Haberler

Koronavirüs salgını, örtü altı üretimi artırdı

Güncelleme:

MERSİN'de, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, merkez Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toros ilçelerinde kurulu sera alanının 2019 yılına göre 3 bin dekar artarak 45 bin dekara yükseldiğini açıkladı.

MERSİN'de, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, merkez Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toros ilçelerinde kurulu sera alanının 2019 yılına göre 3 bin dekar artarak 45 bin dekara yükseldiğini açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tarımsal üretimin ön plana çıktığını kaydeden Demir, 2020- 2021 döneminde örtü altında tarımsal üretimi yüzde 10 artırarak yaklaşık 50 bin dekara yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'deki örtü altı sebze üretiminin yaklaşık yüzde 14'ünü karşılayan Mersin, kış aylarında toplam biber ihtiyacının yüzde 31'ini, domatesin yüzde 11'ini, patlıcanın yüzde 18'ini, salatalığın yüzde 13'ünü, meyve üretiminin ise yüzde 65'ini karşılıyor. Kentte koronavirüs salgını sonrası tarımsal gıdaya ihtiyaç fazlalaşınca, sera alanlarında da artış yaşandı. Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir, kentin merkez Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toros ilçelerinde kurulu sera alanının 2019 yılına göre 3 bin dekar artarak 45 bin dekara yükseldiğini açıkladı.

'50 BİN DEKAR ALANA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ'

Sezon sonuna kadar bölgedeki toplam seranın 50 bin dekara çıkmasını öngördüklerini kaydeden Demir, "Koronavirüs salgını sonrası tarımsal üretim ön plana çıktı. Kış aylarında da örtü altı yetiştiricilik çok yoğun şekilde yapıldığı için bizim yapacağımız üretim de ülkemiz ve dünya açısından çok büyük önem arz ediyor. Merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerimizde yaklaşık 45 bin dekar alanda 135 bin ton civarında örtü altı sebze üretimi yapılıyor. Bölge çiftçisinin ekonomiye katkısı ise yaklaşık 1.4 milyar TL civarında. 2020- 2021 yılında bu üretim alanlarımızı yüzde 10 oranında artırarak yaklaşık 50 bin dekar alana çıkarmayı hedefliyoruz. Yine 1.4 milyar TL'lik hacmi 2 milyar TL'ye çıkartıp tarımsal üretimi aksatmadan ülkemize ve bölge ülkelere yetecek düzeyde üretim yapmaya çalışıyoruz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Yenişehir Mezitli Akdeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title