Haberler

Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan Suriyeli yetim çocuklar Hatay'a nefes olmak için fidan dikti

Güncelleme:

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan Suriyeli yetim çocuklar, 'Hatay'a bir nefes ol' kampanyası kapsamında Kırıkhan ilçesinde fidan dikti.

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan Suriyeli yetim çocuklar, 'Hatay'a bir nefes ol' kampanyası kapsamında Kırıkhan ilçesinde fidan dikti.

Hatay'daki Yetim Vakfı, çocuk ile doğa arasındaki iletişimi artırmak ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturmaya katkı sağlamak için Çevre Kuruluşları Derneği (ÇEKUD) ile birlikte Kırıkhan ilçesinde düzenlenen 'Hatay'a bir nefes ol' fidan dikme etkinliğine Reyhanlı Eğitim Köyü'nde kalan 30 Suriyeli yetim çocukla katıldı. Çocuklar, kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdu.

HEDEF 10 BİN FİDAN DİKMEK

Etkinliğe katılan Reyhanlı Eğitim Köyü Tanıtım Koordinatörü İskdender Taghıyev yaptığı açıklamada, Yetim Vakfı olarak dünya ağaçlandırma gününde Reyhanlı Eğitim Köyünde öğretim gören 30 çocukla birlikte Kırıkhan'a ağaç dikimine geldiklerini söyledi. Hatay'da yakın zamanda orman yangınlarının yaşandığını hatırlatan Taghıyev, "Bu yangından dolayı Hatay olumsuz anlamda etkilendi. Çocuklarımız burada fidanlarını toprakla buluşturdu. Amacımız çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakabilmek. Yetim Vakfı olarak doğa yetim kalmasın kampanyamızda burada bulunduk. Amacımız, yakın zamanda Hatay bölgesinde 10 bin ağacın üzerinde fidan dikmek ve doğanın yeşillenmesi için çalışmak" dedi.

FOTOPRAFLI


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkhan Reyhanlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title