Haberler
BBC

Sahte içki ölümleri: Bu yıl 1 milyon litre kaçak içki ele geçirildi

Güncelleme:

Sahte içkiden dolayı yaşanan ölümlerde son dönemde yaşanan artışa paralel olarak emniyet güçleri de operasyonlarını sıklaştırdı.

Sahte içkiden dolayı yaşanan ölümlerde son dönemde yaşanan artışa paralel olarak emniyet güçleri de operasyonlarını sıklaştırdı.

Son iki gün içinde Sultangazi, Kütahya, Malatya, Adana, Bursa gibi yerlerde yapılan operasyonlarda sahte içkiler ele geçirildi.

İzmir'de ise sahte içki içtikten sonra fenalaştıkları öne sürülen 2 kişi, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

2 kişinin ölümünün ardından İzmir'de sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 30'a yükseldi.

İçişleri Bakanlığı ise yaptığı son açıklamada bu yıl emniyet ve jandarma ekiplerince 2 bin 430 alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliği operasyonu yapıldığını duyurdu.

Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 547 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı; 1 milyon 20 bin 819 litre sahte içki ele geçirildi.

220 bin 911 şişe sahte ya da kaçak içki ele geçirildi, 142 yasa dışı içki imalathanesi ortaya çıktı.

40 kişi tutuklandı

Son zamanlardaki alkollü içki zehirlenmesine bağlı yaşanan ölüm olaylarıyla ilgili olarak ise yakalanan 100 şüpheliden 40'ı tutuklandı.

Ölümlere sebep olan sahte içkilerin bir kısmının marketlerde satılan yüzey temizleyicilerinden, bir kısmının da metanol oranı yüksek olan etil alkol etiketli ürünlerden yapıldığı belirlendi.

Emniyet ve jandarma ekipleri, alkollü içki zehirlenmesi vakalarının ilk görüldüğü 5-23 Ekim tarihleri arasındaki operasyonlarda 161 bin 62 litre sahte ya da kaçak içki ele geçirdi.

Türkiye'de son yıllarda evde hobi ve kişisel kullanım amaçlı alkollü içki üretiminde artış olduğu ve buna bağlı olarak da kaçakçılığın arttığı biliniyor.

BBC

Sultangazi İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title