Haberler

Azerbaycan Dağlık Karabağ için vura vura ilerliyor! Ermenilerin mühimmatları tükendi

Güncelleme:

Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesine yönelik başlattığı operasyonda ilerleyiş sürüyor. Hava destekli operasyonlarla işgal altındaki topraklarda Karabağ hedefiyle yoluna devam eden Azerbaycan, 6 mevzide daha ilerleme kaydetti. Bu arada Ermenistan'a bağlı bazı birliklerin de mühimmatlarının tükendiği belirtildi.

Ermenistan, işgal altındaki topraklardan Azerbaycan hattına27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamış, savaş suçlarına karışmıştı. Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın bu hukuk tanımaz, işgalci tavırlarına karşı saldırı başlatmış, başlatılan operasyon neticesinde hedef olarak işgal altındaki bölgelerin kurtarılması belirlenmişti. Bu bağlamda Azerbaycan ordularının ilerleyişi aradan geçen neredeyse bir aylık süre sonrasında da devam ediyor.

HEDEFTE 6 MEVZİ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonların gece boyunca Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönlerinde değişen yoğunlukta sürdürüldüğü belirtildi. Ermenistan güçlerinin tank, top ve havanlarla ateş açtığı, Azerbaycan ordusunun ise harekat planına uygun başlıca istikametlerde faaliyetlerini sürdürdüğü ve kontrol edilen alanları daha da genişlettiği ifade edildi.

MÜHİMMATLARI TÜKENDİ

Açıklamada, Hocavend, Gubadlı ve Laçin bölgelerinde Ermenistan güçlerinin direnişini zayıflatan Azerbaycan ordusunun farklı yönlerde yeni ilerlemeler sağladığı, Ağdere ve Hocavend istikametinde büyük zaiyat veren Ermenistan güçlerinin mühimmatının tükendiği ve topçu bataryalarının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Gubadlı'ya getirilen Ermenistan ordusu 543. alay 1. taburunun insan gücü ve askeri teçhizat kaybıyla geri çekildiği, Ermenistan'ın Kotayk eyaletinin Tsaghkadzorkentinden Dağlık Karabağ'a gönderilen askerlerin büyük bölümünün de etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

AĞIR KAYIPLAR VERDİLER

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun cephenin farklı istikametlerinde Ermenistan güçlerine ait 2 tank, 2 zırhlı araç, 4 D-30 obüsü, 1 2A36 Giasint-B topu ve 7 otomobili imha ettiği belirtildi. Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

İki ülke arasında daha önce Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Dağlık Karabağ Ermenistan Azerbaycan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (17)

zartt:

terörist yetiştiren terörist bir devlet yok edin gitsin

10
0
yanıtYanıtla
Tartar:

30 yıldır kavuşmak için hasretle beklediğiniz topraklarınızı geri alın. Azerbaycan lı kardeşlerimiz alın intikamınızı. ermeni devletini silin haritadan. Yaptıkları katliamların bedelini ödesinler. iddiaya girip hamile kadınların karnını bıçaklarıyla kesip doğmamış çocukların cinsiyetine baktıklarını, yaşlı genç demeden katlettiklerini, insanları kazığa oturtup işkence ettiklerini unutmayın.

5
0
yanıtYanıtla
FARKLI :

Ermenilerin 1991-1994 zülumü: Unutulacak gibi değil. Hem Karabağ, Hem de Dağlık Karabağ arazisinde yaşamakta olan (ermeniler hariç) tüm insanları yerlerinden yurtlarından ederek sürdüler. Bazı kentlerde özellikle Hocalı''da katliamlar yaptılar. 25-26 Şubat 1992 de Toplam 613 sivil insanı vahşice katlettiler. Milyona yakın insan da Azerbaycan''ın Doğu taraflarına göçmen olarak gitmek zorunda kaldı. Azerbaycan''ın bugünkü ilk hedefi, 26 yıl önce kaybettikleri DAĞLIK KARABAĞ arazisini geri almaktır.

2
2
yanıtYanıtla
mücahit ALİYEV:

vur vur inlesin Japınya Fransa Çin dinlesin . .

0
4
yanıtYanıtla
FARKLI:

Azerbaycan ordusu DAĞLIK KARABAĞ arazisinde yaptığı savaşı sürdürüyor. Ermenilerin de bu topraklarda daha fazla direnecek, dayanacak güçleri zaten kalmadı. Şimdi ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YERE GELİYORUZ: GUBADİLİ ve LAÇİN. ! Ne olacaksa asıl orada olacak. LAÇIN Azerbaycan''ın eline geçerse, en önemli ERMENİSTAN-KARABAĞ Bağlantısı kopacak. ! (Kuzeyde bir yol daha var. ) Hem de Dağlık Karabağ arazisini geri almış olacak. ! İzliyoruz.

2
0
yanıtYanıtla
Hız ve reklam:

Başarı naraları atmadan bol bol ağlayıp ermenilerin yaptıkları uluslararası basında yayınlanmalı, yeterli kamuoyunu toplayamazlarsa masada kaybedecekler. Dünya reklamlarla ayakta duruyor.

1
1
yanıtYanıtla
FARKLI :

Ermeni işgalleri 1991 yılında peş peşe kaybedilen savaşlar neticesinde şimdiki (tanınmayan) sınırlarına kadar geldi. 4-5 Mayıs 1994''de yapılan bir Ateşkes ile durdu. Yine sınır çatışmaları o günden bu güne hiç bitmedi. Üstünden 26 yıl daha geçti. Sene oldu 2020 Şimdi RÜZGAR farklı bir yönden esmeye başladı. ! Şimdi 3 coğrafi bölgeyi, kafanızda ayrı ayrı yerlere koyun. ! 1- Dağlık Karabağ. 2-Karabağ. 3-Ermenistan. ! Yazdığınızda kim nerede kiminle savaşıyor. İyi anlayın. !

0
2
yanıtYanıtla
meczup:

ermenilerden tiksiniyorum türkiyede olan 99 depremine sevinmişlerdi rumlarıda o deftere yazmıştım bu kavimler içlernde iflah olmaz kötülük barındırıyorlar ülkeyi bölüp parçalamak isteyen kürtleri bunlardan ayrı tutmuyorum bu devlete cumhuriyete düşman olan gavurlar fesli fessiz dini istismar eden yobaz hainler topyekün cehennem ateşine odun olsunlar siz günü yaşıyor hayatı öyle değerlendiriyorsunuz ben geçmişi de hesaba katıyorum geçmişi unutan gelecekte hata üstüne hata yapar ben bunu yapmıştım

1
1
yanıtYanıtla
Gultepeli Bjk:

Ulanermeni sevicileri destekcileri niyesaklaniyosunuz nerdesiniz işte adamlarburdaAZERİLERveTÜRKLER silahsızve yardakcilarinizolmadan şavaşamiyosunuz ellerinizvaryaa

1
1
yanıtYanıtla
FARKLI :

Tarih bilgin sıfır olunca, yazdığın her şey ayağına sıktığın kurşundur. ! KARABAĞ dediğiniz yer 1920 yılında ( Daha Atatürk Samsuna çıkmadı. ''Daha fazla konuşturmayın. !'' ) Ruslar tarafından işgal edilip, Ermenileri orya yerleştirdiler. KARABAĞ''I İşgal eden RUSLARDIR. Savaş o yıl başladı. KARABAĞ''IN Bu nedenle ÖZEL BİR DURUMU VAR. ! Kafanıza önce bunu sokun. ! Sene 1920 Azerbaycan-Ermenistan savaşı böylece başlamış oldu. ! Çatşmalar savaşlar hiç bitmedi. !

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title