Haberler

Köyde hurda Anadol'lara hayat veriyor: 2 bin liraya alıp restore ettikten sonra 11 bin liraya satıyor

Güncelleme:

Ankara'nın Nallıhan ilçesi Akdere köyünde 3 evi atölyeye çeviren Ali Engin Aydoğan hurda Anadol marka otomobilleri restore ediyor. Şimdiye kadar 50 civarında hurda Anadol'u satın alıp yenileyen Aydoğan, 2 bin liraya aldığı araçları 11 bin liraya satıyor.

Ankara'nın Nallıhan ilçesi Akdere köyünde oturan Ali Engin Aydoğan (42), 1998 yılında Trakya Üniversitesi İş Makinaları Bölümü'nü bitirdi. Aydoğan, 2002 yılında Beypazarı ilçe merkezinde hediyelik eşya dükkanı açtı. Aydoğan, 5 yıl önce satın aldığı 1974 model hurda Anadol marka otomobili tamir ettirecek usta bulamadı. Bunun üzerine, internetten bulduğu yedek parçaları kullanıp, kendi imkanlarıyla otomobili orijinaline uygun şekilde restore etti. Makine bölümü mezunu olduğu için otomobili onarırken zorlanmayan ve bu araçlara ilgisi artan Aydoğan, trafikten düşen eski Anadol'ları satın alıp, yenileyerek satmaya başladı.

Köyde hurda Anadol'lara hayat veriyor: 2 bin liraya alıp restore ettikten sonra 11 bin liraya satıyor

2-3 BİN LİRAYA ALIP 11 BİN LİRAYA SATIYOR

Köyde 3 evi atölyeye çeviren Aydoğan, şimdiye kadar 2-3 bin liraya satın alıp yeniden hayat verdiği 50 hurda Anadol'u, 5 bin ile 11 bin lira arasında değişen fiyatlarda sattı. Şu anda elinde 45 civarında Anadol bulunan Aydoğan, bunları da onarıp, trafiğe çıkarmayı hedefliyor. 25 civarında da yedek parçalarını kullanmak için elinde hurda Anadol bulunan Aydoğan, bu konudaki hünerini duyanların getirdiği eski araçlarını da yeniliyor.

Köyde hurda Anadol'lara hayat veriyor: 2 bin liraya alıp restore ettikten sonra 11 bin liraya satıyor

"ANADOL YAŞAM TARZIM OLDU"

Ali Engin Aydoğan, hobi amaçlı aldığı Anadol'un hayatını değiştirdiğini belirterek, "Aldığım aracı restore ettirmek istediğimde, usta bulamadım. Kendim tamir etmeye başladım. Şu ana kadar 50 araçtan fazla bir aracın restorasyonunu yapmışızdır. 70 civarında daha elimde araç var, bunların 25 kadarını yedek parça için kullanıyorum, diğerlerini ise isteğe göre restore ederek hayata döndürüyoruz. Araçların tüm bakımlarını yapıyoruz. Böylece trafikten men şekilde hurda aldığımız araçları tekrardan trafiğe kazandırıyoruz. Ülkemizde klasik arabalara aşırı talep var. Biz burada atıl vaziyette olan Anadol'ları hayata döndürüyoruz. Anadol benim için bir yaşam tarzı oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Engin Nallıhan Aydoğan Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Şahin Doğan:

En az 25 - 30 bin TL fiyat isteki kıymetin olsun.

22
2
yanıtYanıtla
dev:

yan gelip yatmiyor, bu arkadasi tebrik ediyorum.

24
0
yanıtYanıtla
ENİS:

SANATKAR ANLAMINDA''YARATICI''OLMAK KOLAY BİR İŞ DEĞİL. HELAL OLSUN. ERKEN EMEKLİ OLAN BÜYÜKLERİM. EĞER BİR KONUDA BECERİNİZ VARSA İSTER HOBİ AMAÇLI, İSTERSENİZ DE EK GELİR AMAÇLI BENZER ŞEYLER YAPABİLİRSİNİZ. HEM SAĞLIĞINIZI DA KORUMUŞ, HEM DE KAHVEHANE KÖŞELERİNDEN KURTULMUŞ OLURSUNUZ.

23
0
yanıtYanıtla
Adınızı yazınız:

Ülkemizdeki sosyal güvenlik sistemine göre erken emeklilik mümkün değil.

yanıt0
yanıt0
Sardesli:

Helal olsun.

17
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

11 den veriyorsan bedavaya veriyorsun ikinci el arabalardan haberin yok galiba usta

12
1
yanıtYanıtla
nur:

Uçmayın

yanıt0
yanıt0
halimiz bu işte:

desene yakında el yapımı patpatlara kadar düşecek bu millet yakıt olarak plastik şişe eritiriz artık . atmı alıp bi yere koysam acaba .

4
1
yanıtYanıtla
akıl ve yetenek:

2 bin liraya alıyor 11 bin liraya satıyor demiş haberde sanki domates biber alıp satıyor bu arkadaş 2 bin liraya alıyor şu kadar masraf yapıyorbu kadar para harcıyor şu kadar işçilik ve zaman harcadı uğraştı demiyor haberde derler mi ? sanki bütün parçaları boyasını lastiğini bedava veriyorlar kimbilir ne kadar masraf yapıyor emek harcıyor uğraşıyor boyası 4 lastiği şu parçası bu parçası derken para kazanabiliyorsa helal olsun bu arkadaşa !

4
0
yanıtYanıtla
bedavaa:

5-11 arası satmış bedava fiyata bence duyan koştu şuan

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title