Haberler

Bakan Koca, korona tedavisi gören sağlık çalışanının görüntüsünü paylaşıp vatandaşları uyardı

Güncelleme:

Koronavirüs vaka ve vefat sayısındaki hızlı artış devam ederken sık sık uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak yoğun bakım servisinden göz yaşartan görüntüler paylaştı. Koca, "Bugün eski normallerimize mesafe koymazsak yarın sevdiklerimizle aramıza hiç kapanmayacak mesafeler girebilir" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı Koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören sağlık çalışanı bir hastanın görüntüsü ile tedbirlere uyma çağrısı yaptı.

Paylaşımında, "Bugün eski normallerimize mesafe koymazsak yarın sevdiklerimizle aramıza hiç kapanmayacak mesafeler girebilir" ifadesini kullanan Bakan Koca, "Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak kendimize, sevdiklerimize ve ülkemize karşı vicdani sorumluluğumuzdur. Sağlığımızın ve sosyal hayatımızın güvencesi budur." değerlendirmesini yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANININ SÖZLERİ GÖZ YAŞARTTI

Bakan Koca'nın paylaştığı videoda solunum desteği verilen hasta ise "İnsanlar sevdiklerine tekrar kavuşabilsin istedim. Canla başla çalıştım. Şimdi de kendi sevdiklerime kavuşmak için gün sayıyorum. Ne olurdu herkes özveri gösterseydi bizim gibi. Canım kızım büyüdüğünü görmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Ülkemizde koronavirüs vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ediyor. 20 Kasım günü hasta sayısı 5103 olarak açıklandı. Böylece toplam hasta sayısı 435 bin 273'e ulaştı. 141 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam vefat sayısı 12 bin 84'e çıktı. Günlük vefat sayısı 19 Nisan'da görülen en fazla vefat sayısını geçerek rekor kırdı.

20 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 5103 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 141 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 84'e, toplam hasta sayısı ise 435 bin 273'e yükseldi.

Bakan Koca, korona tedavisi gören sağlık çalışanının görüntüsünü paylaşıp vatandaşları uyardı

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 3019 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 3019 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 367 bin 592'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 937 bin 887, ağır hasta sayısı ise 3990 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,8 oldu.

SALGININ BAŞLADIĞI GÜNDEN BU YANA EN FAZLA ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI GÜN

Türkiye'de bugün, koronavirüsün ilk görüldüğü 11 Mart'tan bu yana en fazla vefat sayısının görüldüğü gün olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: AA / Politika

Fahrettin Koca Koronavirüs Twitter Haberler

500

Yorumlar (90)

Mete:

Nice yuvalar dağıldı yanlış politikakar duyarsız vatandaşlar yüzünden eşim gitti

243
2
yanıtYanıtla
Hilmi:

Okulları açtınız turizmi serbest bıraktınız milletin canıyla oynadiniz turizm geliri olsun özel okullar taksitleri alsın diye ne bekliyordunuz sonuç gayet ortadaydı biliniyordu ölen her insanda vebaliniz var okullar acilmasa turizm sezonu diye turiste uzun verilmese böyle olmazdı

36
6
yanıtYanıtla
Adil:

Okullar hala açık öğretmenler okula gidiyor müdürler yalnız kalmasın şimdi sıkılırlar.

yanıt0
yanıt0
Sahin:

Fox TVyi kınıyorum her seferde sağlık çalışanlarının hakları ile ilgili yorumlar yapıp duruyor ülke genelinde bir savaş veriliyor kardeşim bu savaşta askeri polisi öğretmeni şunun bunun hakları düşünülmezsavaşta kim mücadele ediyorsa herkes vatanı ve milleti için mücadele ediyordur. Corona meslek hastalığı değildir Corona ülke hastalığı haline gelmiştir maalesef ve bundan medet umup hala çıkarım çabasına düşenlere de lanet olsun.

15
25
yanıtYanıtla
Hakan:

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış

yanıt2
yanıt1
Hayat:

Sen kafayı mi yedin 15 gün kısıtlama getirmazlerse Dr lar ne yapsın sende git hastaneye virüslü lerin bakicilari ol vatanın milletin için göreyim seni

yanıt9
yanıt2
Vatandas:

Yazık yazık. Meslek hastalığı olsa sanane bundan. Meslek hastalığından vefat edenlerin ailelerine iyiki sen sahip çıkmıyorsun. Elinizden gelse sağlık çalışanlarına maaş vermezsiniz. Hasta olunca da en çok sizin gibilerin sesi çıkar. Hastaneye yolun düştüğü gün, burada yaptığın yorumu, seni tedavi edecek doktorun hemşirenin suratına söyleme cesaretin var mı acaba çok merak ediyorum. Nasıl mahluklarsınız bi de şu yorumu beğenenler var

yanıt2
yanıt2
ŞAHİN Mİ ÇEKİRGEMİSİN:

Uzaktan davulun sesi senin kulagına hoş geliyor degilmi. . ? sen geçen sene marttan bu yana gezip tozar iken eglenirken izin kullanırken hic bir saglık çalışanı izne ayrılamadı tam izin yapacakalr yine izinler iptal edildi. . Senin korkarak kaçtıgın bu virüs ortamına her gün giriyoruz. Hele sen bir o tulumları giy maskeyi tak tak bakalım ne kadar dayanacaksın görelim. Biz bir şey istemedik. . dikkat etmenizden başka. Her neyse VATAN sagolsun. Uzaktan davulun sesi sana hoş geliyor. . . saygılar

yanıt0
yanıt0
Özlem:

Yaani sonuçta 15 temmuzda vurulanlara maaş bağlandı ha birde seçim zamanı yoksullara değil de desteklerinizi bekliyoruz dediklerine market çeki yollandı mucize bekliyorsun bil diye söylüyorum.

yanıt0
yanıt0
Sami:

Öğretmene ek ders müjdesi veriliyor eğitim yokken. Foks doğrularu söylüyo açıyo gözünü milletin değilmi. Yoksa hastalıl yok herşeye zamlar gelmemiş enflasyon yok. Ayçiçek yağj kaç tö oldu asgari ücret işçi maaşı memur maaşı buğday arpa maç lira.

yanıt0
yanıt0
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title