Haberler

2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın basın toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde yarın yapılacak şampiyona öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan dünya şampiyonu eski milli motosikletçi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

"Bisiklette dünya şampiyonu sporcumuz olacaktır"

Yıllarca yurt dışında yarışlarda mücadele eden sporcu olarak kentte böyle bir organizasyonun yapılmasına en çok sevinenlerden biri olduğunu aktaran Sofuoğlu, yarışların kentin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Sakarya'nın 3 yıldır bu yarışlara hazırlandığını hatırlatan Sofuoğlu, pandemiye karşı organizasyonun iptal edilmemesinin büyük başarı olduğunu dile getirdi.

Tesislerin spordaki önemine işaret eden Sofuoğlu, "Genç sporcuların dünya şampiyonalarına çıkabilmeleri için böyle tesislere ihtiyaçları vardır. Böyle tesislerde sporcular, dünya şampiyonalarında yarışan en üst düzey sporcuları görecekler ve hayal kurabilecekler. Motosiklet dalında en büyük derdimiz, hayal kuramıyorlar. Benim dönemimde de böyle tesisler olsaydı, bugün bir Kenan değil, onlarca yüzlerce dünya şampiyonu Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu olabilirdi. İnşallah böyle bir tesis sayesinde inanıyorum ki, bisiklette dünya şampiyonu sporcumuz olacaktır." şeklinde konuştu.

"Sakarya dünyaya açılmıştır"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nin dünyanın ve Avrupa'nın en güzel tesislerinden biri olduğunu söyledi.

Şampiyonaya Türkiye'de ilk defa Sakarya'nın ev sahipliği yapacağını belirten Yüce, tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Yaklaşık 3 yıldır yarışlara hazırlanıldığını anımsatan Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik, hala daha gerçekleştiriyoruz. 30 ülkeden 110 sporcu yerini aldı. Sakarya dünyaya açılmıştır ve Sakarya dünya ile buluşmuştur. Dünyayı buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyanın muhtelif ülkelerinden basın mensuplarının yakından bu yarışmayı takip etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir."

Dünya Bisikletçiler Birliği (UCI) Dağ Bisikleti Sorumlusu Simon Burney ise organizasyona çocukların gelmesinin, sağlıklı ve güvenli alanda spor yapmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından milli motosikletçi Birkan Polat, akrobasi gösterisi sundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gösterinin ardından Sofuoğlu, Yüce, Polat ve milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile sembolik yarış yaptı.

Şampiyona, yarın koşulacak erkekler ve kadınlar maraton etabının ardından sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sofuoğlu Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title