Haberler

Cezaevindeki Halil Sezai, sırtındaki "Allah" yazılı dövmesi üzerinden kendisini savundu

Güncelleme:

Komşusunu darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan, 5 ayrı suçtan 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanacak olan Halil Sezai, sosyal medya hesabından "Bu bir itibar suikastıdır" diyerek açıklama yayınladı. Sırtındaki "Allah" yazılı dövmesi üzerinden kendisini savunan şarkıcı "Olaylara benim tarafımdan da bakın" dedi.

Açıklaması kardeşi vasıtasıyla sosyal medya hesaplarından paylaşılarak yayımlanan Halil Sezai, şu ifadeleri kullandı: "Kimse sormadı ama... 'Bu bir itibar suikastıdır.' Günlerdir kamuoyunda tutuklu yargılanmama gerekçe olan olaylar hakkında pek çok şey yazılıyor, anlatılıyor, söyleniyor. Herkes kendi dünya görüşü, değer yargıları üzerinden söz söylüyor, yorum yapıyor, hüküm veriyor."

"KAMERA KAYITLARI KESİLİP BİÇİLMİŞ"

"Kimse de bana 'Aslında ne oldu? Nasıl oldu?' diye sormadı, sormuyor ama ön yargılar hakkımda kamuoyu yargısına dönüşüyor. Korkarım ki bu kamuoyu yargısı, adli yargıyı yönlendirici bir baskı oluşturmak amacıyla, bilmediğim (ama tahmin ettiğim) nedenler ile pompalanıyor. Bakın, savcılığa sunulan kamera kayıtlarının kesilip, biçilmiş olması, bazı yerlerin sesinin açılıp, bazı yerlerin kısılmış olması, basının ve kamuoyunun yalan bilgilerle yönlendirilmesi, yargıya tesir altında bırakacak yalan haberlerin olması bunların hiçbirinden kaygı duymuyorum. Geç de olsa gerçekler görülür ve adalet yerini bulur."

Cezaevindeki Halil Sezai, sırtındaki 'Allah' yazılı dövmesi üzerinden kendisini savundu

"ALLAH'TAN KENDİ ADIMA AŞK DIŞINDA BİR ŞEY İSTEMEDİM"

"Ancak; beni ezan ve inancım yüzünden yargılama, linç etmeye kalkışılmasını kaldıramıyorum. Şimdiye kadar insanlığa, doğaya karşı vicdanı sorumluluğum olduğunu bilerek yetiştirildim ve kendimi yetiştirdim. Paylaşmanın kutsallığını deneyimledim. Maddi, manevi imkanlarımı insanlarla ve doğadaki canlılarla paylaştım. Elimden geldiğince mutlu etmeye çalıştım, benim de mutluluğa ihtiyacım olduğu için... Allah'tan kendi adıma hiçbir şey istemedim, aşk dışında... Onun ne istediğini anlamaya çalıştım. Onu dinledim, hissetmeye çalıştım."

"BENİ YARALAMALARINA YARGILAMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİM"

"Ezan, bir köprü ve vicdani sorumluluklarımı hatırlatan kutsal bir çocukluk yadigarıdır. İşte tam da bu yüzden, beni buradan yaralamalarına, yargılamalarına müsaade etmeyeceğim. Ezan saati ile denk geldiğim konserlerimde ara verdiğim için çok matah bir durummuş gibi haberlerinin yapılmasına nasıl şaşırdıysam, şimdi de aynı şaşkınlık ve kızgınlık içindeyim."

Cezaevindeki Halil Sezai, sırtındaki 'Allah' yazılı dövmesi üzerinden kendisini savundu

"EZANI KULLANMASINI YEDİREMEDİM"

"Kim, neye inanırsa inansın... Kim ne yer, ne içerse içsin bu beni ilgilendirmez. Anca tek derdimizin sadece YouTube içeriği çekmek olduğu zaman diliminde (yaklaşık 6 ay) her defasında, verandasında kurduğu hoparlörlerle içki masasına çöreklenip, saatlerce ezan açmasının sebebinin içinde iyi niyet arayamam.

Ezanı kişisel husumeti için bir tahrik ve taciz aracı olarak kullanılmasını yediremedim. Yansıtılan algının tam aksini savunduğum bir tepkinin, şeytani bir şekilde bu duruma getirilmesini hazmedemiyorum. Evet, bunu daha soğukkanlı, daha sükunetli yapamadığım için üzgünüm. İnsanız..."

Halil Sezai'den yeni açıklama

"DÖVMEMİ İNCELEMENİZ YETERLİ"

"Sizlerden ricam; benim de söyleyeceklerim olduğundan haberdar olmanız ve benim açımdan da olaylara bakmanız. Hem de kendi objektifliğiniz ile. Bu şahsın eylemlerine, kişiliğine, kimliğine ve beyanlarına daha dikkatli bakmanızdır. Çünkü; bir yargıda bulunmadan önce, gerçekliği oluşturmak vicdani bir görevdir.

Son olarak; her ne kadar böyle bir ispatta bulunmak durumunda kalmayı gururuma yediremesem de, sırtımdaki dövmeyi incelemenizi rica ediyorum. Arama motoruna 'Halil Sezai dövmesi' yazmanız yeterli. Kurumuş bir ağaçta açmış tek bir yeşil yaprak var. Ne yazıyor üstünde? Sevgiler... Halil Sezai..."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Halil Sezai Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (190)

Ayhan Çebi:

Madem sırtında Allah dövmesi var, Allaha inanan adam isyan isyan diye bağırırmı

89
23
yanıtYanıtla
Murat.:

Allah inanci var Ama dovme Islanda yasak bir bitmediniz gitti

yanıt1
yanıt0
Saliha Martins:

Ben o şarkıyı çok seviyorum ne alakası var, Tamam ben de karşıyım şiddete ve de yaptığını şiddetle kınıyorum fakat onun için falan çok bir tokat için

yanıt0
yanıt0
Saliha Martins:

13 sene demek istemiştim

yanıt0
yanıt0
ALLAHA İNANIYORSAN NEDEN ADAMA BİDE EZANMI OKUYORS:

BİDE SEN EZANMI OKUYORSUN DEYİP ADAMIN ÜZERİNE KİNLE NEFRETLE SALDIRIYOR DAHA SONRA ALLAH DÖVMESİNDEN BAHSEDİYOR BU NE ÇELİŞKİ DİYE ADAMA SORARLAR HALİL SEZAİ

yanıt0
yanıt0
Alim:

İşin gücün DÖVME !

61
15
yanıtYanıtla
Kaya mrrt:

Dövmeni içerideki mahkumlara göster bi derdini onlara anlat bu ihtiyarım dövdüm de

yanıt0
yanıt0
Yusuf.karakusak.:

Dövmeyle.müslüman.olunmaz.ne.olursan.ol.sen.ickiliydin.kendinden.yaslı.birine.saldırıyon.bu.insanlıkmı.teroristlikmi.??????

yanıt0
yanıt0
Comolokko:

Alim valla gülmekten karnıma kramp giricekti. Lafı gediğine oturtmuşsun. Hakkatten işi gücü dövme ;))

yanıt0
yanıt0
Comolokko:

Utanmadan sırtına ALLAH ın ismini yazmış. Gerzek maganda

yanıt0
yanıt0
Tüm 190 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title