Haberler

Türkiye'de bir ilk! Ankara'nın çevresindeki bir ilin ilçesi kitle bağışıklığına ulaşıldı

Güncelleme:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, dünya ile birlikte Türkiye'yi de yeniden etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken Ankara'nın çevresindeki bir ilin ilçesinde kitle bağışıklığına ulaşıldığı bilgisini paylaştı. Azap, ilçede yaşayanlara "Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrolü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız" tavsiyesinde bulundu. Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya, Prof. Azap ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

BİR İLÇE KİTLE BAĞIŞIKLIĞINA ULAŞTI

Sarıkaya, yazısında şunları yazdı "Koronavirüs konusunda baştan bu yana teşhisleri, tedavi yöntemleri ile öne çıkan Prof. Dr. Alpay Azap ile dün sohbet ederken başından geçen önemli bir olaydan söz etti. Aktardığına göre tanıdığı birisi kendi ilçelerindeki vaka sayısı hakkında bilgi aktarmış. Bakmışlar veriler doğru... İlçenin nüfusu ile orantı kurmuş, olması gereken kitle bağışıklığına ulaşıldığını belirtmiş.

İLÇEYİ KAPATIN TAVSİYESİ

"Eğer yapabiliyorsanız kapatın ilçenizi kimse girip çıkmasın veya kontrolü giriş çıkış yaptırın, bir daha sorun yaşamazsınız" tavsiyesinde bulunmuş. Prof. Dr. Azap, bunu belirtmekle birlikte grip gibi ikinci kez yakalanma riskinin bulunduğunu da anımsattı. İlçede yaşayanların bir başkasıyla temas etmemesi veya denetimli kontrol halinde herhangi sorunla karşılaşmadan sağlıklı kalacaklarına vurgu yaptı.

ANKARA ÇEVRESİNDEKİ BİR İLİN İLÇESİ

Ankara çevresindeki bir ilin ilçesinin adını söyledi ama yazılmasını da istemedi, nedeni çok yüksek ilgi görüp ikinci kez insanların hastalığa yakalanma riski... Şurası açık ki, daha küçük yerleşimlerde kitle bağışıklığına ulaşma şansı yakalanabilir. Ancak büyük kentler için bunu söylemek pek olası değil gibi görünüyor. Tabii her gün çevremizdeki insanların veya yakınlarının Kovid-19 enfeksiyonuna yakalandığı haberini aldığımız Ankara'da da yakında kitle bağışıklığına ulaşıldığı haberi alınırsa şaşmamak gerekir.

KİTLE BAĞIŞIKLIĞI NEDİR?

Bireylerin büyük bir kısmının bağışıklığa sahip olduğu bir popülasyonda, bu tür insanların hastalık bulaşmasına katkıda bulunma olasılığı düşüktür, enfeksiyon zincirlerinin bozulma olasılığı daha yüksektir, bu da hastalığın yayılmasını durdurur veya yavaşlatır.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Alpay Azap Türkiye Ankara Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (98)

Düşünen deli:

Ve akpnin bir başarısı daha. Coviti sürü bağışıklığı ile yendi diye yarın ahabere damlar konu

51
85
yanıtYanıtla
Ugur akyol:

Akp kadar tas düşsün kafana cıkarın artık at gözlüklerini

yanıt28
yanıt26
Gözlem:

Çok haklısın. . Her evlenen çiftten 3 çocuk istemişti. En kötüsü olsa, 1 yılda bu nüfus artış oranı ile. 1 yılda bütün kayıplar telafi edilebiliniyor. ! 1 milyon ölür, 1 milyon gelir. Sürü bağışıklığı da kazanılmış olur. Aşı ve tedavi masrafları da cepte kalır. Ekonomi uçar. Olan yine ahmaklara olur. ahaber bu haberi günlerce verir artık.

yanıt16
yanıt16
Adfgyhbvhihgh:

Deliyle akıllı muhatap olmaz

yanıt0
yanıt3
Nur demir:

Onlar tamam da sizin gibi sürüleri napacaz bilmem. Sizin durum hepten berbat iki gram aklınız vardı onu da akp aldı. Hadi şimdi sende sürüne katıl

yanıt13
yanıt8
Vatan:

Senin gibi yüzsüzleri besliyor daha ne yapsın

yanıt22
yanıt24
Noyan almodovar:

Yatıp kalkıp akp ile uğraşın.dilinize doladığınız kadar zikir çekseniz sorgusuz cennete girersiniz

yanıt11
yanıt8
murat:

abd trolu zorunami gitti kudurun

yanıt1
yanıt0
Adanalı onb:

CHP belediyesi çöp toplamiyor

23
35
yanıtYanıtla
Abdulbaki Yeşil:

İyi yapıyor siz CHP de ne buldunuzda oy verdiniz bu ülkeye hayrına tek bir ağaç dikmişlerdi. Ankara İstanbul Antalya Adana hizmetler fazla geldi anlaşılan. Her şey çok güzel oluyor. İstanbulda 9 bin taksiye bi 10 bin daha geliyor. 19 bin birde uber serbest herşey çok güzel oluyor.

yanıt14
yanıt15
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title