Haberler

Macron, Afrikalıların Fransa'ya "sömürge" kızgınlığını Türkiye ve Rusya'ya bağladı

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrikalıların sömürge dönemi nedeniyle Fransa'ya karşı kızgınlığını Türkiye ve Rusya'ya bağladı. Macron, "Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Jeune Afrique gazetesine verdiği demeçte, Afrikalıların sömürge dönemi nedeniyle kendilerine olan kızgınlığından Türkiye ve Rusya'yı sorumlu tuttu.

"ORTAKLARIMIZ FRANSA'NIN YANINDA KALMALI"

Barkhane Operasyonu ile ilgili gelecek aylarda yeni kararlar alacağını vurgulayan Macron, "(Afrikalı) Ortaklarımızın Fransa'nın yanlarında kalmalarını istediklerini açık şekilde tekrar söylemelerine ihtiyacım var." ifadelerini kullandı. Macron, gelecek yıl Ruanda'ya gitmeyi umduğunu aktardı.

"SAF OLMAMAK LAZIM"

"Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var. Saf olmamak lazım." görüşünü paylaşan Macron, bunlara ses verenlerin, videolar yapanların ve Fransızca yayın yapan medyalarda yer alanların birçoğunun Rusya veya Türkiye tarafından maaş aldığını iddia etti.

KARİKATÜRLERİN ÇARPITILDIĞINI İDDİA ETTİ

Macron, karikatürlerle ilgili ifadelerinin Müslüman Kardeşler ve Türkiye tarafından çarpıtıldığını ve bunun Sahra Altı Afrika dahil kamuoyunun görüşünü etkilediğini iddia etti.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye Fransa Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (28)

oha:

sen ne diyon la? ne rusyası ne Türkiyesi? sen ne üçkağıtçı pislik vicdansız iki yüzlü mikrop bişeysin rezil utanmaz soykırımcı sömürgeci lanet macron

25
2
yanıtYanıtla
Cihangir6161:

Bu da fransanin perisanyani..Al birini vur otekine..Tarihte bilmiyor embesil..Siz tarihiniz boyunca hep somurgeci oldunuz..sadece cezayir ornegi bile yeter.Kafana taş dusse,turklerden bileceksin..Cok zavallisin macron..sen fransa tarihinin en gereksiz baskanisin..

9
1
yanıtYanıtla
ordereq:

mal , sen git egonu tatmin et, daha ergen olamamışsın, ağlayan bebek gibi ha bire biberon istiyorsun

9
1
yanıtYanıtla
Sukru:

Yani sen yaptın suç olmadı biz yaptığını bahsettik suç oldu he mi?

8
1
yanıtYanıtla
hahaha:

bunlar kıtaplarında da boyle, sefiller kıtabında fıransızlrın sefaletını (sozde) anlatırken tek bır afrıkalıdan bahsetmemesı. . .

5
3
yanıtYanıtla
Sefa:

Utanmaz adam

5
1
yanıtYanıtla
dağdeleonoğlu:

Macron ile Peşinyan. İki side Türk düşmanlığı üzerinden pirim yapmaya çalışırken dibe vurdular.

5
1
yanıtYanıtla
yuh:

sömürgeci soykırımcı fransa. azzzzzzzz yiyinde paraaaaaaaa verin diye diye afrikalılar aç kaldı. insanlığın yüz karası macron fransa yuh

5
0
yanıtYanıtla
KARA:

Macron yılın ilk aylarında corona aşısının zenciler üzerinde denenmesini istiyordu. Unutmuş olmalı. Ülkelerinin organ ihtiyaçlarını da Afrikalı zencilerden sağladıklarını biliyoruz. . . Daha neler. . .

5
0
yanıtYanıtla
Şems:

Macron doğru söylüyor. Yıllarca sömürdükleri Afrika ülkelerine bu kadar saf olmayın artık kendinizi bizim gibi emperyalist ülkelere sömütmeyin demek istiyor.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title