Haberler

Organik kumaştan bebek giysileri tasarlayan kadın girişimci dünya markası olmayı hedefliyor

Güncelleme:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle atölye açan ve kimyasal madde içermeyen organik kumaşlardan bebek kıyafetleri tasarlayan Gülhan Keser, çalışmalarıyla dünya markası olmayı amaçlıyor.

Üniversitede işletme eğitimi gören ve 7 sene bankacılık yapan Keser, 2018'de Ankara'daki bir modaevinde stilistlik ve modelistlik eğitimi aldı.

Bu süreçte bebek kıyafetleri tasarlamaya başlayan ve 2019'da kendi şirketini kuran Keser, tasarımlarını farklı bir atölyede diktirerek satışını internet üzerinden yaptı. Daha sonra KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı'na başvuran ve projesi kabul gören Gülhan Keser, aldığı destekle üç ay önce Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde küçük bir atölye açtı.

Hem yurt dışındaki hem de Türkiye'deki birçok mağazaya internet üzerinden satış yapmaya devam eden ve giderek işletmesini büyüten Keser, kadın girişimcilere örnek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Kumaşlar organik, hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor"

Başarıya giden yolculuğunu AA muhabirine anlatan Gülhan Keser, Türkiye'de bebek stilistliği ve modelistliği alanında açık olduğunu fark ettiğini ve bu alanda kendini geliştirmeye karar verdiğini söyledi.

Birçok ithal markayı incelediğini, kendi kalıplarını çıkarabilmek için özveri ve emekle çalıştığını belirten Keser, "Türkiye kumaş yönünden çok zengin ve kumaş kalitemiz çok güzel. Yurt dışından geliyorlar, kumaşları bizden alıyorlar, marka yapıp bize satıyorlar. 'Biz neden bunu yapmayalım?' diye düşündüm. O yüzden kendi bebek markamı oluşturmak istedim." dedi.

İşe yeni doğan bebeklere yönelik kıyafetler tasarlayarak başladığını aktaran Keser, satış yaptığı kişilerden olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.

Keser, sadece tasarım odaklı çalışmadığını aynı zamanda kumaş kalitesinin iyi olmasına da özen gösterdiğini vurgulayarak, "Kumaşlarımız GOTS (Global Organic Textile Standard) sertifikalı, organik. Yüzde 100 pamuk, tarladan üretim aşamasına kadar hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor. Bu kullandığımız çıt çıtlar nikel içermiyor, tamamen bebek dostu ürünler. Çünkü yeni doğan dönemi bebeklerin cildinin en savunmasız olduğu dönem." diye konuştu.

KOSGEB desteğiyle alınan makinelerin işlevsel, ekibinin de başarılı olduğunu dile getiren Keser, atölye kurulduktan sonra çalışmalarının ivme kazandığını kaydetti.

"Markamız patentli, kalıplarımız bize özel"

Keser, Mevlana'nın "Sen yola çık, yol sana görünür" sözünün kendisi için ilham kaynağı olduğunu, birçok şeyi yolda, sökerek, dikerek ve inceleyerek öğrendiğini belirtti.

Hem bir anne hem de tasarıma ilgisi olan biri olarak çalışmalarına başladığını ifade eden Keser, "Kalıpları çok büyük özveriyle kendim uğraşarak yaptım. Zaten markamız patentli. Kalıplarımız tamamen bize özel. Bunlar, titiz bir çalışmanın ürünü. İnsan isteyince ve bu konuya yeteneği de varsa, o yeteneğin üstüne koyarak çok şey başarabiliyor. Birçok şeyi yolda öğrendim. Daha da öğrenmiş değilim, yolun çok başındayım ama hedeflerim çok büyük. Mayys Baby ile bir dünya markası olmak istiyorum. İnşallah gerçekleştireceğimi de düşünüyorum. Bizdeki bu ham madde kaynağını doğru kullanarak, üzerine güzel tasarımlarımızı, hayal gücümüzü, modellerimizi de koyarak çok güzel ürünler ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Her şey onlar için...:

Yolunuz açık olsun, işini böyle heyecanla, samimiyetle ve olması gerektiği gibi yapan insanlara hayranım. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title