Haberler

Meclis Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplandı

Güncelleme:

Meclis Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı.

Uncuoğlu, daha önce yaşanan depremleri ve sonrasında kurulan komisyonları anımsatarak, önerilen görüşlerin uygulanabilirliğini de göz önünde bulundurarak, raporlarına yansıtacaklarını belirtti.

Komisyon çalışmalarının 3 ay süreceğini, gerekirse 1 ay daha ek süre isteyeceklerini, her çarşamba toplanacaklarını kaydeden Uncuoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, depremde erken uyarı, acil sistemlerinin önemine işaret ederek, afet öncesi, sonrası alınacak önlem ve kriz yönetimine ilişkin İzmir'in pilot bölge seçilmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Anadolu'da fay hatları üzerinde yer alan bazı küçük ilçelerdeki yapıların gözden geçirilmesi yerine, ilçenin tümünün taşınmasının gündeme alınabileceğini ifade etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların beklentilerinin çok fazla olduğunu anlatarak, zamanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, komisyonun büyük bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekerek, "Parti rozetlerimizi kapının arkasında bırakıp, toplantıya hepimiz birer Türkiye milletvekili olarak katılmalıyız." dedi.

Kılıç, Erzincan, Düzce, Elazığ, Kocaeli, Sakarya, İzmir gibi yerlerde saha tespitinin yapılması gerektiğini belirterek, "Bakanlık ve ilgili kurumlardan da dinleyeceğimiz kişiler olabilir. Onları da dinledikten sonra komisyon üyesi milletvekillerinin önerilerini almak daha kıymetli olur. Çünkü konuyla ilgili uzmanlar dinlendikçe belli fikirler şekilleniyor ve komisyon çalışmalarında da aynı noktaya gelebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Şili ve Japonya gibi ülkeler başta olmak üzere, depreme karşı alınan önlemlerde başarılı olan ülkelerin tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini kaydetti.

MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına işaret ederek, bu nedenle uzun vadede çalışacak ve proje hazırlayacak deprem bilim kurulunun oluşturulmasını önerdi.

Toplantıda, komisyonun çalışma takvimi ve komisyona davet edileceklerin tespitinin yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili AK Parti Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title