Haberler

Son Dakika! Putin: Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı

Güncelleme:

Son dakika! Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'nin Karabağ'da ateşkes masasında yer almak istemesiyle ilgili daha önce reddettiği talepte geri adım attı. Putin, "Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil birçok ülke yer almalı" dedi.

Dağlık Karabağ'daki çatışmada Türkiye'yi devre dışı bırakarak "ateşkes masası" kuran Rusya Devlet Başkanı Putin, geri adım attı.

VTB Capital bankasının düzenlediği 'Rusya Çağırıyor' yatırım forumunda konuşan Putin, Karabağ'da 27 Eylül'de Ermenistan'ın sivilleri hedef almasıyla yeniden alevlenen ve üç ayrı ateşkes ilanına rağmen devam eden çatışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE GÖRÜŞMELERE DAHİL EDİLMELİ"

Bölgede uzun vadeli çözümün sadece Ermenistan ile Azerbaycan'ın çıkar dengesinin gözetilmesi halinde sağlanabileceğini kaydeden Rus lider, "İlk etapta askeri faaliyetler sonlandırılmalı, can kayıplarına son verilmeli, müzakere masasına oturulmalı ve Türkiye de dahil AGİT Minsk Grubu'ndaki birçok ülkenin katılımıyla eş başkanlar Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan teklifler temelinde görüş birliği ve çıkar dengesi sağlanmalı. Bunu yapabiliriz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dağlık Karabağ'daki kanlı işgale 30 yıldır çözüm bulamayan ABD, Fransa ve Rusya'nın eş başkanlığını yaptığı Minsk üçlüsü Azerbaycan ordusu topraklarını geri almaya başlayınca devreye girdi. Ancak ateşkes çağrılarında Erivan'ın işgal ettiği alanlardan çekilmesine ilişkin bir ifade yer almadı. Rusya ise Bakü'yle birlikte işgali dünyanın gündemine taşıyan Türkiye'yi çözüm sürecinin dışında tutmak için hamlelerini artırmıştı.

ALİYEV, TÜRKİYE OLMALI DEMİŞTİ, RUSYA REDDETTİ

Türkiye'nin devre dışı bırakılmasıyla ilgili konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Türkiye mutlaka bu sorunun çözümünde olmalı. Üst düzey yetkililerle iletişimimiz var" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı, Bakü'nün bu önerisini reddetmişti. Sergey Lavrov, çözüm arayışının Rusya, ABD ve Fransa'nın himayesi altında devam etmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Putin Dağlık Karabağ Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (61)

ERKAN:

NEDEN BİRÇOK ÜLKE YER ALACAK YAA. ADAMLAR KENDİ TAPULU TOPRAKLARINI ALMAK İÇİN BAŞKA ÜLKELERİN ONAYINIMI ALACAK.

23
1
yanıtYanıtla
Bu mu vicdan:

Ey Putin sen hergün muntazaman votka içme. Ne dediğini bilmiyorsun. Yahu müzakere edilecek bir şey yok. Ermeni serseriler işgal ettikleri yerden defolup gidecek o kadar.

18
4
yanıtYanıtla
FARKLI:

Putin senin gibi düşünmüyor. !

yanıt0
yanıt6
wanlı duman:

türkiyesiz olmaz bunu bilin

19
2
yanıtYanıtla
KÖR GÖZLERE:

Azerbaycan-Türkiye ortak askeri tatbikatı için, seçme birlikler Azerbaycana gönderilmiş. Kardeş dediğiniz adamlar bu arada, Ermenistan''a savaş açıyor. Tatbikat için gönderilmiş olan askerler ve teçhizat geri gelemiyor! Uçaklar, İHA SİHA ne varsa orada sıkışıp kalıyor. Sonra o silahlar bakıyorsunuz Ermenistan''a karşı kullanılıyor. Şimdi masada olmak ne kazandırır. ? Ne kaybettirir. ? Tuzak içinde tuzak var. Uyanın be. . ! Azerbaycana elini veren kolunu geri alamaz. ! Dertleri zorları da buydu. . !

5
8
yanıtYanıtla
Farksız:

Kör gözlü ermeniye..Neden rahatsız oldun ki?? Her şey parasıyla değil mi?? Paramızı veriyoruz, silahlar, Siha alıyoruz, bedava verilmiyor her halde..

yanıt0
yanıt0
Faruk celik:

Al birini vur diğerine,Türkiye azerbaycan rusya ermenistan hepside batmış bitmiş ülkeler.

0
11
yanıtYanıtla
FARKLI :

??????????? O masaya oturmamalıyız. ! Savaşını yapan, barışını da düşünsün. ! Gözlemci bulundurmakta fayda var. ! Bu adamların hiç biri iyi niyetli değil. !

3
7
yanıtYanıtla
Okur:

AGİT Minsk Grubu denen Ermeni yanlısı kuruluş iptal edilmeli, gerçekçi, objektif yeni bir kurum mutlaka kurulmalı ve barış görüşmeleri yürütülmelidir.

6
2
yanıtYanıtla
Mustafa:

Olur yaninda ayranda olsun mu

yanıt0
yanıt0
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title