Haberler

Vakalardaki vahim artış sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı: İlave tedbirler gündemde değil

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'de 2 bini aşan koronavirüs hastaları nedeniyle yasakların yeniden gündeme geleceği yönündeki söylentilere ''İlave tedbirler şu anda gündemimizde değil'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Reuters haber ajansının Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar gündeme geleceği yönündeki haberi değerlendiren Oktay, şu an için kısıtlamanın gündemde olmadığını söyledi.

Koronavirüsle mücadelenin yasaklarla yapılmadığını söyleyen Oktay, "Kovid-19 ile mücadelemizi yasaklar, kısıtlamalar üzerinden götürmüyoruz. Böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız bunu dile getirir. İl il, hatta ilçe ilçe veriler günlük toplanır ve gidişatla ilgili almamız gereken ilave tedbirler varsa alırız." dedi.

"YAKLAŞIMIMIZ OLABİLDİĞİNCE NORMAL ŞARTLARDA GÖTÜRMEK"

Salgınla ilgili son durumu da değerlendiren Oktay sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim yaklaşımımız olabildiğince normal şartlar altında götürebilmek. Mayıs'tan sonra da olabildiğince normalleşmeye çalıştık bir plan çerçevesinde. İlave tedbirler şu an da gündemimizde değil. Bölgesel yoğunlaşmalar yaşıyoruz. Ankara'da vardı, şimdi azaldı. İstanbul düşmüştü, İstanbul'da bir artış başladı. Bölgesel anlamda yoğunluk tamamen 'TMM' dediğimiz tedbirlere uymak ve uymamakla ve filyasyon ile ilgili.

TÜRKİYE'DEKİ SALGINDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 21 Ekim'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 2013 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 68 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 513'e, toplam vaka sayısı ise 353 bin 426'ya yükseldi.

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 1507 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 1507 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 308 bin 446'ya yükseldi. Toplam test sayısı 12 milyon 759 bin 69, ağır hasta sayısı 1504, hastalarda zatürre oranı yüzde 5.6 oldu.

Vakalardaki vahim artış sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı: İlave tedbirler gündemde değil

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

arık:

Düşün ülkenin yakasından artık.

9
3
yanıtYanıtla
yani:

Hiçbirzaman tedbir almadınzki, işifırsata dönüştürdünüz. . .

9
1
yanıtYanıtla
Yurdum insanı:

Yoneticiler için sorun yok. İlimizde 5 aydan beri gorulmemi? duzeyde bir ya?lı ölümü var 60 ya? uzeri. Mezarliklarda yer kalmadı. 10 yillik mezarlara defin basladi. Ölenlerin tamamına yakini emekli bakım maasi alanlar. Yani devletin yükü azaldigi için yonetici takımı seviniyor. Bu ölüm ler 200 binlik bir sehirde oluyor ilceleri koyleri hariç. Allah guzel vasifli yöneticilerimizi basimizdan eksik etmesin

7
2
yanıtYanıtla
geçgeç:

atıp tutmak kolay. elinden geleni hükümet yapsa da vatandaşlar üstüne düşeni yapmıyor. maske mesafe vb dikkat bile etmiyoruz.

yanıt0
yanıt0
Kemal:

Sürü bagisikligina geçtik bence devlet sadece adını koymuyor ve açıklama yapmıyor hissettirmeden sürü bagisikligina geçiyor açıklanan vaka rakamlarıni 10 la çarpın en az

6
2
yanıtYanıtla
filiz:

Hadi oradan muhalif olmak için iftira atmayın

yanıt2
yanıt2
Istanbul:

Ulan sizvarya şu devleti karalamak kotulemek için her şey söylersiniz

yanıt2
yanıt3
İSTANBUL LU:

Hadi agzın var diye yorum yap,devletten daha iyi bilenler yoruma

3
4
yanıtYanıtla
Cidden sakasinz:

Nasıl ek dedbirler gelmiyor ülkenin anası aglatcaksinzi durun ulkeyi bitireceksinz

4
2
yanıtYanıtla
REALİST:

ulusal çıkarlar daha önemli

1
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title