Haberler

Abdurrahim Albayrak'ın "Beyaz sayfa açalım" sözlerine Terim'den tepki: Aynı fikirde değilim, buna mecbur da değilim

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda oynayacakları Hajduk Split maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak'ın bugün Fenerbahçe maçının hakemi Ali Palabıyık'la ilgili yaptığı "Maçtan önce böyle polemiğe girmek istemiyorum. Dostluklardan bahsettik. Şimdi burada 3-4 gün sonra oynanacak derbinin öncesinde hakemleri masaya yatırmanın bir anlamı yok. Türk futbolunda artık beyaz sayfa açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu polemiğe girmek istemiyorum" ifadelerine yanıt verdi.

Terim, "Abdürrahim bey, 'beyaz sayfa' diyor ama ben aynı fikirde değilim, buna mecbur da değilim" diyerek Albayrak'ın açıklamasına göndermede bulundu.

İşte Fatih Terim'in yaptığı açıklamalar;

Pandemi öncesi ve sonrası iki farklı takım olduk. Ocak ayı ve şu anda... İlk defa bu kadar uzun bir hazırlık dönemini beraber geçirdik, geçen sezon bundan mahrum kaldık. Bu sezon ise daha iyi durumdayız. Geçen sezon pek de istediğimiz gibi bir ilk yarı geçmedi ve kendi adıma da çok üzüldüm. Ben hayatım boyunca kazanan futbol modelini bu ülkeye getirmek için çok uğraştım. Dolayısıyla geçen sezonun ilk yarısındaki fiziksel düşüşümüz bizi üzdü. Pandemiden sonra oynadığımız ve hadiseler olduğu maçlarda aldığımız sonuçlar da bize yara verdi. Geçen sezon pandemi sonrası ideal oyunumuza tekrar kavuşamadık ama ara sonrası oynadığımız ilk oyunda yapılanlar bizi etkiledi. 15-20 saniye ofsaytın oynatılması, Muslera'nın ayağının kırılması, üstüne Andone'nin ayağının kırılması. Altından kalkamadık o sürecin.

"ŞU AN TRANSFER YAPMAMIZ ÇOK ZOR"

Bu sene daha farklı başladık. Çok uzun zamandır gelecekle ilgili konuşmak istiyorum. beIN'de bir program vardı, iptal ettim. Burada konu transfer, almak, vermek değil, daha derin konular. Biz geldiğimizden bu yana zaten satmadan alamıyoruz. Şu anda transfer yapmamız çok zor ve kulübümüzün bunun altından kalkabilmesi için birçok elementin bir araya gelmesi lazım. Dolayısıyla transfer yapmak çok zor, zamanında almak daha da zor. Herkes orta saha neden yok diyor ama bunun sebepleri var.

"DOĞRULARIN EN DOĞRUSUNU ANLATMAK LAZIM"

Ekim'e kadar alabileceğimiz ne varsa zaten alırız ama ben bu işin çok da kolay düzeleceğine inanmıyorum. Ne kadar geliriniz olursa olsun, bu giderler ve bu borçlarla çok zor. Burada kimseyi suçlamıyor. Bana dokunuşlarla ilgili sorduğunuz için bunları anlatıyorum. Doğruların en doğrusunu anlatmak lazım. Sanki var da biz almıyoruz, böyle bir şey yok. Artık başka şeyleri konuşmak zorundayız. Borcu, borçların faizinin ödenmesinin pek mümkün olmadığı bir dönemdeyiz.

"2 MAÇ KAZANDIK DİYE HAVAYA GİRMEYİZ"

Elimizdeki kadromuzu çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum ve hazırlık dönemimizi de buna göre planladık. Pandemi olmasaydı da zaten yurt dışına gitmeyecektik. Florya'da kaldık ve herkesi akşamları evine gönderdik. Arkadaşlarımız dört dörtlük yaklaşımda bulundu, şu ana kadar iyiyiz ama yarın ne olacağımızı belli değil. Ne ben ne de futbolcularımızı 2 maç kazandık diye hava girecek insanlar değiliz.

"FUTBOLCU SATMA İŞLEMİNDE BAŞARILI OLAMADIK"

Kadro derinliği, transferler ve açıklamalar hepsi kabul.. Ben listemi tahtaya yazdım ve daha sonra zaten herkes o listeyi bildi. Yapmak istediklerimizi anlattık ve yönetimimiz de bana yeni bütçe rakamının geçmişe oranla daha da düşük olması gerektiğini söyledi. Ben de itiraz etmedim, nasıl isterseniz öyle olsun dedim. Futbolcu satma işleminde başarılı olamayınca (alınma, darılma olmasın) hepimiz, almada da sıkıntı yaşadık. 1 sene önceden Omar ile ilgili bir düşüncemiz vardı, o da sözünde durdu, geldi. Diğer genç arkadaşlarımızda da benzer bir durum söz konusu. Mümkünse kiralık oyunculardan uzaklaşalım şeklinde bir önerim oldu, biraz zor ama şu anda kiralık oyuncumuz az. Ne olur? Futbol dinamik oyun, her an her şey değişebilir. Şu bir gerçek ki; Galatasaray bundan sonra öyle yüksek rakamlarla transfer yapabilecek durumda değil. Tam tersi, alıp satmak zorunda. Bugün Ozan Kabak'ı 11 milyon euroya sattık ama Ozan'ı Florya'da yetiştiren teknik adamların aldıkları maaşlar da ortada

Şartlar ne olursa olsun biz Galatasaray olarak mevcut her kulvarda kazanmak isteyen bir takımız. Ben görevine bağlı, görevini inanılmaz özveriyle yapmaktan dolayı mutlu olan biriyim. Sağlığım yerinde, ailemiz, büyük ailemiz yerinde. Bir sıkıntı yok; zaman zaman yükselmeler olur bunlar da hayat içerisinde var.

"UEFA AVRUPA LİGİ'Nİ ÖNEMSİYORUM"

UEFA Avrupa Ligi'ne çok önem veriyorum ama fikstür öyle bir denk geldi ki.. Bu da bizim hatamız. Şampiyonlar Ligi fikstürüne alışık olunca UEFA Avrupa Ligi'nde biraz yadırgıyoruz açıkçası.. Arkadaşların bu fikstür de dinlenmesi de gerekiyor. Çıkartacağımız takım ne Başakşehir maçındaki takım olacak ne de Neftçi ile oynayacağımız maçtaki gibi olacak. UEFA'yı önemsiyorum, diri kadrolar ile mücadele etmek zorundayız"

"ABDURRAHİM'LE AYNI DÜŞÜNCEDE DEĞİLİM, OLMAK ZORUNDA DA DEĞİLİM"

Bugünden Fenerbahçe ile ilgili bir şey söylemek doğru değil. Maçlardan önce bir şey söylemem. Bazı arkadaşlarımızın "bir beyaz sayfa" beyanı var. Biz aynı çatı altında olabiliriz ama aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Bu kadarla bırakalım. Maçtan sonra bakalım neler olacak. Her şeyin yeri var, zamanı var. Ne sorulacaksa ne söylenecekse onların hepsini dinleriz, cevaplarız. Abdürrahim bey, "beyaz sayfa" diyor ama ben aynı fikirde değilim, buna mecbur da değilim.

"HAKEME BU SEZON DAHA AZ İTİRAZ EDECEĞİZ"

Geçen sezon hakeme itirazdan dolayı canımız çok yandı, oyuncularımızı bu konuda uyardık. Futbolcularımız da artık itiraz etmiyor. Daha yorgun olan, güç kaybeden bir futbolcunun hakeme itirazları olacaktır, hiç olmasa daha iyi.

"TARAFTAR BİZİM GÜCÜMÜZ"

Galatasaray seyircisiz oynamaya alışkın olmamalı. Ne tadı var, ne tuzu var. Taraftarsız bir futbol düşünmek mümkün değil. Pazar günü Ali Sami Yen'i düşünsenize... Taraftarımızı çok özledik. Belki oynadığımız şu futbolu taraftarımız olsaydı çok daha yukarıya çekebilirdik.

SAKATLIKLARDA SON DURUM

Emre Akbaba bu hafta antrenmanlara başlıyor, o da en kısa sürede bizimle olacak. Saracchi çok ağır değil ama bir sakatlığı var, çabuk atlatacaktır; Fener maçına oynatabilir miyiz bilmiyorum ama Saracchi oynamak istiyor. Aldık, sattık işlemi gerçek manada gerçekleşirse oynamasa da Muslera'yı listeye yazmak istiyorum olmazsa da Ocak ayında listeye yazacağım. Ocak'ın önüne çekebilir miyiz, buna bakacağız

"FALCAO VE DIAGNE ÇİFT FORVET OYNAYABİLİR"

Falcao ve Diagne'nin gol atmasından mutluyum, takıma daha fazla ayak uydurdular, yalnız kalmıyorlar. İkisinden de memnunum. Diagne 10 aydır oynamıyor, geç de olsa daha da forma girecek. Keşke düşüncemdeki fizik kalitelerine gelseler de Falcao ve Diagne'yi aynı anda oynatsak. Bazen antrenmanlarda deniyoruz, Falcao ve Diagne zamanı geldiği zaman aynı anda oynayabilirler, biz ona göre çalışmamızı yaparız. Şu anda ikisi de iyi gidiyor, inşallah öyle de giderler.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Abdurrahim Albayrak Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (36)

cinconlu arda:

Sen nasıl bir YARATIKSIN çözemedim ego sende kibir sende kendini beğenmişlik sende böbürlenmek sende, Sen bu özelliklerinden dolayı Allah''ın hiç sevmediğin kullardan birisin, birçok insanda senden bu huylarından dolayı nefret ediyor tabi memleketine bakınca neden böyle olduğunu anlayabiliyorum Adana''nın kabadayı bozuntusu, ama senin hakkından kebapçı selo gelir .

17
45
yanıtYanıtla
yavuz:

g. saray ın her maçını ümit öztürk yönetsin maçlardan sonra utanmadan birde resim çektirirler

6
16
yanıtYanıtla
fatih:

hakemler sayesinde ligde kaldınız, utanmada yok. .

yanıt10
yanıt5
Fb:

Bizim her maça ali palabıyık ya da arda kardeşler verilmeli. Bu hakemde 2 kırmızı verdi aöa 2 penaltı şart yenemiyıruz

yanıt3
yanıt1
Fatih:

Hem de palabıyık sayesinde:))

yanıt5
yanıt1
Ultraslan:

Fatih Terim sende teknik direktörsün kardeşim madem öyle BAŞKAN''lığa adayını koyarsın , yöneticilere ve başkana diklenmelerin bi bitmedi gitti. Adamlar senin üzerinde şu egonu bitir artık.

9
8
yanıtYanıtla
ULTRASLAN 34:

ULTRASLAN TERİMİNDE YÖNETİMİNDE YANINDADIR, GS NİN İÇİNE SIZMIŞ FB LİLERİN KARŞISINDADIR. AÇIK VE NET. PALABIYIK DENEN TETİKÇİ KONUSUNDA İSE SAYIN TERİM HAKLIDIR

yanıt7
yanıt6
uA:

Adam herkez fikrinde özgürdür demek istemiş. Anlaman üzdü renktaş.

yanıt0
yanıt0
....:

imPARAtor yine konuşmuş, ama ne konuşmuş. Bu ülkede fener ve gs hakemlerin büyük katkıları, tabii tamamen duygusal, ve şike olmasa şampiyonluklarının en az yarısı yoktu. Ne konuşuyorsun sen değişik.

5
11
yanıtYanıtla
ULTRASLAN 34:

ALİ PALABIYIK EĞER G. SARAYI BİLEREK YAKARSA ARTIK HİÇ BİRŞEY HAKEMLER KONUSUNDA ESKİSİ GİBİ OLMAZ. EROL BULUT YAKINDA K-A-Ç-A-C-A-K. ERSUN KAÇTI, AZİZ KAÇTI, OBRADOVİÇ KAÇTI AMA SAYIN TERİME YILLARDIR KAÇACAK DİYOR FB LİLER ANCAK HALEN DİMDİK AYAKTA

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title