Haberler

Seçimlere günler kala ABD, kıtalararası balistik füze testi yaptı

Güncelleme:

ABD Hava Kuvvetleri Küresel Taaruz Komutanlığı, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füze "Minuteman III"ün dün gece denendiğini açıkladı. Kıtalararası balistik füzenin seçime günler kala test edilmesi dikkati çekti.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, California'daki Vandenberg Hava Üssü'nde denenen kıtalararası balistik füzesinin nükleer başlık taşımadığı ifade edildi.

Söz konusu denemenin, ABD'nin nükleer gücünün güvenli, etkili ve 21'inci yüzyıl tehditlerini bertaraf edecek durumda olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, "Kıtalararası balistik füzenin atmosfere dönüş aracı, Kwajalein Adası'na kadar yaklaşık 4 bin 200 mil mesafe kat etti." bilgisi verildi.

Kıtalararası balistik füzeler, atmosferin dışında çıktıktan sonra dünya üzerindeki hedeflerini vurmalarını sağlayan bir atmosfere geri dönüş aracı ile fırlatılıyor.

FÜZE DENEMELERİNİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Nükleer kapasiteli füzenin seçime günler kala test edilmesi dikkati çekti. Komutanlık, sosyal medya hesabından söz konusu fırlatmanın görüntülerini de paylaştı.

Seçimlere günler kala ABD, kıtalararası balistik füze testi yaptı

Seçimlere günler kala ABD, kıtalararası balistik füze testi yaptı

Seçimlere günler kala ABD, kıtalararası balistik füze testi yaptı

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

500

Yorumlar (8)

erkan:

sallayın 3 -5 dünyaya dünya huzur bulsun, yoksa insanlığın akıllanacağı yok

8
0
yanıtYanıtla
):

nükleer başlığı nereye atacak. kendi topraklarını mı zehirleyecek? yapacağınız habere sizin.

0
6
yanıtYanıtla
Osman:

Kıtalararası demişler, yani amerikadan başka kıtaya atacaklar

yanıt1
yanıt0
Hatice:

Pakistan bize 5 adet nükleer füze verse yeter. Amerika Rusya kimse bize meydan okuyamaz. 5000 degil 5 tane bile yeter.

1
4
yanıtYanıtla
PUHAHAHAHA:

işte senin oyunla benim oyum malesef aynı. . . rusya ve amerikanın nükleer başlığı tam bilinmiyor ama 10. 000 yazıyor. . . nın ne olduğunu biliyorsunuz var sayıyorum ama pek emin değilim. IQ 50 civarındaki bi kitleyi muhattap aldım. pakistanın 100 e yakın var. . hepsini sana versene bi cacık olmaz

yanıt9
yanıt1
SALİH:

helal olsun ABD ye takdir ettim

2
1
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

ABD KITALARARASI FÜZE DENEMESİ YAPIYOR BİZ 3 YILDIR S 400, ZÜ DENEMEK İÇİN ACABA ABD BU İŞE ÇOK SİNİRLENİRMİ DİYE ONUN STRESİNİ YAŞIYORUZ

2
1
yanıtYanıtla
hey artvinli:

düşünsene koskoca ülkenin 80 yıldır hava savunması yokmuş en azından şu anda bağımsız bir hava savunman var ve önceden onu da yapamıyordun en azından ilerleme var

yanıt0
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title