Haberler

Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan görevinden istifa etti

Güncelleme:

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı ağır bir yenilgi alırken bu durum ülkede deprem etkisi yarattı. Daha önce Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan görevinden istifa ettiğini duyururken, son olarak Savunma Bakanı David Tonayan da görevinden istifa etti.

Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde son buldu. Şuşa'nın da kaybedilmesiyle birlikte yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya liderleriyle anlaşarak bölgeden çıkacaklarının garantisini verdi.

İSTİFASI İSTENEN PAŞİNYAN GÖREVİNİ BIRAKMADI

Yapılan anlaşma Ermenistan'da deprem etkisi yaratırken, muhalefet bloğu vatandaşları organize ederek protesto gösterileri başlattı. Gösteriler kapsamında Paşinyan'ın istifası istenirken, başbakan görevinin başında olduğunu vurguladı ve anlaşmayı imzalamasaydı binlerce Ermeni askerinin öleceğini söyledi.

Son Dakika! Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan görevinden istifa ettiDavid Tonayan

BAKANLIK SÖZCÜSÜ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Bu gelişmelerin ardından ise Savunma Bakanlığı'nda istifa haberleri art arda geldi. İlk olarak Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan yaptığı açıklama ile bilgilendirme alanındaki görevini bırakmıştı.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN EN ÜST İSMİ GÖREVİNİ BIRAKTI

Bu gelişmenin ardından bir istifa da Bakanlığı en üstü kademesinden geldi. Ermenistan Savunma Bakanı David Tonayan görevinden istifa ettiğini duyurdu.

SARKİSYAN İSTİFAYI KABUL ETTİ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, görevden ayrılma kararı alan Savunma Bakanı David Tonoyan'ın istifasını kabul etti. Tonoyan'ın yerine Sarkisyan'ın baş danışmanı Vagarşak Arutyunyan atandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Azerbaycan Ermenistan Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500

Yorumlar (7)

MEHMET:

reisimiz olmasaydı azerbeycan kazanamazdı Allah reisi cumhurumuzu başımızdan eksik etmesin

6
33
yanıtYanıtla
KARLI DAĞ:

Devletler bakidir. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye ve Azarberycan Kıyamete kadar kardeştir. Bu en başındada böyleydi sonunda da böyle olacak.

yanıt13
yanıt1
murat:

reis iyide tebaa da sıkıntı büyük

yanıt0
yanıt0
Ali:

Sağlam ve Hak ettikleri gibi dayak yediler, Nakavt oldular, Teslim oldular.

6
3
yanıtYanıtla
UYANMIŞ TÜRK:

YAKINDA HER YERDEKİ TÜRK LOBİLERİNİ GÖRECEKSİNİZ. DÜNYA ARTIK SEÇİMİNİ YAPMALI NÜFUSU NEREDEYSE BEŞ PARA ETMEYEN AÇ SEFİL FAKİR VE BİR PAZARI OLMAYAN ERMENİ HALKI MI? YOKSA DÜNYADA ETKİN NÜFUSU, PAZARI VE İYİDE BİR ALICI MÜŞTERİ OLAN TÜRK HALKIMI? BEN BANA DÜŞMANLIK EDECEK GAVURUN MALINI ALMAYARAK HEPSİNİ BU ÜLKEDE PROTESTO EDECEĞİM. HERKES BUNU YAPSA TÜM AVRUPANIN ÜLKEMİZDEKİ PAZARI YOK OLUR. . . BAKIN O ZAMAN KIBRISTADA ERMENİSTANDADA SURİYEDEDE BİZE AĞAM PAŞAM ÇEKERLER. . .

4
4
yanıtYanıtla
BALKAN TÜRKÜ:

ERMENİLERİN ALDIĞI HER NEFES ZEHİR OLSUN. DÜŞÜŞE DEVAM

2
0
yanıtYanıtla
Merhaba:

Tebaa ne ya

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title