Haberler

Araba kiralamak isterken her şeyini kaybeden emekli yarbayın hayatı kabusa döndü

Güncelleme:

Antalya'da araç kiralamak isterken imzaladığı boş senet ile kendilerine 'Efeler' adını veren çetenin tuzağına düşen emekli Yarbay Mehmet Olcay Kımıllı tüm mal varlığını gelen haciz ile kaybetti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 26 yıl mühendis subay olarak çalıştıktan sonra yarbay rütbesinde emekli olan Mehmet Olcay Kımıllı, Isparta'daki bir araç kiralama şirketinden araç kiralamaya karar verdi. 1 yıllık kiralama için 25 bin TL vermeyi teklif ettiği E.M. ile 21 Eylül günü, sözleşme yapmak için Antalya'daki bir iş yerinde buluştu. Sözleşme yapılırken E.M.'nin yanına M.E. ve R.E. adlı 2 kişi geldi. Kımıllı, 2 gün sonra M.E. ve R.E. tarafında telefonla aranıp, aracı teslim alması için aynı yere çağrıldı. İkili, Kımıllı'ya çek ve senet tahsilatı işiyle uğraştıklarını, kendilerine verdiği senetlerin tahsilatını yapamadıklarını, bu nedenle bir senet daha ciro etmesini söyledi. Kımıllı, kabul etmeyince de şüpheliler, emekli yarbaya annesi ile çocuklarının fotoğrafları ve adreslerini göstererek tehditler savurdu.

SAVCILIĞA ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERDİ

Kendilerini Isparta'nın 'Efeler' çetesi olarak tanıtan şüpheliler, iddiaya göre silah tehdidiyle Kımıllı'ya boş senet imzalattı. Şüphelilerden E.M., aldığı senetleri teminat senedi olarak başkasına verdiğini, bu kişilerin kendisini dolandırdığını, dolandırıcılar hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini anlatarak, aracı Kımıllı'ya teslim etmedi. Bunun üzerine Kımıllı, şüpheliler E.M., M.E., R.E. G.K., B.K. ve yaptığı araştırmalar sonucunda çetenin başı olduğunu öğrendiği, Isparta'da galericilik yapan A.Ö. hakkında savcılığa 'dolandırıcılık' suçundan şikayetçi oldu.

Araba kiralamak isterken her şeyini kaybeden emekli yarbayın hayatı kabusa döndü

DAVA AÇILDIĞINI TELEFONUNA GELEN MESAJLA ÖĞRENDİ

Ancak kısa süre sonra Mehmet Olcay Kımıllı, telefonuna gelen bir mesajla, hakkında Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığını öğrendi. Şüphelilerin kendisine imzalattıkları boş senede 600 bin dolar yazıp, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden ihtiyadi haciz kararı aldırdığını öğrenen Kımıllı'nın Isparta 2. İcra Mahkemesi tarafından verilen karar doğrultusunda emekli maaşı ile OYAK birikimlerine ve babadan kalma 7 gayrimenkulüne haciz geldi.Savcılık soruşturması devam ederken gelen haciz ile büyük şok yaşayan Kımıllı, CİMER'e şikayette bulundu. Ardında da haciz işleminin durdurulması için dava açtı.

"MAL VARLIĞIMIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ KAYBETTİ"

Yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu anlatan Kımıllı, eşinin kendisine boşanma davası açtığını, hayatının alt üst olduğunu söyledi. Kımıllı, "Mal varlığımın büyük bölümünü kaybettim. Psikolojim çok bozuk. İki gün önce bu yüzden safra kesesi ameliyatı oldum. Soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mehmet Olcay Efeler Haberler

500

Yorumlar (59)

DOKTOR:

Bu çetelerle beraber çalışan savcı ve hakimler var. Savcı bu çeteye sormuyormu siz bu adamla 600 bin dolar ile ne iş yatınız

33
1
yanıtYanıtla
GERİCİ:

Efeler çetesine devlet bile bişi yapamaz. emekliye üzülün

7
13
yanıtYanıtla
Adıgüzel:

Devlet o zaman onlara teslim olsun.İtalya da mafya yenilmez şöyle güçlü böyle öldürür ne oldu? Millet bir ayaklanırsa kaçacak delik arıyorlar. Bunlar zavallı insanları kurban seçiyorlar. Devlet gücünü göstersin bak ne oluyor. Hani pkk yapsa ya türkiyenin için de bir olay ? Demekki bitiriliyor .

yanıt4
yanıt0
COŞKUN:

Devlet bişey yapabilecek olsa zaten çeteleşemezlerdi b u işler böyledir bir yörede her turlu ilegal faaliyeti yuruten adamlar olur hele kucuk yerlerde savcı bilir emniyet muduru bilir neymiş şikayet olması lazımmış bunlar o arada palazlanır zaten sonra senin dediğin bişey yapamaz noktasına gelir iş

yanıt4
yanıt1
misafir:

vatandasa ilgili ilgisiz kredi karti teminati bos senet kaza yaparsan aracin degeri kadar ödeme gibi kagitlar imzalatiyorlar, arac kiralamaya neden bir standart getirilmiyor, cok mu zor acaba.

18
0
yanıtYanıtla
Barış:

Kardeşim araç kiralamaya standart getirmek şöyle dursun, hasbelkader kiralık araca çarptın kusurlusun. Aracı aylarca yatırıp gün başına kiralama geliri kadar tazminat alıyorlar. O kanun geçen sene çıktı. Büyüklerimiz ancak mafyaya af çıkarsın. Vatandaş mı düşmeye görsün. Bunca yıl şansa yaşadığını anlıyor.

yanıt1
yanıt0
AYBASTILI:

Bir de yarbay olmuş. Araba kiralamak istiyorsanız international şirketleri seçin. Türk şirketleri hepsi çete mafya .Arabayı kiralıyorsun birisi gelip bu benim arabam diyor. Efendim biz bu arabayı samsun havaalnından şu şirketten kiraladık dedik. Doğru arabayı ben onlara üç aylığına verdim ben öğretmenim ayda 1500 tl bana verecekler.Böyle bir ülke dolandırıcılık bir ölçü olsaydı biz dünya birincisi olurduk.

15
2
yanıtYanıtla
NERDE BU DEVLET:

nerde bu devlet nerde nerde bu yasalar

16
1
yanıtYanıtla
fgdfg:

bu çeteler için neden devlet harkete geçmiyor her taraf tefeci sentçi dolmuş ve devletmız hiç bir şey yapmıyor

16
0
yanıtYanıtla
Erhan:

Yaşın kaça gelmiş ne şikayetçi oluyorsun git bu kişileri bul infaz et onlar yiyeceğine hayatlarını bitir

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title