Haberler

ABD'li senatörlerden Biden'a küstah 'Karabağ' mektubu: Türkiye politikasını değiştirin

Güncelleme:

ABD'de bir grup Demokrat senatör, seçilmiş Başkan Joe Biden'dan, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan savaşta Türkiye'nin taraf tutması ve Azerbaycan'a silah desteğinde bulunduğunu iddia ederek Türkiye ve Azerbaycan politikasında değişiklik yapmasını talep etti. Mektupta Ermenistan'ın yaptığı sivil katliamlarına ise yer verilmedi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in sitesinde yayınlanan mektupta, bir grup Demokrat senatörün Joe Biden'dan göreve resmen başladıktan sonra Dağlık Karabağ'daki durum nedeniyle Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik politikada değişiklik yapmasını talep ettiği belirtildi.

KARABAĞ'IN STATÜSÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sputnik'in aktardığına göre; mektup metninde, "Barışı memnuniyetle karşılıyor olsak da bu anlaşmanın yarattığı hem kısa hem de uzun vadeli sorunlardan derin endişe duyuyoruz, zira Dağlık Karabağ'ın nihai statüsü meselesinin çözümüne yönelik herhangi bir şey içermiyor. Ayrıca inanıyoruz ki ABD ve uluslararası toplum kararlı bir şekilde hareket etseydi, bu trajik sondan kaçınılabilirdi" ifadelerine yer verildi.

Senatörler, "Çok uzun zamandır Türkiye ve Azerbaycan'ın savaş söylemlerine katlandık ve bunun sonucu şu anda açıkça görülüyor. Başkanlık görevini üstlendiğinizde, bölgeye yönelik demokrasiyi, insan haklarını ve kendi kaderini tayin etme hakkını destekleyen yeni bir politika uygulama imkanına sahip olacaksınız" ifadelerini kullandı.

BİDEN'A ASKERİ YARDIMI KESME ÇAĞRISI

Mektubun mimarları, Biden ve yeni idaresinden Azerbaycan'a askeri yardımı kesmelerini, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çatısında Dağlık Karabağ'ın statüsü ile ilgili müzakerelere katılmalarını, ayrıca mayınların temizlenmesini ve Ermeni sığınmacıların geri dönmelerini destekleyerek insani yardım sağlamalarını talep etti.

Mektupta ayrıca 'NATO üyesi olarak defalarca ABD'nin çıkarlarına aykırı hareket eden Türkiye'ye yönelik politikanın yeniden gözden geçirilmesi' ve Ermenistan ile ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

MEKTUPTA ERMENİ ORDUSUNUN SİVİLLERİ HEDEF ALMASINDAN HİÇ BAHSEDİLMEDİ

27 Eylül'de tırmanan Azerbaycan-Ermenistan geriliminde Ermenistan ordusu defalarca sivilleri hedef almış ve 93 kişi hayatını kaybetmişti. Senatörlerin Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı hedef alan bu mektubunda Ermenistan'ın saldırıların hiç bahsetmemesi dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

27 Eylül'den bu yana Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden çatışmalar son buldu. Azerbaycan, işgal edilen topraklarını bir bir geri almaya başlayınca Ermeniler çareyi teslim olmakta buldu. İmzalanan ateşkese göre Ermenistan'ın işgali altındaki Ağdam ili 20 Kasım'a, Kelbecer 15 Kasım'a, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a teslim edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Azerbaycan Joe Biden Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

adil:

Küfür tek millettir hepsi kalleştir.

52
11
yanıtYanıtla
aa:

defolun gıdın lan. kımsınız. sıze ne bızım polıtıkadan. sız once kendı zıhnıyetınızı degıstırın. hergun geberınıyonuz hala konusuyonuz.

27
8
yanıtYanıtla
ALİ:

ABD''li senatörlerden Biden''a küstah ''Karabağ'' mektubu: Türkiye politikasını değiştirinSALAK SENATÖRLER; ABD İÇİN ÇALIŞACAKLARINA ERMENİ VB YARDIM ETME UĞRUNA ABD''ZE ZARAR VERİYORLAR

21
8
yanıtYanıtla
TUĞRA:

bu herif baydın denilen kişi değil mi Türkiye karşıtı politikaları ırkçı söylemleri olan birisinden ne beklenir biz siyasetimizi ülkelere göre değil Tarafsız olduğuna inanabilsek Natoya göre yaparız da Biz özümüze uygun politikalarımızı sürdürüyoruz olması gerekeni yapıyoruz batının faşizan tutumu her dafasında öne çıkardıkları din farklılığı onları daha ırkçı yapıyor kusura bakmasınlar biz bildiğimizi yaparız herkes kendi işine baksın

18
2
yanıtYanıtla
Mustafa:

Amerika İstemesede Allah c. c yardımıyla süper güç olma yolunda ilerlicez. Yaşasın İslam yaşasın Türkiye.

13
4
yanıtYanıtla
Özgür:

Yıllarca Azerbaycanlı bir milyon muhaciri görmeyen görmek istemeyen batı üç beş Ermenin derdine düşmüş neymiş Ermeniler multeci olmuş vahvah

11
3
yanıtYanıtla
İdo:

Topunuz gelin lan bekliyoruz ????

12
2
yanıtYanıtla
Alper:

su beyinsiz amerikanlarin derdine goruyor musunuz, onca dertleri var secim olmus olaylar olmus dunyada o kadar devlet var kac ulkeyle takisiyor ama bunca olayin karmasanin arasinda tek dusundukleri Turkiye . . Allah iclerine nasil bir Turk korkusu koyduysa artik. . . bir gun bunlarin bilmem nesini ne yapacagimizi cok iyi biliyorlar. . avrupalisi da oyle; ulkelerinde gundemlerini dolduracak o kadar olay var oturup Erdogani konusuyorlar . . isleri gucleri fitne fucur . . Hepsi Turk un kopegi olacak yakinda.

11
3
yanıtYanıtla
ha:

siz bizi iyice sazan bellemişsiniz anlaşılan. boş lafları bırakın. bi kere seçim tartışmalı. resmi sonuç yok ortada. resmi sonuç olsa bile ocak ayını bekleyecek görevi almak için. hadi şimdi yürüyün gidin işinize.

8
3
yanıtYanıtla
kılıç:

lanet olsun sizin yönetiginiz insanlıga ermeni katliamlarını görmezden gelen senatörlere lanet olsun

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title