Haberler

Hamit Altıntop: Mesut Özil bu durumun altından en iyi şekilde kalkacaktır

Güncelleme:

Hamit Altıntop, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen Ziraat Türkiye Kupası üçüncü eleme turu kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İspanya ekibi Real Madrid'de beraber forma giydiği Mesut Özil'in, takımı Arsenal'de lig ve Avrupa kadrosun alınmamasını değerlendiren Altıntop, "Bir futbolcu olarak kulüp size ihtiyaç duymuyorsa ve sizi kadroya almıyorsa, bu çok ağır. Bunu hazmetmesi ve kabul etmesi inanılmaz ağır. Aylardır konuşuluyordu, Galiba Mesut'a ve menajerine devam etmeme niyetinde oldukları aktarılıyordu. Mesut kardeşimiz için üzgünüm. Anca o güçlü bir karaktere sahip. Mesut Özil bu durumun altından en iyi şekilde kalkacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk kökenli Alman oyuncunun çok başarılı bir isim olduğunu dile getiren Hamit Altıntop, "Daha 32 yaşında. Umarım bizim gibi sakatlık görmez ve daha uzun yıllar futbol oynar. Ağabeyi ve bir yönetici olarak ayakta kalmasını, çalışmaya devam etmesini diliyorum. Ocak ayında bu durum değişebilir. Belki tekrar Mesut'a ihtiyaç duyabilirler ya da kariyerini farklı yöne çevirebilir" diye konuştu.

"KLUPÜLERİMİZİ BİLİME YÖNLENDİREBİLİRSEK DAHA İYİ NETİCE ALIRIZ"

Türk kulüplerinin son yıllarda Avrupa kupalarında istenilen sonuçları alamamasıyla ilgili görüşlerini aktaran Hamit Altıntop, "Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un performansı gayet olumluydu. Takımlarımız dirençli. Ayakta kaldılar. Sonuçlar çok iyi değil ama iyi bir seviye olduğuna inanıyorum. Telafisi var. Kulüplerimizi destekliyoruz. Tabii ki gerçekçi de olmamız gerekiyor. Son yıllarda takımlarımızın Avrupa'daki performansı çok olumlu değildi. İnanıyorum ki kulüplerimizi bilime, geliştirmeye ve araştırmaya daha fazla yönlendirebilirsek, onları bu konuda desteklersek, gelecek senelerde daha iyi bir netice alırız" ifadelerini kullandı.

"A MİLLİ TAKIM'DAN GAYET MEMNUNUZ"

Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı'nın sergilediği performanstan memnun olduklarını ancak daha da iyi olunması gerektiğini aktardı.

Milli takımın yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2021'e ertelenen Avrupa Şampiyonası'na katılacağını hatırlatan Altıntop, "A Milli Takım'dan gayet memnunuz. Defansif anlamda son yıllarda inanılmaz sıkıntı çekmiştik. Avrupa Şampiyonası elemelerinde inanılmaz bir defansif performans gösterdik. Avrupa Şampiyonası'na katılmamızdan memnunuz ama genel gidişatın daha iyi olması gerekir. Hedefimiz genç milli takımlardaki havuzu daha da büyütmek. Antrenörlere daha fazla futbolcu imkanı sunabilmek. Çalışmalarımız var. Umuyorum ki gelecek senelerde bunu da ortaya çıkaracağız. Takımlarımız daha farklı seviyelerde olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"KUPADA TEK AMAÇLI SİSTEMİ DESTEKLİYORUM"

Bu sezon koronavirüs salgını nedeniyle yoğun maç takvimi olduğunu ve Ziraat Türkiye Kupası'nın formatında değişikliğe gittiklerini vurgulayan Hamit Altıntop, "Tek maçlı bir sistem. Kupada tek maçlı sistemi destekliyorum. Her maçın ciddiye alınması gerekir. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Herkes bunu daha farklı değerlendirecek. 9 maçta Avrupa'ya gideceksiniz. Ziraat Türkiye Kupası'nın böyle güzel ve değerli bir platform olduğuna inanıyorum. Sponsorumuz Ziraat Bankası'na teşekkür etmek istiyorum. Turkuvaz Medya Grubu'na da destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Umarım maçlar da keyifli olur" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Hamit Altıntop Mesut Özil Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Elçi bey:

Bu gençler Türkiye için bir değer Hamit Altıntop mesut Özil keşke futbolumuzda bu kadar kaliteli insanlar çok daha fazla olsa

0
0
yanıtYanıtla
GS:

Mesut a lafım yok da, bizim futbolumuza ne katkı yapmış?

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title