Haberler

Özbekistan'da Ermenistan'ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlılar anıldı

Güncelleme:

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te anıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te anıldı.

Azerbaycan'ın Taşkent Büyükelçiliğinde düzenlenen törene Özbekistan'da yaşayan Azerbaycanlılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er ve Müsteşar Kerim Sercan Evcin'in de katıldığı törende, Pakistan ve Afganistan'ın Taşkent Büyükelçileri ile Özbekistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Törende konuşan Azerbaycan'ın Taşkent Büyükelçisi Hüseyin Guliyev, Ermenistan'ın saldırılarında çok sayıda Azerbaycanlı sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Guliyev, Karabağ'ın tamamen işgalden kurtarılması konusunda kararlı olduklarını kaydederek Azerbaycan halkının ordusuyla birlikte bu işgali sonlandıracağını vurguladı.

Guliyev, Ermenistan'ın savaş meydanında aldığı mağlubiyetler karşısında insanlıktan nasibini almamış yüzünü bir kez daha göstererek sivillere yönelik alçakça saldırılar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Taşkent Büyükelçisi Er de yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altında olan Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasına yönelik Azerbaycan'ın kararlı bir varoluş mücadelesi sürdürdüğünü ifade ederek Türkiye'nin her zaman olduğu gibi "İki Devlet Bir Millet" anlayışı dahilinde Azerbaycan'ın güçlü şekilde yanında yer aldığını belirtti.

Er, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. Maddesi'nin açık ihlali olan ve geçmişte BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan kararları tanımayan Ermenistan işgaline karşı dünyanın sessiz kalmasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya kamuoyuna ifade ettiği "Dünya beşten büyüktür" yaklaşımının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Ermenistan'ın başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere uluslararası insancıl hukuku hiçe sayarak sivilleri katletmesine uluslararası toplumun "dur" demesi gerektiğini belirten Er, "Sivillere yönelik saldırılar Ermenistan'ın gayrimeşru işgalini sürdürmek için uluslararası insancıl hukuku ihlal etmekte beis görmediğini ve ateşkes dilinden anlamadığını ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.

Hayatını kaybeden sivillerin resimleri katılımcıları duygulandırdı

Anma törenine katılanlar, "Karabağ Azerbaycan'dır", "Karabağ İşgalden Kurtulacak" pankartları açtı.

Törenin düzenlendiği salonda Ermenistan'ın saldırılarında ölen sivillerin fotoğrafları sergilendi.

Konuşmaların ardından sivillere yönelik saldırılarda şehit olan kurbanların fotoğraflarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Saldırılarda hayatını kaybeden bebek ve çocukların fotoğrafları yürekleri burktu.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Özbekistan Taşkent Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title