Haberler

Meteoroloji 12 ilimizi sarı kod ile uyardı! Kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Antalya, Bursa, Eskişehir, Isparta Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın için sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevre illeri etkisi altına alması beklenen sağanak yağışta olası su baskınları, yıldırım ve ulaşımda yaşanacak aksamalarla ilgili vatandaşları uyardı.

9 İLDE SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan uyarı açıklamasında "30.10.2020 Cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Marmara'nın doğusu Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile zamanla Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul'un Anadolu Yakasının kuzey kesimleri ile Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji, 9 il için sarı kodlu kuvvetli sağanak uyarısında bulundu

VATANDAŞLARA "DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN" UYARISI

Uyarıda, meydana gelmesi muhtemel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

3 İL İÇİN DAHA UYARI

Öte yandan Meteoroloji, Antalya, Eskişehir ve Isparta için de kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

SARI KOD HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR?

Sarı kod, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir" anlamına geliyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul DHA Haberler

500

Yorumlar (6)

Macron hayranı:

Fransa çok büyük ve gelişmiş bir ülke

1
3
yanıtYanıtla
6. FİLO:

Ortalık fena karışacak herkes vaziyet alsın. . Dikiş tutmaz Sabri Abiden alıntı.

3
0
yanıtYanıtla
adanaspor:

eyyy meteroloji adana için kuvvetli sagnak yagış ne zaman olacak bızde ıstıyoruz burası 35 derece hala bızde usumek ıstıyoruz :) ne yani bızde allahın kulu degılmıyız

1
1
yanıtYanıtla
Kontraplak:

Meteoriloji ne zaman bildi ki hava durumunu? Müneccimbaşı kadrosu açılacak bu gidişle. Ey Osmanli. Ayna ayna şöyle bana var mı benden daha güzeli

1
1
yanıtYanıtla
adınızı yazın loo:

gene tutturamadı meteroloji zorla havayı yadıracak ya :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D

1
0
yanıtYanıtla
sağlık:

ahanda başladı yağış

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title