ve Kazanmak İçin

2010 – Aynadaki Tarih & Komplolar, Suikastler, Provakasyonlar, İsyanlar

2010 – Ertugrul Faciası ve 21.Yüzyıla Doğru Türk – Japon İlişkileri

2013 – 1922 Mudanya Mütarekesi Diplomasi Savaşı

2013 – Gençler İçin Fikrimizin Rehberi Gazi Mustafa Kemal

2014 – Büyük Kumpas Ergenekon

2014 – Fikrimizin Rehberi Gazi Mustafa Kemal

2014 – Komplo Teorileri & Aynanın Ardında Kalan Gerçekler

EROL MÜTERCİMLER FİLMLERİ

2007 – Suna (Selim) (sinema filmi)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Erol Mütercimler Avustralya Ergenekon Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title