Haberler

KKTC'de ipi göğüsleyen Ersin Tatar kimdir? Kariyerinde dikkat çeken Show TV ve Cine5 detayı

Güncelleme:

Herkes KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı'nın kariyerini merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı'yı geçerek seçimleri kazanan Ersin Tatar'ın daha önce Türkiye'de Show TV ve Cine5 kanallarında Genel Müdürlük yaptığı ortaya çıktı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar, başarılı da bir biyografiye sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tarihler 7 Eylül 1960'ı gösterirken hayata gözlerini Lefkoşa'da açan Ersin Tatar'ın babası Rüstem Tatar da bir siyasetçiydi. Ersin Tatar'ın annesi ise ev hanımı Canev Tatar.

EĞİTİM HAYATI

Mutlu bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Ersin Tatar, Köşklüçiftlik İlkokulu'ndan mezun oldu. 1971-74 yılları arasında İngiliz Okulu'nda eğitim gören Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında okulunun güneyde kalması nedeniyle eğitimine İngiltere'de devam etti. Tatar, Londra'daki Forest School'da lise eğitimini tamamladı. Başarılı bir eğitim hayatına sahip olan Tatar, 1982yılında Cambridge Üniversitesi'nden iktisat alanında mezun oldu.

HESAP UZMANLIĞI EĞİTİMİ

Tatar, ilk olarak 1982-86 yılları arasında Price Waterhouse şirketinin İngiltere'deki Merkez Ofisi'nde çalıştı. Burada mali müşavir unvanını ve hesap uzmanlığı eğitimini aldı.

SHOW TV VE CİNE5'TE GENEL MÜDÜRLÜK YAPTI

Daha sonra Asil Nadir'e ait PollyPeck firmasında 1986-1990 yılları arasında Finansman Müdürü olarak görev aldı. Asil Nadir'in basın işlerine girmesiyle birlikte 1990'da Türkiye'deki Show TV ve Cine5 kanallarının kuruluşunda Genel Müdürlük yaptı. 1991-92 yıllarında Ankara'daki FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş.'de Finasman Müdürü olarak çalıştı. 1992-2001 arasında İstanbul'da Show TV'de Genel Koordinatörlük görevinde bulundu.

1996'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk özel televizyon kanalı Kanal T'yi kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.1990'larda Doğan Harman ve Hüseyin Macit Yusuf ile Kıbrıslı dergisini yayımladı, sonrasında Özer Hatay'la birlikte Kıbrısım dergisini çıkardı. 2001-2003 yılları arasında Yenicami Ağdelen kulüp başkanlığı yaptı. 2000'li yıllarda Halkın Sesi gazetesinde haftalık olarak "Uzman Görüş" köşesinde makaleleri yayınlandı. Aile şirketi olarak Tatar&Co Bağımsız Dış Denetim firmasında çalıştı ve ortak olarak yer aldı.

KKTC'de ipi göğüsleyen Ersin tatar kimdir? Kariyerinde dikkat çeken Show TV ve Cine5 detayı

MALİYE BAKANLIĞI GÖREVİ

5 Mayıs 2009 tarihinde KKTC Maliye Bakanlığı görevine başladı. Bu dönemde ayrıca UBP Genel Sekreter Yardımcısı olarak da görev yaptı. 2013 yılında Hükümet'in güvensizlik oyu ile düşürülmesinin ardından görevi son buldu. 27 Ekim 2018 tarihinde yapılan UBP Kurultayı'nda 2592 oy alarak birinci oldu ve 2005 oy olarak ikinci olan mevcut Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile birlikte ikinci tura kaldı. 31 Ekim 2018 tarihinde UBP Kurultay Divan Kurulu tarafından ikinci tur seçimi yapılmaksızın Genel Başkan olarak seçildiği ilan edildi.

Ersin Tatar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ersin Tatar Kıbrıs Tatar Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (14)

cyiprus:

angara destekli ne varsa kokuşmuş projedir, kıbrıslı olarak ne yazık ki angara enflasyonu bize bulaşacak

0
22
yanıtYanıtla
ENİS-2:

Ve bu adama yaptığı bu densizliğin hesabını sormak yerine yüzde 48 oyla destek verenlere de tüm şehitler adına YAZIKLAR OLSUN. KUZEY KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK. İsteyen ''köpekler'' güneye geçebilir. Aksine ''hainler çekti, gitti'' diye çok seviniriz.

18
0
yanıtYanıtla
ENİS-1:

Beni esas üzen nokta o tarihte 50 milyonluk Türkiye 250 bin Kıbrıslı Türk ''özgür kalsın'' diye 550 şehit vererek 1975-1980 arası ABD ve Avrupa ambargosu altında yağ, akaryakıt, ısınacak yakıt kuyruklarında yıllarını geçirmiş. Devlet dairelerinde kaloriferler yanmadığı için memurlarımız paltolarıyla çalışmışlar. Üstelik her gün sağ-sol terörüne ortalama 25-30 kurban vererek. Bir kendini bilmez çıkacak Kıbrıs''ın başına geçecek ve çıkarlarımızı Rumlara peşkeş çekecek öyle mi? DEVAMI VAR

16
0
yanıtYanıtla
Yorum:

bu adam kimdir nasıl biridir bilmem , ama diğer . . . . . . . kazanmadığı için şanslıyız. Rumlara toprak verilmesi gerekir denilen bir adam kıbrısda P ye yakın bir oy alıyorsa yazık. Şunu söyleyeyim Kıbrıs bir bildiğiniz asimile olmuş bir millet sanki. Türklerden nefret eden bir türk milleti mi olur ? Oraya gidip tekrardan fethetmek gerek. . . Böylelikle kimse Kıbrısı tanımak zorunda kalmaz Türkiye toprağı olur

11
2
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Mustafa Akinciya en cok uzulen rumlar ve yunanistan Oldu Adamin yillar boyu kime calistigi belli oldu Haydi bismillah yeni Turkiye yeni Kibris omuz omuza

12
0
yanıtYanıtla
CAN DEP:

80 bin kisinin C baskani olmus..Zaten Kktc diye bir yeri kimsede tanimiyorki..Mesela Istanbulada 200 bin nüfuslu bir mahalleye muhtar olsaydi dahada iyi olurdu kanimca...

2
8
yanıtYanıtla
BAKLAVACI HACI MUSA:

TAM YAMUK SEVMEDiM

0
7
yanıtYanıtla
bilen:

inşalla bu türkiye düşmanı çıkmaz,

5
2
yanıtYanıtla
Bunlardan bi şey olmaz:

Bu gıbrıslılar için gendimizi yırttığımıza değmez. Yüzde 70 ı ingitere bayrağı altında yaşamak istiyor.

3
3
yanıtYanıtla
cimbomlu:

kibrisa hayirli ugurlu olsun.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title