Haberler

"Rabbim yardım et" çığlıkları Gence'yi inletti! Ermenistan, uykusundaki sivilleri işte böyle vurdu

Güncelleme:

Ermenistan'ın füzeli saldırısı sonucunda Gence'de enkaza dönen evlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Öte yandan 13 sivilin hayatını kaybettiği saldırı anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Gence'nin füzelerle yerle bir edildiği anlara ait videoda, sivillerin "Rabbim yardım et" çığlıkları duyuluyor.

Ermenistan'ın Gence'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik füzeli saldırısında 13 sivilin hayatını kaybettiği ve 40'dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev yaptığı açıklamada, saldırının SCAD füzesi ile yapıldığını duyurdu.

ÖLENLERDEN İKİSİ ÇOCUK

Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'a yeni füze sistemlerinin getirildiğini ve sivil yerleşim birimlerine ateş açıldığını belirtti. Gence'ye düzenlenen saldırıda 20'den fazla evin yıkıldığını ifade eden Hacıyev," Ermenistan'ın saldırısında ölenlerden ikisi çocuk. Ermenistan'ın savaş suçları devam ediyor" ifadesini kullandı.

'Rabbim yardım et' çığlıkları Gence'yi inletti! Ermenistan, uykusundaki sivilleri işte böyle vurdu

TEPKİLER ART ARDA GELİYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan, "Cumhurbaşkanımızın Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanında olacağımıza dair iradesi ile "tek millet iki devlet" olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu savunacağız" notunu paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gerçekleştirdiği saldırılarla savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan'ı şiddetle kınıyorum. Kardeş Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamasında ise " Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın " Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır. Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine sessiz kalması manidardır. Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da güçlü şekilde yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500

Yorumlar (51)

kartal:

kılını kıpırdatmayan bir türkiye var

9
13
yanıtYanıtla
Hamza:

Ne diyorsun sen değişik Ermeni misin

yanıt5
yanıt3
PROVOKE EDILIYOR:

HER YERE YAZIYORSUN SACMA SACMA, HABERIN TAMAMINI BILE OKUMAMISSIN DEVLET ERKANININ SIYASILERIN MESAJLARINA BAK, ERMENILERIN AMACI PROVOKE ETMEK CUNKU TURKIYE FIZIKI OLARAK EL ATTIGI ZAMAN RUSYA ARAYA GIRECEK ERMENISTAN BUNU ISTIYOR VE ERMENISTAN''IN TEK SANSI BASKA BIR SEYLERI YOK ZATEN BITIK DURUMDALAR, ONUN ICIN BILINCSIZ CIGIRTKANLIK YAPMA.

yanıt0
yanıt1
tarsuslu:

o ermenistanı kendi kanlarında boğmazsak bizede Büyük Osmanlı torunu Türkiye demesinler avuç kadar ermenistan kim oluyor kim bi kaşık suda boğmamız gerek asker silah ordu güç ne varsa Türkiye desteğini acilen cepheye vermeli çağırsınlar bizi askere alsınlar başımız üstüne hepiniz askerliğini aslanlar gibi yapmış savaş makinalarıyız ölümüne varız yüce Allahın izniyle taş taş üstünde bırakmayız ermenistanda

8
2
yanıtYanıtla
Doğru cu:

Türkiye ne yapabilecek kılını kipirdatsa 4 biryabdan başımıza üşüşecekler maddi olarak gücün yok ne yapsın Türkiye

7
1
yanıtYanıtla
Yunus Akdan:

Hiç merak etmeyin. Türkiye çook şeyler yapıyor. Ayrıca Türkiye çok güçlü bunu herkes görecek. Allahın izniyle Karabağ çok yakın bir zamanda özgürlüğüne kavuşacak

yanıt1
yanıt2
Fee:

Ermenistan masum sivilleri vuruyor da , Azerbaycan masumları vurmuyor mu? Savaşın her türlüsüne hayır. Savaş insanlığa yakışmaz.

2
5
yanıtYanıtla
ISTE HERKES:

ISTE HERKES BUNDAN BAHSEDIYOR, AZERBAYCAN ASKERLERLE CARPISIYOR SILAHLI UNSURLARLA CARPISIYOR, ERMENISTAN GERIDEN SIVIL YERLESIM YERLERINE FUZE SALLAYIP SIVILLERI KATLEDIYOR, TURK VE ERMENI ARASINDAKI FARK BU VE SENIN ANLAMAYADIGIN FARKTA BU.

yanıt2
yanıt2
BAY:

Azerbaycan masumları vursaydi. Tüm dünya ayaklanır di. Ölen müslüman ve Türk olunca dünya kılını kıpırdatmaz. Burda yalan haber yayıp durma.

yanıt1
yanıt2
ALİ:

Aliyev daha ne duruyor? koltuğunu kaybetme korkusu ile Rusya dur dediği için mi duruyor. adamın halkını vuruyorlar hala çelik çomak oynuyor. Bakın diktatör bu işte. Suriye''ye bomba yağar Azerbaycan''a bomba yağar, İran''a bomba yağar başlarındakiler koltuk sevdasındadır.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title