Haberler

KKTC'nin 37. kuruluş yıl dönümü Mersin'de törenle kutlandı

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 37. yıl dönümü Mersin'de törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 37. yıl dönümü Mersin'de törenle kutlandı.

Cumhuriyet Alanında pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen törende, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk sundu. Buradaki kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Öte yandan Mendeli, KKTC'nin kuruluşunun 37. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Kıbrıs Türk halkı için KKTC'nin kuruluşunun bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. KKTC'nin kuruluşunun 37. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Mendeli, "Kıbrıs Türk halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile meşru haklarından feragat edemeyeceğini, kendi yönetiminden, siyasi eşitliğinden, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçemeyeceğini ve azınlık olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini kanıtlamıştır" dedi.

"Hidrokarbon kaynakları meselesinde meşru çıkarlarımızdan zerre kadar taviz vermeyeceğiz"

Hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin meşru çıkarlarından taviz verilmeyeceğini vurgulayan Mendeli, "Her platformda dile getirildiği gibi ne Türkiye Cumhuriyeti'nin ne de Kıbrıs Türk halkının kimsenin toprağında ya da yer altı ve yer üstü kaynaklarında gözü yoktur, olmamıştır. Doğu Akdeniz'deki enerji kaynakları adaya barış ve istikrarın gelmesi için bir fırsat olarak kullanılması gerekirken, Rum tarafı adanın tek sahibi olduğu yanılmasıyla bugüne kadar hiçbir öneriyi kabul etmemiştir. Ancak herkes çok iyi bilmelidir ki, ne ana vatanımız ne de Kıbrıs Türk halkı, hidrokarbon kaynakları meselesinde meşru çıkarlarından zerre kadar taviz vermeyecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin, her zaman KKTC'nin yanında olduğunu söyleyen Mendeli, şu ifadeleri kullandı: "KKTC, yaşamı tehdit eden, hayatı durma noktasına getiren pandemi salgınındaki mücadelesinde, ana vatanımızın desteğiyle birçok ülkeden çok daha hızlı şekilde yeni normale dönüyor. Normalleşmeyle birlikte özellikle turizm sektörünün yeniden kapılarını açması, üretimin canlanması ve yüz yüze eğitime geçilmesiyle, ülkemiz ekonomisinde bir toparlanma yaşanacaktır. İnanıyoruz ki, turizm ve eğitim gibi potansiyeli yüksek alanlarda markalaşarak, daha çok çalışarak ve üreterek parlayan bir KKTC olacağız. Maraş'ın tamamının açıldığı, ülkemizin Akdeniz'de önemli bir cazibe merkezi olduğu, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttüğümüz hidrokarbon aramalarının başarıyla tamamlandığı ve ekonomimizin hızla büyüdüğü bir ülke olacağız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title