Haberler

Ermeni köylerinde saldırıya uğrayan Türk tırları Sarp Sınır Kapısı'na yönelince kilometrelerce kuyruk oluştu

Güncelleme:

Gürcistan'da, Ermeni köylerinden geçişi sırasında uluslararası taşımacılık yapan Türk plakalı tırlara yönelik saldırılar başlaması üzerine, Aktaş Sınır Kapısı kapatıldı, araçlar Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'na yöneldi. Yoğunluğun oluştuğu kapıda 15 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarının ardından Gürcistan'a açılan Aktaş Sınır Kapısı'ndan ülkeye giren Türk plakalı tırlara yönelik Ermeni köylerinde saldırılar başladı. Tırları taşlayanların, sürücüleri tehdit etmeye başladığı öne sürüldü. Bu gelişme üzerine Aktaş Sınır Kapısı kapatılınca Tırlar, Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'na yöneldi. Yoğunluğun oluştuğu kapıda 15 kilometre tır kuyruğu oluştu.

Ermeni köylerinde saldırıya uğrayan Türk tırları Sarp Sınır Kapısı'na yönelince kilometrelerce kuyruk oluştu

"SARP'A YIĞILMA VAR"

Gürcistan'a geçmek için bekleyen tır sürücüsü Recep Kılıçarslan, "2 gündür sırada bekliyorum, kaç gün daha bekleyeceğim bilmiyorum. Aktaş Sınır Kapısı'ndan geçen arkadaşlarımızın araçlarına bazı Ermeni köylerinde saldırılar oldu. O kapının kapanması ile bütün araçlar Sarp'a yöneldi. Burada yığılma var. 2 gündür sıradayım daha 5 kilometre gelemedim, kaç gün sürer siz düşünün" dedi.

"TIR'LAR TAŞLANIYOR"

Tır sürücüsü Selim Ekşi de "Arkadaşların anlattığına göre kapıyı geçtikten sonra Gürcistan'da Ermeni köyleri var, tırlar buralardan geçerken taşlanıyor. O kapı geçici olarak kapanınca şimdi buraya yöneldik. Yığılma ondan dolayı oldu" diye konuştu.

Ermeni köylerinde saldırıya uğrayan Türk tırları Sarp Sınır Kapısı'na yönelince kilometrelerce kuyruk oluştu

HTSO BAŞKANI AKYÜREK: İHRACAT YÜZDE 30 ARTTI

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Ardahan'daki Aktaş Gümrük Kapısı'nın kapatılması nedeniyle Sarp'da yoğunluğun arttığını belirterek, "Aslında tır kuyruğunu görünce mutlu oluyorum. İşimiz var, ihracatımız devam ediyor anlamına geliyor. Pandemi döneminde ihracatta ve lojistikte büyük bir artış var. Tedarik zincirinin hükümet kararıyla kesilmemesi ihracatımızı Kafkasya, Türki Cumhuriyetler olmak üzere Rusya'ya kadar önemli oranda artırmış bulunmaktadır. Bu sebeple tır kuyruğu da oluşuyor. Aslında tır kuyruğu iş demektir. Biz tır kuyruğu gördüğümüzde mutlu oluyoruz, ihracatta artış anlamına geliyor. Sarp Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş çıkışlara baktığımız zaman günlük 650 civarında Türkiye'ye tır girişi var, 550 civarında da çıkış var. Pandemi öncesinde bu rakam 400- 450 civarındaydı. İhracatta ilk sıralarda ağırlıkta yapı malzemesi, tekstil ve yaş sebze meyve ihracatımız var. Pandeminin ağırlıklı olarak etkili olduğu nisan ayından bu döneme kadar ki zamanı bir önceki yılla değerlendirdiğimizde ihracat ve lojistikte yüzde 30 artış yaşandı" dedi.

Ermeni köylerinde saldırıya uğrayan Türk tırları Sarp Sınır Kapısı'na yönelince kilometrelerce kuyruk oluştu

"GÜRCİSTAN, 8 GÜNLÜK İZOLASYONU KALDIRMALI"

Gürcistan hükümetinin Türk vatandaşlarının ülkeye girişinde uyguladığı 8 günlük izolasyon uygulamasını kaldırması gerektiğini ifade eden Akyürek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 7 Eylül itibari ile Sarp Sınır Kapısı'ndan tek taraflı olarak kapıyı açtık. Ülkemizden davet alan tüm Gürcü vatandaşlarımız kapımıza geldiğinde kendilerine bir test uygulamasıyla ülkemize girişini serbest yaptık. Ancak Gürcistan halen bugün daha önemli iş insanlarını orada iş yerleri, şirketleri dahi olsa bile geçişlerine davetiye usulü izin veriyor ve giriş yapan vatandaşlarımızı 8 gün bir otelde izole ediyor, dışarı çıkmasına izin vermiyor. Ancak Avrupa'dan gelen 12 ülke vatandaşına hiçbir test yapmadan sokağa bırakıyor. Komşu ilişkileri açısından bu duruma üzüntümüzü her platformda dile getiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gürcistan Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (28)

tarihçi:

misak-ı milli çizilip o topraklar alınmadan dünyaya huzur yook yaydan çıktı. oyalamak için bizi uyutanların miadı önce 1950 de, 1983 te kırılmaya çalışıldı. çok şükür 100 yıllık reklam arasına 2001 de son verdik. artık kızılelma yürüyüşü 1001. ci yılında kaldığı yerden devam

11
8
yanıtYanıtla
trump türkleri severdi:

derhal ermenistan feth edilmelidir, neden duruyoruz.

13
5
yanıtYanıtla
KAZIM:

adamların suçu yok ki suç bizde bi avuç adam 93 de gelmiş toprağına oturmuş da yıllar sonra savaş açmışlar Sonra da TÜrkün gücü azeri şöyle böyle yıllardır nerdeydiniz ermenileri başımıza adam ettiniz lan

11
5
yanıtYanıtla
ayynn:

helal sana kazım katılıyorum

yanıt6
yanıt1
Oğuz Han:

Ben ağırlık asya ülkelerine çalışan tir şoförüyüm sesimizi duyan yok herkesinde her şeyden haberi ve ama icraat yok gurcistanda keyfe keder yazılan cezalara dur diyen tek bir yetkili makam yok gönderin bir tane konuyu araştırma uzmanı görsün nelerden ne için ceza yiyor bu millet görsün hayır evimizi geçinirdik birde gurcistanimi gecindirecez anlamadimki

15
0
yanıtYanıtla
hüseyin ölçek:

helal sana iyi dile getirdin hükümet benim komşum işini bilir dedi herhalde çok derin uykusu olan milletiz bize yapılan haksızlıkları yatak niyetine üstüne yatıyoruz yabancıya her türlü haklılık veriliyor biz TÜRK lere de her türlü haksızlık yapılıyor bizi yabancılar resmen soyuyor suriyeli ıraklı iranlı ermeni gürcü yunan bulgar bunlar karektersiz milletler halk ne ise yönetim odur ülkemizde bunları barındırmayalım bunlarla dostluk olmaz ?

yanıt0
yanıt1
ülkücü:

Türk tır şofölerinin yanına 2 özel kuvvetçi yada özel harekatçı verilmelidir 3 kişide silahlı olmalı ve savaş hali ilan edilmelidir herhangi bir taşlı saldırıya yada silahlı saldırıya misliyle o topraklarda karşılık verilirse bakalım başka kimse bunu yapmaya cüret ve cesaret edebilir mi? Unutma Unutturma BİR TÜRK DÜNYAYA BEDEL!!! Artık sükse yaratacak reaksiyonlar bekliyoruz

7
8
yanıtYanıtla
AKIL:

BU AKILLA NİYE CUMHURBAŞKANI OLAMIYORSUN.

yanıt4
yanıt0
karadenzili:

Aynen her tır, ın üzerine içerden kumandalı roket atar sistemi yerleştirilebilir o zaman özel kuvvet görevlisinede ihtiyaç olmaz

yanıt0
yanıt0
TIRCI:

TIR, CILARA KALAŞNİKOV VERİLSİN AĞBİ

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title