Haberler

Hatay'da yanan ormanlık alanlar Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanla buluştu

Güncelleme:

Hatay'ın İskenderun, Arsuz, Belen ve Samandağ ilçelerindeki orman yangınlarında zarar gören alanlara, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidan dikildi.

Vali Rahmi Doğan, Belen ilçesi Fatih Mahallesi'nde Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, bu yıl Hatay'ın orman yangınlarıyla gündeme geldiğini hatırlattı.

Ağaçlarla birlikte herkesin ciğeri ve yüreğinin de yandığını belirten Doğan, yangına müdahalede gayret gösterenlere teşekkür etti.

Doğan, Türkiye'nin tüm illerinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde fidanların toprakla buluştuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"O zaman da ifade etmiştik, 'Bu yanan yerleri, bu arazileri tekrar ağaçla, yeşille, fidanla buluşturacağız' demiştik ve bunun sözünü de bugün burada yerine getirme üzere bir araya geldik. Biz millet olarak yeşile önem veren insanlarız. Birtakım şaibelerle insanlarımızın kafası karıştırılmak istendi ancak bugün burada şunu görüyoruz ki yapılan faaliyet, ortaya atılan iddiaların gerçekle bağdaşmadığını göstermiş oldu. Toprakla buluşacak ağaçların sayısı, yanan ağaçların bir kaç katı fazlası olacaktır. Önümüzdeki aylarda ve gelecek günlerde de bunu devam ettireceğiz."

"Ülkemizin orman varlığı 22,6 milyon hektar oldu"

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da Milli Ağaçlandırma Günü'nde 81 ilde daha yeşil bir Türkiye için milyonlarca ağacı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Hatay'da da Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak dikim sezonunda yaklaşık 4,5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını vurgulayan Koç, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20,8 milyon hektarken bugün 22,6 milyon hektar olmuştur." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğan fidan bağışında bulunanlara teşekkür belgesi sundu.

Daha sonra, Doğan ve Koç'un yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf İzgi, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve diğer ilgililerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Belen Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title