Haberler

Soylu'dan ABD Büyükelçiliği'nin kapatılmasına sert tepki: Usul, erkan ve adaptan yoksun bir davranış

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Ankara Büyükelçiliği'nin güvenlik uyarısıyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Söz konusu uyarının büyükelçiliğin internet sitesinden yapıldığını hatırlatan Soylu, "ABD Büyükelçiliği usul, erkan ve adaptan yoksun bir davranışı ortaya koymuştur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Soylu, depreme karşı yapılacak tatbikatlara da değindi. Soylu, 3 Kasım'da Kağıthane ilçesinde toplanma alanlarına ilişkin tahliye planlı bir tatbikat yapılacağını duyurdu.

"İSTİHBARİ BİLGİLERİN YÜZDE 30'U EYLEME YÖNELİKTİR"

Gündeme ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Soylu, ABD Büyükelçiliği'nin güvenlik uyarısıyla ilgili, "Elbette biz de hem kendi ülkemizle ilgili hem de başka ülkelerle ilgili birçok istihbari bilgiler elde ediyoruz. ABD Büyükelçiliği bırakın diplomatik gereklilikleri usul, erkan ve adaptan yoksun şekilde bunu ortaya koymuştur. Bizim görevimiz her yerin güvenliliğini temin etmektir. Dışişleri Bakanlığı ile de konuştum. MİT Başkanımızla da konuştum. Bize haftada bin 200 istihbari duyum geliyor. Bunların yüzde 30'u eyleme yöneliktir." dedi.

SOYLU, İSTİHBARATIN KAYNAĞINI AÇIKLADI

ABD Büyükelçiliği'nin uyarısının Irak ve Suriye eksenli istihbarat olduğunu belirten Soylu, "Ciddi bir devletin yapması gereken bunu bulunduğu ülkenin yetkili makamına bildirmesidir. Bu istihbaratın muğlak bir bilgi notuyla değil, en azından irtibatta bulunduğunuz diplomatik kanalları ile görüşmeniz isabetli olandır. Her meseleyi siyasi bir değerlendirme olarak ele almaya çalışınca maalesef ortaya böyle durumlar çıkıyor. Bu konudaki süreç kendi sınırlarımızdan kaynaklı bir süreç değildir. Onlara gelen istihbari bilgisi Irak ve Suriye eksenli istihbarat olduğuna yönelik değerlendirme söz konusu." ifadelerini kullandı.

"SALGINDA NE İSTENİRSE ONU YAPARIZ"

Devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili olarak konuşan Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 5 gün daha İstanbul'da olacağını belirtti. Soylu, şunları söyledi:

"Biz bu konuda Sağlık Bakanımızın emrindeyiz. Salgının başından beri beraber çalışıyoruz. Doğru tedbirleri almak ve doğru bilgileri vermek bizim sorumluluğumuzdur. Bize ne derse onu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Denetimin sıklaştırılması istenirse sıklaştırırız. Ne istenirse yaparız. Bunlar bizim sorumluluğumuzdur. Vatandaşlarımızın da bu süreçlere riayet etmesini istiyoruz.

Biz denetim yaparken vatandaşın hakkına sahip çıkıyoruz. Bu sürekli yapılan bir şey değil. Burada birbirimizin hakkına sahip çıkmamız gerekir. 7 günde 7 ayrı denetim gerçekleştiriyoruz. Biz elde ettiğimiz verileri ve bilgileri adım adım takip diyoruz. Bunları Sağlık Bakanımız ile paylaşıyoruz. Herkes üzerine düşenler yapıyor. Belediyelerimizin biraz daha sahaya basması gerekiyor. Buna çok ihtiyacımız var. Vatandaşımıza yumuşak dille telkinlerde bulunmamız gerekiyor. Bunu beraber yeneceğiz. Durumumuz Avrupa'dan daha iyi."

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE ELÇİLİKLERİ KAPATMIŞTI

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul'da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımladı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, "ABD Temsilciliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul'da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar aldı. ABD vatandaşların, ofis binaları veya alışveriş merkezleri dahil olmak üzere Amerikalıların veya yabancıların toplanabileceği yerlerde dikkatli olmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir'deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada, mevcut randevusu olan kişilere yeniden planlama yapıldıktan sonra e-posta yoluyla bilgi verileceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Süleyman Soylu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

Adil:

Çete ve mafia da edepden bahsediyor. . . . . . !

1
0
yanıtYanıtla
can:

özür dilerim kasitli degildi bu kadar insani besleyen almanyaya selam hayirli pazarlar telefonum baglansin siz o zaman görün beni

0
1
yanıtYanıtla
Türk:

Aslında Türkiye kapatmalı hepsinide kovun üslerinde kapatın nerde o cesaret nerdeyse yalvaracak açın kapıda ben beklerim dercesine

0
0
yanıtYanıtla
Asrın lideri:

ABD şimdi korkudan öldü ya Napin oyle . Ne ayar verdin Cok komiksiniz Cuval gecirirken de soyleseydiniz mesele bu sadece bir tane örnek

0
0
yanıtYanıtla
Olcay:

Yine dolarla oynuyorlar yalannn.bu amerika bize her yer america diyo yakında bununda filmi cikar.sahtekarlar

0
0
yanıtYanıtla
Hüseyin:

ABD nin sonçırpınışlarıdır çöküşün sinyalleri

0
0
yanıtYanıtla
.....:

Elçilik onların değilmi ister kapatırlar ister açarlar!Sizde ABDdeki elçiliği kapatın!

0
0
yanıtYanıtla
gurbetci:

durum hic iyi degil

0
0
yanıtYanıtla
can:

ben birinci yoruma isim yazmadigim icin özür diledim yanlis anlasilmasin zaten yayinlamadiniz birinci yorumu sakin yanlis anlasilmasin

0
0
yanıtYanıtla
sana söylesin sende uyar:

bağuzan işidçi karılarını kaçırın, çapsız insanlık düşmanı alçaklar , hesap vereceksiniz !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title