Haberler

KKK darbe davasına devam edildi

Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahındaki eylemlerine ilişkin 132 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsünde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile bulundukları cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kurulurken, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Murat İlhan tarafından dava dosyasına gelen belgelerin okunup duruşma zaptına yazdırılmasının ardından cumhuriyet savcısından görüşü soruldu.

Savcı, dava dosyasına gelen belgeler hakkında bir talebinin bulunmadığını ifade etti ve tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçların katalog suçlardan olması, atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığı ile atılı suçların ceza üst sınırlarının dikkate alınarak mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savcılık görüşünün ardından sanıklar ve avukatların ek savunmalarıyla talepleri alındı.

Sanıklardan eski yarbay Tanju Aydıncık, 15 Temmuz gecesi KKK'ye bağlı birliklere çekilen sıkıyönetim mesajlarını kaleme almakla suçlandığını hatırlatarak, söz konusu mesajların sanık eski tuğgeneral Adem Boduroğlu tarafından zorla kendisine yazdırıldığını ifade etti. Dinlenen tanıkların da bu durumu teyit ettiğini aktaran Aydıncık, üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

Sanık eski yarbay İdris Aygün, yargılanmaya başladığı günden bu yana dava dosyasına aleyhte bir delilin eklenmediğini, suçsuz olduğunu savunarak tahliyesini ve beraatini istedi.

Cep telefonu incelemesine ilişkin rapor hakkında konuşan sanık eski teğmen Ramazan Bingöl, telefonunda suç unsuruna rastlanılmadığını söyledi. Darbe girişimine katılmadığını öne süren Bingöl, yaşananları televizyondan öğrendikten sonra odasından çıkmadığını, suçsuz olduğunu savundu.

Sanık eski astsubay Yalçın Kızılçam ise darbe girişiminden bugüne haksız yere tutuklu bulunduğunu öne sürdü. Mahkemenin tutukluluk inceleme sonrası vereceği kararı gerekçeli şekilde açıklamasını talep eden Kızılçam, tahliyeye yönelik bir talepte bulunmayacağını dile getirdi.

Bazı tutuklu sanıkların da tahliye taleplerinin alınmasının ardından duruşma yarına bırakıldı.???????

Kaynak: AA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Darbe Girişimi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title