Haberler

ABD'li gezgin bisikletçi hayran kaldığı Türkiye'ye 5 yıl sonra yeniden geldi

Güncelleme:

Norveç'ten 8 yıl önce yatay bisikletiyle dünya turuna çıkan 57 yaşındaki Richard Haket, 5 yıl aranın ardından tekrar geldiği Türkiye'de Aydın'a ulaştı.

Norveç'te yaşayan Hollanda asıllı ABD vatandaşı emekli aşçı Richard Haket, 8 yıl önce özel olarak yaptırdığı yatay bisikletiyle dünya turuna çıkmaya karar verdi.

Haket 8 yılda 120 ülkeyi bisikletiyle gezerek 25 bin kilometre yol yaptı.

Dünya turuna çıktığı 5 yıl önce Türkiye'den geçen Haket, gezemediği yerleri görmek için rotasını yeniden Türkiye'ye çevirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Asya'da olan Haket 20 gün önce giriş yaptığı Türkiye'de Aydın'a ulaştı.

Haket AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda ortalama 25 bin kilometre yol katettiğini, hedefinin tüm ülkeleri gezmek olduğunu söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerindeki yaşamları ve kültürleri görmek için yola koyulduğunu aktaran Haket, bisikletle gezmenin kendisine keyif verdiğini ve çok özgür hissettirdiğini ifade etti.

Gittiği ülkelerde 2-3 ay kaldığını belirten Haket, şöyle devam etti:

"Ömrümün yettiği sürece bisiklet süreceğim ve görebildiğim kadar ülke göreceğim. Buradaki seyahatim de iyi gidiyor. Ankara ve Kapadokya'yı gezdim. Sonra oradan dağları aşıp kıyıya geçtim. Çok güzeldi hava. Türkiye'de hala 1,5 ayım var. Buradan İstanbul'a doğru geçeceğim. Tek problemim pandemiden dolayı sınırların kapalı olması. O yüzden bir sonraki ülkeye sanırım uçakla geçmek zorunda kalacağım."

Türkiye'ye ilk geldiğinde Karadeniz tarafını gezdiğini anlatan Haket, "Türkiye çok güzel. İnsanları çok iyi. Yemekler çok güzel. Türk pizzasını çok seviyorum. Onu yemekten şişmanlayacağım. Kahvaltı da çok güzel ve yemekler ucuz." dedi.

Çok zor durumda kalmadığı sürece çadırda uyuduğunu vurgulayan Haket, "Yolun kenarında uyuyorum. Çiftçilere 'Bahçede uyuyabilir miyim?' diye soruyorum. Bazen benzin istasyonlarında bazen de otelde uyuyorum. Bisikletimi bıraktığım yerde bulabiliyorum o yüzden Türkiye gayet güvenli." diye konuştu.

Doğayla iç içe seyahat yaptığını belirten Haket, bundan dolayı pandemiden de korkmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Norveç Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title