Haberler

Harita mühendisi kaportacı, tamamen el yapımı olan 2 kişilik otomobil yaptı

Güncelleme:

Düzce'de, kaportacılık yapan harita mühendisi Emre Topal, kaporta parçalarından artan malzemelerle motosiklet motoru kullanarak 2 kişilik otomobil yaptı. Tamamen el yapımı olan araç büyük ilgi görüyor.

Düzce'de yaşayan Emre Topal (40), İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünü bitirdi. 12 yıl harita mühendisi olarak özel şirketler ve yurt dışında çalışan Emre Topal, en büyük hobisi olan oto kaporta işine yöneldi. Emre Topal, 3 yıl önce Aziziye Mahallesi'nde bulunan Yeni Sanayi Sitesi'nde iş yeri açtı. Topal bir süre sonra klasik araç tutkusu nedeniyle otomobil kaportalarından artan parçalarla otomobil yaptı. Motosiklet motoru kullanılarak yapılan ve klasik otomobillere benzeyen el yapımı otomobilde 2 kişi rahatlıkla seyahat edebiliyor. Kaportacıya gelenler aracı ilgiyle izleyip, fotoğraf çektiriyor.

Harita mühendisi kaportacı, tamamen el yapımı olan 2 kişilik otomobil yaptı

"HOBİ AMAÇLI BAŞLANMIŞ BİR İŞ"

Otomobilde motosiklet motoru kullandığını belirten Emre Topal, "Ben İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği mezunuyum. Hobi amaçlı kaporta işine girdik. Boş vakitlerimizde de bu arabayı tasarladık. Bu hiç hesapta olmayan hobi amaçlı başlanmış bir iş. Her gün üzerine bir şey koyduk. Her gün başka bir görsel koyduk. Sonuç olarak bu araç ortaya çıktı. Tamamen el yapımı bir ürün oldu. Üzerinde motosiklet motoru var. Geri kalanı da kaportada kullandığımız profiller, saçlar. Elimizle düzelttik, şekil verdik ve monte ettik" dedi.

Harita mühendisi kaportacı, tamamen el yapımı olan 2 kişilik otomobil yaptı

"TEPKİLER ÇOK GÜZEL, BAKAN BİR DAHA BAKIYOR"

Aracın eskiyi andırmasını istediklerini ifade eden Emre Topal, "Kontakla çalışıyor, elektrik sistemi var. Sinyalleri, lambaları, fren lambaları hepsi çalışıyor. 4 vitesli yaptık. Tek eksiğimiz geri vitesi. Onu da en yakın zamanda yapacağız. 5 ay gibi bir zamanım aldı. Bu aracı yapacağım diye yürüteceğim hevesiyle bazı haftalar dükkana müşteri dahi almadım. Tepkiler çok güzel, bakan dönüp bir daha bakıyor. Herkes kullanmak istiyor. Ama kendimiz henüz yürütmeye başladığımız için herkese veremiyoruz" diye konuştu.

Harita mühendisi kaportacı, tamamen el yapımı olan 2 kişilik otomobil yaptı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Emre Topal Motosiklet Haberler

500

Yorumlar (40)

ra:

COK GÜZEL BIR PAZAR ARABASI OLMUS PAZARDAN ALDIKLARINI DOLDUR GETIR EVE

18
2
yanıtYanıtla
bir acayip adam:

dayıya öndeki logodan dolayı mercedes bir 10 milyon euro çeza kessinde aklını kaybetsin:)

10
7
yanıtYanıtla
2020 yılında 1920 model araba:

yıl olmuş 2020 oda bitiyor 2021 e giriyoruz adamın yaptığı araç 1920 model bu kadar da geriden gelinmez ki :D

5
11
yanıtYanıtla
Berkem:

Sanki turkiyede 2020 yerli arac varda konusuyor

yanıt4
yanıt1
uCube:

Eski model araçlardan esinlenmiş, inşa etmiş yani zor bir şey değil. ;)) Yalnız mercedes logosu olmamış, güzel bir ceza gelir. ;)

7
7
yanıtYanıtla
Düşünen deli:

Aynen kendine özgü birşey yapmışın yada esinlenmişsin o logo nedir

yanıt0
yanıt1
hakuna matata:

bilyalı yapsa daha çok ilgi çekerdi

9
4
yanıtYanıtla
Helalolsun:

Aferim kardesim, sen devam et, basirlar. cok guzel olmus. Cekemeyenlere yaziklar olsun.

5
6
yanıtYanıtla
Ozcan:

ya kafan bukadar calisiyor da be Allahin adami adam gibi bir prototip yapsanda birinin dikkatini ceksede sana yatirim yapsa ya. . . isiniz gucunuz cocuk oyunu

4
7
yanıtYanıtla
Yahya:

Sadece kopyamatik.

4
6
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title